Kahvaltı ya da öğle yemeğinin ardından birçoğumuz üzerimize düşen ağırlık hissinden kurtulmak, yediklerimizi sindirmek ve biraz da enerjik hissetmek için kahveye sarılıyoruz. Yemekten sonra kahve içmek birçoğumuz için en sevdiğimiz alışkanlıklar arasında. Peki “Keyif” olarak tanımladığımız bu anlar sağlığımızı nasıl etkiliyor? Araştırmalara göre yemekten sonra içilen kahve hem vücut hem de cilt için zararlı olabiliyor. Sıcak bir fincan kahve içmeden bir gün geçirebileceğinizi düşünemiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. Yemekten sonra kahve içilir mi? Yemekten sonra kahve içerseniz ne olur?
Yazımıza geçmeden uyanır uyanmaz kahve içenleri de şuraya alalım; Kahvesiz Yapamayanlara: Uyanır Uyanmaz Kahve İçerseniz Vücudunuzda Neler Olur?
Cildiniz kuruyabillir
Bir fincan kahve sabahları daha dinç hissetmenize yardımcı olabilir. Ancak yemekten hemen sonra kahve içmek vücudunuzun yiyeceklerden besin almasını engelleyebilir, demir emilimini yüzde 80 oranında azaltabilir. Vücudunuz yeterince demir almadığında, bu durum sizi çeşitli şekillerde etkiler. Özellikle cildinizde görünür bir değişim meydana gelebilir. Cildiniz, normalden daha soluk ve kuru görünür.
Dişleriniz zarar görebilir
Yemekten hemen sonra kahve içmek, vücudunuzun kalsiyum da dahil olmak üzere diğer temel mineralleri emme yeteneğini yavaşlatabilir. Kahve içmek vücudunuzun daha fazla kalsiyum kaybetmesine sebep olur ve beslenme şeklinizle bunu telafi edemezseniz vücudunuz sonunda kemiklerinizden ve dişlerinizden kalsiyum almaya başlar. Bu da dişlerinizi kırılgan hale getirebilir ve diş etlerinizin tahriş olmasına sebep olabilir.
Kötü kolestrolünüz yükselebilir
Kruvasan ve kahve ikilisi iştahınızı açıyor olabilir her ikisini de neredeyse aynı anda yeme alışkanlığı kolesterolünüzü hızla yükseltebilir. Birkaç araştırma, kahvede bulunan yağların vücudun kolesterolü düzenleme yeteneğini etkilediğini gösterdi.
Saçlarınız dökülebilir
Sağlıklı beslenseniz bile yemekten hemen sonra kahve içme alışkanlığı, bu çabanızı sabote ediyor olabilir. Çünkü yemekten hemen sonra bir fincan kahve içmek birçok önemli eser elementin emilimini azaltır, vücudunuzu birçok yönden etkiler. Bu durum saç sağlığınızı da etkileyebilir. Vücudunuz demirden yoksun olduğunda, kanınızın vücudunuzdaki saç büyümesini uyaran hücreleri onaran oksijeni taşıması daha zordur. Bu da saç derinizin sağlığını etkiler ve sonunda saç dökülmesine neden olabilir.
İlginizi çekebilir:
Kaynak: 1