Teknoloji hayatımızın olmazsa olmazı… Özellikle de akıllı telefonlar. Hal böyle olunca telefonlarımıza birçok mobil uygulama yüklüyoruz. Bu mobil uygulamalar sayesinde oyun oynayabiliyor, derslerimiz için yardım alabiliyor ve hatta hayatımızı kolaylaştırabiliyoruz. Bu en iyi uygulamalar ise Google Play Store ve App Store gibi platformlarda yer alıyor. Bu yüzden sizler için 2020 yılının en iyi uygulamalarını derledik. İşte en güzel uygulamalar…
DoubleTake by Filmic Pro
Mobil uygulamalar denildiğinde hemen akla olmazsa olmaz olan kamera uygulamaları geliyor. Sizin için muhteşem bir mobil uygulamamız var. DoubleTake by Filmic Pro, telefonunuzdaki iki kamerayı da aynı anda kullanmanızı sağlıyor. Uygulama istediğiniz kamerayı birincil olarak seçebiliyor ve dilediğiniz zaman seçtiğiniz kameraları değiştirebiliyor. En güzel kamera uygulamaları arasında yer verdiğimiz bu müthiş uygulama, fotoğraf çekmeyi sevenler için bir hazine değerinde.
Mobil uygulamalar listemizde yer alan Loóna: Bedtime Calm & Relax, müzikle birlikte uykunuzu düzenlemenizi sağlıyor. Uyuyamayanlar ve bir türlü uyku düzenini ayarlayamayanlar için harika bir araç. Ayrıca Loóna: Bedtime Calm & Relax, Google Play Store tarafından en iyi uygulama ödülüne layık görüldü. Uyku düzenleme uygulaması böylece, en iyi Android uygulamaları arasında kendine yer buldu.
En iyi fal uygulamaları arasında bulunan Faladdin, Türk kahvesi içmeyi ve fal baktırmayı sevenler için vazgeçilmez bir uygulama. Hatta en iyi fal bakan uygulama olarak görülen Faladdin, kişinin geçmişiyle ilgili değerlendirmeler yapıp şaşırtıcı çıkarımlarda bulunabilir. 10 milyondan fazla indirilen uygulamanın yapay zekası sürekli gelişmektedir. Bu sayede kullanıcılara mükemmel bir deneyim sunar. Ayrıca Faladdin birçok ödül sahibidir, bu da onu en iyi fal uygulaması yapan ayrıcalıklardan biridir.
En iyi mobil uygulamalar listemizde bir VPN uygulamasına yer vermesek olmaz. Bu nedenle dünyanın en iyi VPN uygulaması olan NordVPN’den kısaca bahsedeceğiz. NordVPN, 60 ülkede 5 binden fazla VPN sunucusuna bağlanmanıza olanak veriyor. Uygulama, CyberSec özelliği ile siber tehditlerden korunmanızı sağlıyor ve aynı zamanda bir reklam engelleyici işlevi görüyor. Ücretli olan uygulamayı test etmek için 7 gün ücretsiz kullanabilirsiniz.
En iyi tanışma uygulamaları denildiğinde hemen akla gelen Tinder, en popüler arkadaşlık uygulaması olarak öne çıkıyor. Tinder’da ekranınıza gelen profillere beğeni atıp eşleşme isteği yollayabiliyor ve eşleştiğiniz takdirde sohbet edebiliyorsunuz. Ancak belirtmemiz gerekir ki Tinder, üye olabilmeniz için 18 yaşından büyük olmanızı şart koşuyor. Üye olduktan sonra profilinize 6 tane fotoğraf ekleyip 500 karakterli bir biyografi yazabilirsiniz.
Dünyanın en iyi müzik uygulaması yüz milyonlarca kullanıcı için Spotify’dır. Mobil uygulamalar listemizde bulunan Spotify, çok geniş bir müzik kütüphanesine sahip. Spotify ile yeni çıkan albümleri ve podcastleri keşfedebilir ve en sevdiğiniz sanatçıların favori müziklerini dinleyebilirsiniz. Ayrıca Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirilen uygulama içinde dilediğiniz kadar çalma listesi oluşturabilirsiniz.
Dünyanın en iyi spor markalarından biri olan Nike tarafından çıkarılan Nike Training Club en iyi fitness uygulaması olarak öne çıkıyor. 2020 yılının en iyi mobil uygulamaları arasında yer alan müthiş uygulama, çeşitli egzersizleri cebinize kadar getiriyor. Popüler egzersiz uygulaması, evde yapabileceğiniz pek çok farklı egzersiz sunuyor. Ayrıca içinde her seviyeye uygun farklı antrenmanlar ve kişinin moduna göre egzersizler bulunuyor.
En iyi hava durumu uygulaması denildiğinde hemen akla gelen AccuWeather, çok büyük bir başarı oranına sahip olan hava durumu tahminleri yapıyor. İçinde mevcut hava durumuna dair gözlem bilgileri, hava durumu tahminleri ile ilgili özetler, radar animasyonu ve uydu görüntüleri gibi pek çok ayrıcalık sunuyor.
En iyi kitap okuma uygulaması olarak görülen Wattpad, kullanıcılara milyonlarca e-kitabı ücretsiz bir şekilde okuma imkanı sunuyor. Ayrıca kullanıcılar Wattpad üzerinden kendi hikayelerini paylaşabiliyorlar. Böylece yazdığınız hikayeleri başkalarına okutabilir ve tanınmamış yazarların yazılarını okuyabilirsiniz.
Konu en iyi photoshop uygulamaları olunca öne çıkan VSCO, mobil uygulamalar listemizdeki en değerli uygulamalardan biri. Ücretsiz olan uygulama, fotoğraflarınızı çeşitli seçenekler ile dilediğiniz şekilde düzenlemenize imkan veriyor. Ayrıca fotoğraf düzenleyicisinin yanı sıra video düzenleyicisi de bulunuyor. En iyi fotoğraf düzenleme programı Android ve iOS için indirilebilir durumda.
Mobil uygulamalar arasında en çok ilgi gören elbette adımsayar uygulamaları oluyor. En iyi adım sayar olarak bilinen Pedometre, hem Android hem de iOS için mevcut. Uygulamayı çalıştırmak için yapmanız gereken tek şey indirip açmanız. En iyi adımsayar uygulaması olarak görülen Pedometre’nin içinde birçok özellik bulunuyor. Uygulama içindeki “Ben” sekmesinden kilonuzu takip edebilir, “Eğilimler” sekmesinden ise tüm geçmişinizi görebilirsiniz.
En iyi fotoğraf çekme uygulamaları söz konusu olduğunda birçok özellik sunan Camera MX öne çıkıyor. Mobil uygulamalar listemizde kendine yer bulan uygulama ile fotoğrafların çözünürlüğünü ayarlayıp çok net görüntüler yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra canlı çekimler yapabilir ve GIF özelliklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca en iyi kamera uygulaması olarak görülen Camera MX’in içinde birçok filtre, çerçeve ve efekt bulunuyor.
iPhone kendi uygulamaları ile çok dikkat çekiyor. Hal böyle olunca “en iyi iPhone uygulamaları nelerdir?” sorusu herkesin aklını kurcalıyor. iPhone uygulamaları arasında özel bir yeri olan iMovie, harika filmler ve fragmanlar yaratmanıza olanak sağlıyor. Kendi filmini yapmak isteyenleri cezbeden uygulama içinde benzersiz temalar, filtreler ve başlıklar gibi pek çok farklı özellik bulunuyor.
En iyi chat uygulamaları arasında yer alan HelloTalk, özellikle yabancı dil öğrenmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Bu uygulamayı kullanarak İngilizce, İtalyanca veya Rusça gibi birçok dili öğrenmeniz mümkün. En iyi dil öğrenme uygulamaları denince hemen akla gelen HelloTalk ile öğrenmek istediğiniz dili seçip dil ortağınız ile eşleşebilirsiniz.
Mobil uygulamalar listemizde yer alan TuneIn Radio, en iyi radyo uygulaması olarak öne çıkıyor. Birçok farklı özellik sunan uygulama, dünyanın dört bir yanından müzik, haber, canlı spor, podcast ve radyoları bir araya getiriyor.
En iyi iptv uygulaması olan IPTV Smarters Pro, birçok distribütör tarafından tercih edilmektedir. Eğer ücretli bir IPTV servisini kullanıyorsanız, IPTV Smarters Pro’nun markalı bir sürümüne erişme imkanınız olur. Elbette bu uygulamayı sadece markalı sürüme sahip olanlar değil, M3U URL’si olanlar da aynı özelliklerden faydalanarak kullanabilir.
Mobil uygulamalar listemizde yer alan Niagara Launcher, en iyi launcher olarak biliniyor. Niagara Launcher, sade bir tasarıma sahip ve az sayıda özelleştirme seçeneği sunuyor. Fakat buradaki eksikliğini hızlı çalışması ile kapatıyor. Eğer minimalist ve sade bir tasarıma sahip hızlı bir launcher arıyorsanız, Niagara Launcherr tam size göre.
En iyi ücretsiz iPhone uygulamaları arasında üst sıralarda yer alan Apple Music, 60 milyondan fazla şarkıyı ücretsiz bir şekilde dinlemenize olanak sağlıyor. Apple Music, iPhone için en iyi müzik programı olarak görülüyor. Spotify ile büyük bir rekabet içinde olan Apple Music’te tıpkı rakibinde olduğu gibi birçok özellik bulunuyor.
Mobil uygulamalar listemizde bulunan SwiftKey, birçok kullanıcı tarafından en iyi klavye uygulaması olarak görülüyor. SwiftKey, yazma şeklinizi öğrenerek otomatik öngörü ve imla kontrolü yapıyor. Ayrıca 300’den fazla dil içeriyor ve içinde birçok çıkartma bulunuyor.
En iyi arkadaşlık uygulamaları denildiği zaman ilk akla gelen en iyi arkadaş bulma uygulaması OkCupid, dünyanın en çok kullanılan tanışma uygulamalarından biridir. OkCupid, kullanıcıları için mükemmel bir eşleşme sunuyor. OkCupid ayrıca, sınırlı mesaj gönderme özelliğine rağmen en iyi sohbet uygulamaları arasında yer alıyor.
Mobil uygulamalar listemizde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan YouTube Music, en iyi müzik indirme uygulaması olduğu için çok tercih ediliyor. YouTube Music, “akıllı indirmeler” özelliğini açtığınız takdirde en sevdiğiniz müzikleri otomatik olarak indirir. İndirme işlemi isteğe bağlı olarak manuel de yapılabilir.
En iyi fotoğraf uygulamaları arasında özel bir yeri olan Snapseed, bu tarz programları ilk defa kullanacaklar için en iyi kamera programı denilebilir. Google tarafından geliştirilen müthiş uygulama, iyileştirme, perspektif, fırça, yapı, HDR gibi 29 araç ve filtre seçeneği sunuyor. Ayrıca kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.
Mobil uygulamalar listemizde yer alan Derya Abla, “en iyi kahve falı uygulaması hangisi?” sorusuna cevap olarak verilebilecek birkaç alternatiften biri. Tek bir tıkla üye olabileceğiniz Derya Abla, özel kahve falı, tarot falı, aşık uyumu ve yıldızname gibi pek çok fala bakıyor.
En iyi fotoğraf uygulamaları iPhone denince hemen akla gelen Afterlight, iOS kullanıcıları için muhteşem bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Afterlight, 130’dan fazla benzersiz filtre, 60’tan fazla doku, 20’den fazla gelişmiş araç ve birçok çerçeve sunuyor. Ayrıca güzel bir kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulamanın pek çok farklı özelliği bulunuyor.
En iyi ücretli uygulamalar arasında kendine yer bulan Glitché, birçok fotoğraf uygulamasına göre daha fazla özellik barındırıyor. 130 ülkede 1 numara seçilen Glitché için en iyi fotoğraf çekme uygulaması denebilir. Uygulama fotoğraf çekerken çılgın efektler eklemenize, çektiğiniz fotoğrafları dilediğiniz şekilde düzenlemenize ve hatta video çekimlerini bile özelleştirmenize olanak sağlıyor.
En iyi iOS uygulamaları arasında yer alan Instagram, neredeyse her insanın kullandığı bir uygulama. iPhone için uygulamalar denildiğinde hemen akla gelen Instagram, başlarda sadece bir fotoğraf paylaşım platformuydu. Ancak zamanla büyüdü ve Facebook tarafından satın alındıktan sonra tam bir sosyal medya uygulaması oldu. Hatta vazgeçilmez bir sosyal medya devi haline geldi.
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında sağlam bir yeri olan Pixlr, 50 milyondan fazla yüklemesi olan ve içinde birçok özellik bulunduran harika bir uygulama. Pixlr ile çektiğiniz fotoğrafları istediğiniz gibi düzenleyebilmeniz mümkün. Ayrıca uygulama içinde 2 milyondan fazla ücretsiz efekt, yer paylaşımı ve filtre bulunuyor.
Ülkemizde sık sık depremlerin gerçekleşmesi, her ihtimale karşı gerekli önlemleri almamız gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle bir mesajlaşma uygulaması olan Bridgefy’ı akıllı cihazımıza indirmemiz çok önemli. Bridgefy, internet olmadan Bluetooth üzerinden kullanılan bir uygulama. Uygulama, bluetooth erişim alanındaki başka bir cihaza bağlanıyor ve uygulamanın yüklü olduğu cihaz tıpkı bir baz istasyonu işlevi görüyor.
Mobil uygulamalar listemizin sonunda yer alan Freeletics, Avrupa’nın 1 numaralı spor uygulaması olarak biliniyor. En iyi spor uygulamaları arasında özel bir yeri olan Freeletics, spor yapıp zinde kalmak ve zayıflamak isteyenler için biçilmiş kaftan. Uygulama içinde beslenme programları, kişiye özel antrenmanlar, çeşitli egzersizler ve doğru yönlendirmeler bulunuyor.
Adım Caner Cem Martı, 1996 yılında Bartın'da doğdum. 2010 yılında geçirdiğim kaza sonucunda vücudumun %99'u felç kaldı. 2015'ten bu yana bazı cihazlar yardımıyla internet ortamında çalışabiliyorum. İçerik editörlüğü ve sosyal medya uzmanlığı gibi alanlarda tecrübe sahibiyim, ancak asıl uzmanlık alanım SEO uyumlu makale yazmak. Ayrıca front-end tasarımlar yapıyorum. Sinema, spor ve tarih gibi konular çok dikkatimi çekiyor. Özellikle sinema tutkunuyum.