Metrobüs ile Anadolu yakasına gidenler bu durağı çok iyi bilir. Günde yalnızca bir yolcu iner, bir yolcu biner. Araç bu durağa yaklaştığında içimizi bir ürperti kaplar. Issız, yalnız bir yerdir. Farklı, gizemli bir ütopya gibi.
Yolcuların kollarımızdan tutup çekiştirmesine rağmen Burhaniye metrobüs durağında indik ve sizler için bu mistik bölgeyi keşfettik.
Keşif Başlıyor: Durak her zamanki yalnızlığını ve ürpertisini koruyordu. Metrobüste 325 kişi olmasına rağmen, meraklı bakışlar eşliğinde durakta tek inen yolcular bizdik

Diğer metrobüsler sanki bizler birer hayaletmişiz gibi umursamadan geçiyordu. Durakta ne bir güvenlik görevlisi vardı, ne akbil sesleri yaratacak insanlar. Boş bir poşet havada dönüp duruyordu. Bizim metrobüs uzaklaşırken ekipten bir arkadaşımız sinir krizine girse de onu yatıştırmayı başardık ve keşif için Burhaniye’ye doğru yola koyulduk.
127 yıl sonra insan gören halktan bir grup hüngür hüngür ağlamaya başladı

Hafif tırsmaya başlamıştık. Bu sırada bir arkadaşımız akbilini düşürdü. Bunu gören halk korku ve dehşet içinde sağa sola kaçışmaya başladı.
Terk edilmiş lunaparkta yalnız bir çocuk farklı bir dilde şarkılar söyleyerek çarpışan arabaya biniyordu

Tırsma levelimiz doruk noktasına ulaşmasına rağmen fırsatçılığımızı kullanarak hazır sıra yokken ekipçe dayanamadık ve gondola bindik.
Başka bir para birimi, başka bir dil, başka bir zaman

Burhaniye’deki lunaparkta yerde bulduğumuz ilginç para bölgenin farklı bir para birimi kullandığını kanıtlıyordu. Ayrıca çocuğun söylediği şarkı akbil seslerinden yaratılan bir dille söyleniyordu. Bölgede saatlerimiz durmuştu, adeta TRT3 izler gibi zamanı durdurmuştuk.
Gözlerimize inanamıyoruz: Kediler de yeşil

Ekipten bir arkadaşımızı tırmıklayan yeşil kedi koşarak değil, uçarak uzaklaşmaya başladı ve havada bir martı yakaladı. O__O
Unutulan ünlüler huzur içinde yaşıyor

Bölge hükümdarlığı için zamanında kıyasıya bir çekişme yaşansa da BBG Melih ve Mantık Eray Burhaniye’de kendilerini yeşil kedilerin iyiliğine adamış şekilde kardeş kardeş yaşıyor.
Dandik uzaylı Badi nükleer çay ocağı işletiyor

Badi çok ısrar edip bizi hipnoz etmeye çalışsa da çayından içmeden uzaklaşmayı başardık.
Into the Wild filmi 24 saat boyunca bölgenin açık hava sinemasında gösteriliyor

Ve filmi kimse izlemiyor.
Amokachi Burhaniye’nin Başbakanı olmuş

Bir anda ortadan kaybolan Beşiktaş’ın efsanevi futbolcusu Amokachi, türlü gerilimler içindeyken hüzünden gözlerimizin yaşarmasına sebep oldu.
Gelişmiş teknolojinin nimeti robotlar bölgede güvenliği sağlıyor

Robotlardan zor da olsa kaçmayı başardık, çektiğimiz fotoğraflar ve videolara bir zarar gelmeden bölgeden uzaklaşmayı başardık.
Keşif bitiyor: Dönüş için tam 12 yıl metrobüs durmasını bekledik ve sonunda Burhaniye’nin gizemini çözmeyi başararak geri dönmeyi başardık

Siz siz olun, bu duraktan uzak durun. Çok yakında yeni videolar ve fotoğraflarla karşınızda olamayacağız. Hâlâ tırsıyoruz.































