Camilo José Vergara, Şili’de 1944 yılında dünyaya geldi ve Notre Dame Üniversitesi’nde sosyoloji okuduktan sonra 1968 yılında New York’a taşındı.
Boş zamanlarından sokak fotoğrafçılığı yapan Vergara, 70’li yılların sonunda New York’un Güney Bronx ve Aşağı Doğu Yakası bölgelerindeki ekonomik sıkıntıları ve fakirliği gözler önüne seren fotoğraflar çekti.
Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam ederken, fotoğrafçılığı sadece bir sanat dalı olarak kullanmak yerine, şehirdeki değişiklikleri ve bunun getirdiği davranış farklılıklarını belgeleyebileceği bir metot olarak kullanabileceğini araştırmaya başladı.
70’li yılların sonunda, şehirlerin yıllar içindeki değişimlerini gözlemlemek için geliştirdiği fotoğrafçılık metotlarını, ekonomik olarak kötü durumda olan şehirleri gözlemlemek için de kullandı. Hayatını adadığı bu projeyle MacArthur “Genius Grant” ve Ulusal İnsanlık Madalyası almasını sağladı.
Vergara’nın “Old New York/Eski New York” serisine dair çektiği ilk fotoğraflar, çürümeye yüz tutmuş şehirleri ve ilgisiz insanları gösteren titizlikle çekilmiş çalışmalarına giriş niteliği taşıyor.
1. Doğu Harlem

2. Barbie bebekli kızlar, Doğu Harlem

3. Porto Riko düğünü, Doğu Harlem

4. Doğu Harlem’de boş bir arsa

5. Cadillac Fleetwood, Harlem

6. Lexington çevresi, Harlem

7. Bronx Nehri, Bronx

8. Güney Bronx

9. 172. Cadde, Bronx

10. New York’ta bir cadde

11. Güney Bronx’ta bir çocuk

12. Güney Bronx’ta bir kasabın önü

13. 148 Longwood Caddesi, Bronx

14. Aşağı Doğu Yakası, Manhattan

15. Eagle ve Westchester bölgesi, Bronx

16. 113. Bölge, Güney Bronx

17. 125. Cadde, Harlem

18. 167. Cadde, Güney Bronx

19. 125. Cadde, Harlem

20. Manhattan Köprüsü
































