İnsanın her zaman kendini geliştirmesi gerekiyor, bu konuda sanıyoruz ki hemfikiriz. Kariyerinde ya da hobi olarak bir şeyler yazmayı seven herkes, yarattıklarından tatmin olmak ister. Hayatının bir kısmında kendisini yazılarıyla ifade etmeyi seçen ya da işi yazmak üzerine olan herkesin mutlaka okuması gereken, içerisinde pratik bilgiler ve tüyolar bulacağı 13 kitabı sizinle paylaşıyoruz.
1. Yazının Felsefesi / İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar? (Edgar Allan Poe)
1846 yılında aylık Graham’s dergisi için kaleme aldığı Yazının Felsefesi (İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar?) isimli denemesi günümüzde hala önemini korumaktadır. Kitap, tek etki metoduyla ilgili oldukça güçlü bir kaynaktır.
2. Yazmak Üzerine (Ernest Hemingway)
Dünya Edebiyatı’nın en başarılı yazarlarından olan Hemingway, diğer eserlerinde bulunmayan, yazmak ve yazının önemiyle ilgili her şeyi bu kitabında topluyor.
3. Yazma Sanatı (Stephen King)
Stephen King’in yazı yazma tutkusunun çocukluğundan beri geldiğini ve başarılı bir yazar olma yolunda nelerle karşılaştığını ilk ağızdan anlatan muhteşem bir eserdir Yazma Sanatı.
4. Virginia Woolf’tan Yazarlık Dersleri (Danell Jones)
İngiliz yazar Virginia Woolf’un yazarlığının incelendiği, her yazar ve yazar adayının bir yol gösterici niteliğinde okuması gereken bir kitap.
5. Yaratıcı Yazarlık (Stephen May)
Yaratıcı bir yazar olmak ve okuyucularda güçlü bir etki bırakmak isteyen herkesin baş ucu kitabı niteliğindedir bu eser. İyi bir uslübun düşmanlarını da açık bir şekilde göreceğiniz bu kitabı muhakkak okumanızı öneriyoruz.
6. Demek Yazar Olmak İstiyorsun (Giuseppe Culicchia)
Yazar olmak adına alacağınız tüyoları içermekle birlikte, bir yazarın doğuşundan itibaren ilerleyeceği tüm yolları açık bir şekilde okuyucuya sunuyor bu kitap.
7. Reklam Yazarının El Kitabı (Joseph Sugarman)
Amerika’nın en iyi metin yazarlarından biri olan Joseph Sugarman, iyi bir metinin reklamın kalbi olduğunu anlatıyor. Metinlerinizle milyonlara hitap etmek isterseniz bu kitaba mutlaka göz atmalısınız.
8. Satan Reklam Yaratmak (Luke Sullivan)
Satan bir reklamın altında yaratıcı beyinlerden çıkan metinler vardır. Tüm reklam dünyasının yazarlarının bir numaralı kitaplarından biri olan bu kitabı en kısa sürede edinmelisiniz.
9. Herkes Yazabilir (Ann Handley)
Pazarlama sektöründe, işi yazmak üzerine olan herkesin hangi yolları izlemesi ve hangi yolları izlememesi gerektiğini açık bir dille bize sunan bilgilendiriciliği son derece kuvvetli bir kitap. Evet, herkes yazabilir…
10. İyi Yazmak Üzerine (William Zinsser)
Bilgilendiriciliği ve çok satanlar arasında olması bir yana, eğlenceli ve alaycı diliyle okuyucuyu bir dakika bile sıkmayan ve bununla beraber muhteşem bir bilgi klavuzu niteliğinde olan bu kitabı da okuyup kitaplığınızın nadir parçalarından birisi yapabilirsiniz.
11. Edebiyat Nedir (Jean-Paul Sartre)
“Yazar”, “yazarın görevi” ve “okurun konumu” üzerinden üç ayrı kategori barındıran bu kitap, zamanında çoğu kişi için tartışmalara sebep olmuştur. Tartışmaların kaynağına inebilmek adına, kitabı mutlaka okumanızı öneriyoruz.
12. Öykü Yazma Teknikleri (Salih Bolat)
Edebiyatla ilgilenen ve yazarlık üzerine kendini geliştirmek isteyen herkesin bir başlangıç kitabı vardır. Bu kitapta aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz.
13. Büyübozumu (Murat Gülsoy)
Yaratıcı bir yazar olmak isteyen herkesin, okunaklı ve kendini anlatabilen yazılar yazabilmesi adına hangi yolları izlemesi gerektiğini anlatan bir kitap.