ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’yi Tehditi Sosyal Medyanın Gündeminde

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası ise Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği hareket gündeme oturdu.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ise Beyaz Saray’dan; “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyeceğini ABD’nin ise bu operasyonu desteklemeyeceğini ya da bu operasyona dahil olmayacağını” açıklaması geldi. Öte yandan bölgede son 2 senedir yakalanan IŞİD’lilerden de Türkiye’nin sorumlu olacağı bildirildi. Ayrıca ABD’nin bölgedeki askerlerini de Türkiye operasyona başlamadan önce çekeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray önemli açıklamalar yaptı


“Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyeceğini ABD’nin ise bu operasyonu desteklemeyeceğini ya da bu operasyona dahil olmayacağını”

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaların ardından ise Ankara’dan da peş peşe açıklamalar geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden “Türkiye güçlüdür, kararlıdır” mesajını verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yine Twitter üzerinden “Suriye’ye de huzur, barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı

Beyaz Saray açıklamasının ardından ise dolarda yukarı yönlü bir hareket yaşandı

Piyasalardaki bu dalgalanmadan sonra ABD Başkanı Donald Trump çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik harekatı konusunda skandal tweetler paylaştı. Türkiye ekonomisini daha önce de yaptığı gibi(!) yok edeceğini belirtti

“Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)” .

“Şimdi ABD’nin kendi topraklarını koruma zamanı”

“Türkler, Avrupalılar ve diğerleriyle birlikte, yakalanan IŞİD savaşçılarına ve ailelerine göz kulak olmalılar. ABD, herhangi bir kişinin tahmin edebileceğinden çok daha fazlasını yaptı, IŞİD halifeliğinin yüzde 100’ünü ele geçirmek de buna dahil. Şimdi ABD’nin kendi topraklarını koruma zamanı. Şimdi bölgede diğerlerinin, ki bunların bazılarının refah seviyesi çok yüksek, topraklarını korumasının zamanı geldi. ABD ÇOK BÜYÜK!”

1. Trump’ın bu açıklamalarına ise sosyal medyadan tepki yağdı

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

https://twitter.com/canslita/status/1181312355868778497

9.

Gönder
Gözde Solak

Gözde Solak

4 yıl Eskişehir'in tozunu yuttuktan sonra İstanbul'a dönen Gözde, şu anda ListeList'te birçok farklı konuda içerik üretmekte.