Kategoriler
ListeList Özel

Ölüme Yakın Deneyim Yaşayan Kadınlar Anlatıyor! Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Hayatın film şeridi gibi gözlerin önünden geçmesi tabirini neredeyse hepimiz duymuşuzdur. Ölüme yakın bir deneyim yaşanmasa da çoğu kişi gözlerini kapatıp zihninde geçmişe doğru bir yolculuk yapmıştır. Peki gözünüzün önüne gelen görüntüler sizi mutlu ediyor mu? Pişmanlıklarınız var mı? BBC muhabiri Emma Barnett, ölüme yakın deneyimler yaşayan iki kadın yazarla bir röportaj yaptı. Georgina Scull ve Tanya Shadrick isimli bu kadınlar, yaşadıkları sağlık sorunlarından sonra hayatı çok daha farklı yaşamaya karar verdiler.

Georgina, fallop tüplerinin patlaması sonucu neredeyse hayatını kaybedecekti. Tanya ise doğumdan sonra arteriyel kanama geçirdi. Her ikisi de kendine geldikten sonra ikinci bir hayatın mümkün olduğunu düşündüler. Bu nedenle benzer deneyimler yaşayan başka kadınlarla da konuşmaya karar verdiler. Tanya ve Georgina ikinci hayatlarına çok hızlı geçiş yapamadılar. Yeni kararlar alırlarken sabırlı davrandılar ve cesur adımlar attılar. Gelin bu kadınların deneyimlerinden ve tecrübelerinden yararlanarak hayatı dolu dolu yaşamanın yollarına birlikte bakalım.

1. Ne istediğiniz konusunda dürüst olun

hayatı

Hayatımız; iş, aile, arkadaşlar, hobiler gibi pek çok bölümden oluşuyor. Dolayısıyla hayattan beklediğimiz şeyler de zaman zaman değişebiliyor. Bu nedenle hayatın farklı bölümlerini ara sıra gözden geçirip, sizi mutsuz eden şeyleri bulmayı çalışın. Ardından mutlu eden şeylere daha fazla sarılın. İç sesinize her zaman güvenin ve sabırlı olmanın ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

2. Yapmak istediklerinizi ertelemeyin

hayatı

Hepimiz gelecek için planlar yapıyoruz. Ancak bu planlara çok fazla odaklandığımızda hali hazırdaki durumumuzu görmezden geliyoruz. Gitmek istediğiniz bir gezi varsa mutlaka gidin. Arkadaşlarınızı görmek istiyorsanız zaman yaratın. Unutmayın, her yolculuk yaşamaya değer. Bu nedenle yeni deneyimlere açık olun.

3. Geçmişi değiştirmeye çalışmayın

hayatı

Günlük hayattaki kararlarımızda geçmişin etkili olduğunu biliyor muydunuz? Maddi imkanları kısıtlı bir ailede büyüdüyseniz hayattaki önceliğiniz para kazanmak olabilir. Ya da ebeveynlerinizden çok fazla sevgi görmediyseniz yetişkinlik döneminde daima sevgi arıyor olabilirsiniz. Ancak geçmişi hiçbir şekilde değiştiremeyeceğinizi unutmayın. Georgina’ya göre yapabileceğimiz en iyi şey şimdiyi dolu dolu ve özgürce yaşamak.

4. Yapmak istediğiniz işler için zaman kısıtlaması koymayın

hayatı

Modern dünyada her soruna hızlı çözümler arıyoruz. Örneğin bir ayda 10 kilo vermeye, 2 ayda yabancı dil öğrenmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca çoğu zaman hedeflerimize giden yolda ya başarısız oluyoruz ya da büyük bir stres yaşıyoruz. Aslında kendinize daha uzun süreler tanıdığınızda her şey çok daha basit ilerleyebilir.

5. Yeni şeyler deneyin

Zaman zaman hayatın ev ve iş arasında geçtiğini hissedebilirsiniz. Çünkü modern dünyada bazı rutinlerin içine hapsolmak oldukça kolay. Her zaman yapamasanız da arada bir gittiğiniz yerleri ve yaptığınız aktiviteleri değiştirmeyi deneyin. Kahvenizi farklı bir yerde içebilir ya da yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Eğer hayatınızda ufak değişiklikler yapmazsanız dünyanız küçülmeye başlayacaktır.

6. Gerçek sevgiyi tanıyın

Bazen sevgi, hemen gözümüzün önündeyken biz onu fark etmiyoruz. Sadece romantik sevgiyi değil ailenize, işinize ya da kendinize olan sevgiyi de tanıyın.

7. İnsanların ne düşündüğünü umursamayın

Sosyal medya paylaşımlarınıza gelen beğeni sayısı sizi kaygılandırıyor mu? Ya da yaşam tarzınızla ilgili yorumların yıkıcı olduğunu düşünüyor musunuz? Tüm bunları bir kenara bırakın. İnsanların düşüncelerine göre yaşamak her zaman çok yorucu olmuştur. Hayatta yapabileceğiniz en iyi şey daha fazla deneyim yaşamak. Başka bir ifadeyle yaşamdan saklanmamak, hayatı dolu dolu yaşamanın en etkili yollarından biri. Çünkü yapmaktan kaçtığımız şeyler daha sonra bize pişmanlık olarak geri dönebiliyor. Bu nedenle yapmak istediklerinizi hayata geçirmek için biraz cesaret göstermeyi deneyin.

İlginizi çekebilir:

Covid-19, İklim Değişikliği ve Diğer Küresel Sorunlardan Kaynaklanan Stresle Nasıl Başa Çıkılır?

Kaynak: 1

Bir yanıt yazın