Yalnızlık, sadece etrafında kimse olmadığında değil, kalabalıklar içinde de hissedilebilir. Bu his zaman zaman hepimizi yoklar. Bir şeyleri düzeltmekle savaşırken bunu kimsenin senin kadar yapmadığını gördüğünde yalnız hissedebilirsin mesela. Bu his kısa bir süre sonra bitmiyorsa ya da kendini sık sık tekrarlıyorsa endişelenmeye başlayabilirsiniz. Endişelenmelisiniz çünkü depresyon boyutuna geçmişsinizdir. Depresyona girdiğinizi fark ettiğinizde ise yapmanız gereken çok kolay ve az şey var. Bunları yaptığınızda depresyonun etkilerinden ve hatta yalnızlık hissinden tümüyle kurtulabilirsiniz. Yalnızlık ve depresyondan kurtulmak için yapmanız gerekenlere sayfayı aşağıya kaydırarak bakabilirsiniz.
1. Sevdiklerinize yakın durun
Ailenizle ve arkadaşlarınızla, ya da daha az samimi olsanız da iş ve okul arkadaşlarınızla vakit geçirmeye çalışın. Aileniz ve arkadaşlarınız sizin için sosyal bir destek ağı olacaktır. Başkalarıyla samimi ilişkiler kurmak, kendinize değer vermenize ve inancınızı korumanıza yardımcı olur. Aynı zamanda insanlarla ilişki içinde olmak, iletişim kurmak stresinizi azaltır.
2. Sessizliğin tadını çıkarın
Kendinizle vakit geçirmenin değerini keşfetmeyi deneyin. Yalnız kalınan bir ortamda kişinin kendiyle barışma olasılığı artar. Sürekli olarak başka insanların etkisi altında olmak kendinizi unutmanıza sebep olabilir, bu yüzden de kendi değerinizi hatırlamak ve kendinizle mutlu olmak önemlidir.
3. Hobi edinin
İnsan bazen yaşam enerjisini, tutkusunu kaybetmiş olabilir. Hiçbir şeyden keyif alınmayan bu dönemde kişinin kendine yeni bir hobi edinmesi oldukça faydalı olacaktır. Boş vaktinizi depresyon halinde geçirmektense yeni bir meslek, beceri elde etmek için heyecan duyacağınız bir girişimde bulunabilirsiniz.
4. İnancını keşfet
Yalnızlık ve depresyonun karşısında sizi dinç tutabilecek en güçlü şey inancınız olacaktır. Neye, nasıl inanıyorsanız ve inancını neyi gerektiriyorsa yapmayı deneyin. Yüksek bir güce sığınmak iyi hissettirebilir. İnanç toplulukları olumlu sosyal karşılaşmalar için birçok fırsat sağlayabilir. Ayrıca inanç, yaşamdaki kontrol edemediğiniz şeyleri kabul etmenize yardımcı olabilir.
5. Bir köpek sahiplenin
Evcil hayvanlar, özellikle de köpekler yalnızlığa karşı koruyucudur. Bir köpeğiniz olduğunda dışarı çıkmanız gerekir ve bu da sizi ister istemez sosyalleştirir. Ona duyduğunuz sevgi ve bağlılık hayat enerjinizi arttırır. Eğer bir köpeğin sahibi olamayacak bir konumdaysanız, diğer insanların köpeklerine bakmaya yardımcı olmanın yollarını ya da sevgiyle ilgilenilmesi gereken bir barınaktaki köpeklere yardım etmek için gönüllü olmayı deneyebilirsiniz.
6. Yalnızlığa neden olan zihinsel ve duygusal alışkanlıklarla nasıl savaşılacağını bulmayı deneyin
Yalnızsanız, bu duyguyu sizde tetikleyen bir şey vardır. Sizi tektikleyen şeyi bulup onunla mücadele etmelisiniz. Yalnız hissetmenize yol açan şeyi ilk olarak kabullenmeyi ve daha sonra aşmayı deneyin. Sizi daha fazla etkilemesine izin vermeden o konudan uzaklaşmalısınız. İsteğiniz ve enerjiniz tüm hayatınızı etkileyebilecek güçtedir. Kanser gibi zor süreçleri olan bir hastalığın bile en önemli tedavi yöntemi pozitif enerji ve keyifli etkinliklerden geçiyorsa, depresyondan çıkmak tamamen sizin elinizde. Bunu sakın unutmayın.
7. Meditasyon yapın
Meditasyon kendinizi yalnız hissetmenizi ve yeni insanlarla iletişim kurmanızı engelleyen düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Pozitif enerjinin etkisi altında girecek ve bu sayede bakış açınızı tamamen değiştirebileceksiniz.
8. Bir terapi almayı deneyin
Kendinizde yalnızlıkla ve depresyonla savaşacak gücü bulamazsanız bir terapiste gitmeyi deneyin. Bu terapi sayesinde kendinizi hatırlamanıza, birçok şeyi kendi çabanızla halledebileceğinizi tekrardan hatırlamanıza yardımcı olur.