Güzel bir hafta sonundayız diyelim ve hadi bir hayal edelim; çizgi roman dükkanına girdiniz, tonlarca güzel kitap var. Rengarenk kitap kapakları birbirinden güzel. Arada Red-Kit, Conan, Hi-Men gibi klasikler de var tabii… Bir yanda mangalar, diğer yanda animeler derken hangi birini inceleyeceğinizi şaşırıyorsunuz. Ve tam bu karmaşada birkaç kara kaplı kitapla göz göze geliyorsunuz. O kadar renkliliğin içinden karanlık kitap kapakları sizi mıknatıs gibi kendine çekiyor. Bir göz atacaksınız, o da ne? Kitabın içinde hiç konuşma balonu yok!
Sıkı durun, şimdi hazırsanız Thomas Ott ile tanışıyorsunuz!
1. İlginç kişiliği tanıyalım: Zürih doğumlu 50 yaşındaki Thomas Ott, çizerliğinin yanında hem bir yönetmen hem de tarzını ’Şok’n Roll’ olarak tanımladığı “Playboys” adlı müzik grubunun üyesi.
2. Tam bir yetenek deposu olarak tanımlayabileceğimiz Ott, kendine özgün anlatım tarzıyla çizimleri birbirine öyle güzel bağlıyor ki, anlamak için kelimelere ihtiyaç duymuyorsunuz.
3. Çizim dediysek, o da sandığınız kadar sıradan değil. Sanatçı hikayelerini ’stretch art’ denilen bir teknikle resmediyor.
4. Bu teknikte görselleri çizerek değil, siyah kağıdı falçata ya da benzeri bir kesici araçla kazıyarak elde ediyor.
5. Thomas Ott’un Türkiye’de yayınlanan 3 çizgi romanı var. Kitaplar Flaneur Comics tarafından basıldı. Ve her birinden yalnızca 666 adet satışa çıkarıldı.
6. Hayal gücünüzü zorlayacak kitaplar o kadar heyecan veriyor ki, en fazla bir saat içinde kendinizi son sayfada buluyorsunuz.
7. Kitaplardan biri “Cinema Panopticum”.
8. “Cinema Panopticum”, korkunç çizgilerle sevimli bir kız çocuğunu birleştirmiş ancak yine de sonunda hikayeyi karanlık bir sonla bitirmiş.
9. Bahsedeceğimiz ikinci kitap ise “Numbers”
10. “Numbers” öylesine akıcı, öylesine ilgi çekici bir polisiye kurgu ki, tek nefeste okuyorsunuz tüm kitabı…
11. Bu da aynı kitaptan başka bir kare:
12. Ve son kitap: “R.I.P.”