Kategoriler
Teknoloji - Bilim

Heyecan Verici Bir Keşif! 86 Milyon Yıl Önce Yaşamış Ölüm Ejderhasına Ait Fosil Kalıntıları Bulundu

66 milyon yıl önce gezegenimize büyük bir meteorun çarpmasıyla dinozorlar ve yırtıcıların önemli bir kısmı yok oldu. Şimdi bir saniye de olsa otobüs büyüklüğünde kanatlı bir yırtıcının gökyüzünde süzüldüğünü hayal edin. Hem korkunç hem de muhteşem bir görüntü değil mi? Geçtiğimiz günlerde Arjantin’de yaklaşık 86 milyon yıl önce yaşayan ve Ölüm Ejderhası olarak adlandırılan bir canlının fosil kalıntıları bulundu. Bu keşif bilim dünyasında büyük bir heyecana yol açtı. Detaylara birlikte bakalım.

Bilim insanları, And Dağları’nın kayalıkları altında 86 milyon yıl önce yaşamış uçan bir sürüngene ait fosil kalıntıları keşfetti

ölüm ejderhası

Ölüm ejderhası olarak isimlendirilen bu yırtıcının kanat genişliği tam 9 metre! Bilim insanları BBC’ye yaptığı açıklamada bu hayvanın “korkutucu bir görüntüye” sahip olduğunu ve dinozorlarla aynı zamanda yaşadığını belirtti. Araştırmanın başında yer alan Leonardo Ortiz, zürafanınkine benzer bir boyu olan bu canlının biyolojik anlayış sınırlarına meydan okuduğunu ifade etti.

Türün adı Yunanca ölüm ve ejderha kelimelerini tanımlayan “Thanatosdrakon amaru” olarak belirlendi

ölüm ejderhası

86 milyon yıldır kayalıkların altında olan yırtıcıya ait kalıntılar günümüze kadar mükemmel bir şekilde korunmuş. Bu devasa uçan sürüngene ait yaklaşık 40 kemik ve parça bulundu. Uzmanlar, bu hayvanların vücut yapısına benzer herhangi bir canlıya dair kayıtlarının olmadığını ifade ediyor. Bu nedenle bu yeni türün keşfedilmesi bilim dünyasında büyük bir heyecana yol açtı.

Söz konusu sürüngenin, kuşların evriminden önce uçmak için kanatlarını kullanan ilk yırtıcı olduğu düşünülüyor

Bu yırtıcının tarih öncesindeki yaşam tarzına ait çok fazla detay bulunmuyor. Ancak bilim insanları bu türün gruplar halinde yaşadığını ifade ediyor.

Kaynak: 1 2

Bir yanıt yazın