Hepimiz biliyoruz ki; pandemi sürecinde online eğitimin zirve yapmasıyla birlikte derslerinden geri kalmak istemeyenlerin, online eğitim için telefondan daha pratik bir cihaz olan tabletlere ihtiyacı arttı. Bu fonksiyonelliği ve pratikliği sebebiyle pek çok insan, masa başı işler de dahil olmak üzere bilgisayar veya yazı aracılığıyla yapabileceklerini pek çok işi tablet bilgisayarlar aracılığıyla yapmayı tercih ediyor. Telefonların rahat kullanımını ve bilgisayarların donanımı bir arada sunma iddiasını taşıyan bu cihazlar, son dönemlerde yeni ve farklı fonksiyonlarıyla da dikkat çekiyorlar. Hem uzaktan eğitim sürecinde yanınızda olacak, hem de günlük kullanımda işinizi görecek en fonksiyonel tablet önerilerini sizler için derliyoruz, bugün de bu cihazlardan birisi ile karşınızdayız. Ürünün tanıtımına geçmeden öncesinde üretici firma bilgilerini ve marka değerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Samsung, Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee’dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics’tir. Şirket ilk olarak yakın ülkelere kurutulmuş balık, sebze ve meyve satmak amacıyla kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda un değirmenleri ve şeker makineleri de işletmeye başlayan firma, üretim alanlarını yaygınlaştırdı ve 70’li yıllara doğru ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı. Samsung, 1990’lı yıllarda uluslararası alanda hızlı bir büyüme göstermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997’deki Asya Ekonomik Krizi’ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Sadece Nissan tarafından kurulan Samsung Motor Co.’yu, Renault’a satarak otomotiv işinden çıkması gerekmiştir. Bu dönemde elektronik bileşenlerine yatırım yapılmış ve Samsung Electronics, Samsung grubu içerisinde bulunan en etkin şirket haline dönüştürülmüştür. Grubun inşaat şirketi de bu dönemde Kuala Lumpur’daki Petronas Kuleleri inşaatı ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Samsung Electronics 2000-2005 yıllarında rekor büyüme ve kâr elde etmiştir ve dünyanın en değerli markaları sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.
Tüketiciye güven vermek adına üretici firma bilgilerini vermeyi önemli buluyoruz, şimdi ürünün genel geçer bilgileri ile ürün tanıtımına başlayabiliriz.
İlginizi Çekebilir:
Samsung Galaxy Tab Active Pro teknik özellikleri:
Ekran Boyutu: 10.1 inch
Ekran Teknolojisi: TFT
Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080 piksel (FHD+)
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 670
CPU Frekansı: 2.00 Ghz
CPU Çekirdeği: 8 tane
Bellek (RAM): 4 GB
Dahili Depolama: 64 GB (512 GB’a kadar hafıza kartı)
Boyutlar: 170.2 x 243.5 x 9.9 mm
Batarya Kapasitesi: 7600 mAh
Kamera Çözünürlükleri: 13 MP ana kamera + 8 MP ön kamera
İşletim Sistemi Versiyonu: Android 9 Pie
Wi-Fi Kanalları: Wi-Fi 5
Bluetooth Versiyonu: 5.0
NFC: Var
Parmak izi Okuyucu: Var
Samsung Galaxy Tab Active Pro cihaz özellikleri ve kullanıcı deneyimleri:
Bu kısımda çeşitli kullanıcı deneyimlerinden de yararlanarak cihazın çeşitli özelliklerinden, ayrıca pozitif ve negatif yönlerinden bahsedeceğiz.
Galaxy Tab Active Pro’daki büyük değişikliklerden biri hemen göze çarpıyor, Tab Active Pro, Tab Active 2’deki 8 inçlik ekrandan iki adım ötede olan 10.1 inç ekrana sahip. Tıpkı akıllı telefon kullanıcılarının daha büyük ekran boyutları talep etmesi gibi, mobil çalışanlar tabletlerinde daha fazla ekran alanı istiyorlar, bu nedenle Samsung, bunun çok istenen bir özellik olduğunu söylüyor ve bu talebe karşılık veriyor.
Samsung, Galaxy Tab Active Pro’nun ekranını “gelişmiş dokunuş” olarak tanımlıyor, yani iş eldivenlerini çıkarmadan da çalıştırabilirsiniz, bu zorlu koşullarda çalışanlara yönelik bir cihaz için bir zorunluluktur. Tab Active 2 gibi bu yeni tablet de sağlamlaştırılmış bir S Pen ile geliyor. Tab Active Pro’nun tepesinde bir kalem girişi bulunmaktadır.
Tablette ayrıca fiziksel ana sayfa, sekme ve geri düğmeleri var ve Samsung, Tab Active Pro’ya sık kullanılan iki uygulamayı hızla başlatabilen programlanabilir bir düğme ekledi. Diğer tabletlerde gördüğünüz zarif kenarları ve sivrilen tasarımı beklemeyin. Galaxy Tab Active serisi, yalamak için üretildi ve önemli miktarda ağırlık ekleyen kalın bir çerçeveye yerleştirilmiş Pro sürümü de bir istisna değil.
Diğer tabletlerde gördüğünüz zarif kenarları ve sivrilen tasarımı bu modelde beklemeyin. Galaxy Tab Active serisi, dayanıklılık odaklı üretildi ve Pro sürümünün önemli miktarda ağırlık ekleyen kalın bir çerçevede bulunması bir istisna değil. Bu yığın, Galaxy Tab Active Pro’nun çalışma hayatının zorluklarına dayanmasına yardımcı olur. Cihaz MIL-STD-810G sertifikasının yanı sıra IP68 su geçirmezlik derecesine sahiptir, bu nedenle 5 fit suda 30 dakikaya kadar dayanabilir.
Samsung’un Galaxy Tab Active Pro’da genişlettiği tek şey ekran değil. Yeni tablet, Samsung’un 15 saate kadar pil ömrü sağlayabildiğini söylediği 7.600 mAh değiştirilebilir pile sahip. Bu, 11 saatlik pil ömrü için derecelendirilen Tab Active 2 içindeki 4.450 mAh güç paketinden oldukça büyük bir sıçrama.
Pil ömrü, dayanıklı tabletler için ekran boyutundan daha önemli bir özelliktir, çünkü cihazın hedef kitlesi neredeyse tüm çalışma gününü bir elektrik prizinin yakınında hiçbir yerde geçirmemektedir. Galaxy Tab Active Pro ile Samsung, bu tabletin o gün boyunca ve daha sonra bazılarının dayanabileceği adımı atabilir.
Temel model Wi-Fi bağlantısına sahip olsa da Samsung, Galaxy Tab Active Pro ile LTE desteği de sunuyor. Ve yalnızca GSM tabanlı hücresel ağlarda çalışan Tab Active 2’nin aksine, 4,5G desteği de olacak ve tüm mobil veri sağlayıcılarla uyumlu hâle gelecektir.
Galaxy Tab Active Pro, Samsung’un DeX özelliğini destekler, yani bir iş sahasından döndüğünüzde, tabletinizi PC’nize bağlamak için bir USB-C kablosu kullanabilir ve onu başka bir ekran veya birincil bilgi işlem cihazınız olarak kullanabilirsiniz. Bu, Samsung’un Galaxy Note 10 akıllı telefon ile sunduğu ve bir yazılım güncellemesi yoluyla Galaxy S10 modellerine eklediği özelliğin aynısıdır.
Bir Qualcomm Snapdragon 670 işlemci, Samsung’un Galaxy Tab S5e’sinde olduğu ve ilgi topladığı üzere Galaxy Tab Active Pro’ya güç sağlar. Yeni tablet, bir microSD yuvası aracılığıyla 512 GB’a kadar çıkabileceğiniz 4 GB RAM ve 512 GB’a kadar depolama alanına sahiptir. Bunların hepsi, 3 GB belleğe ve 16 GB depolama alanına sahip Galaxy Tab Active 2’e göre büyük niteliksel sıçramalardır.
Galaxy Tab Active Pro’nun arkasında 13 megapiksel kamera var. Tabletin önündeki 8 MP’lik bir kamera da buna katıldı. Kamera performanslarının tablet bilgisayarların ekseriyetinden daha iyi olduğunu söylemek gerek. Galaxy Tab Active Pro tam olarak bir oyun cihazı olmasa da, yerleşik Adreno 615 grafikleri, çoğu oyun için çok fazla takılma veya sarsıntı olmadan yeterli olmalıdır.
Samsung Galaxy Tab Active Pro artıları ve eksileri:
Bu etapta cihazın olumlu ve olumsuz puan alan yönlerine değineceğiz.
Cihazın +’ları:
+ IP68 sertifikası
+ SPen
+ Samsung DeX
+ NFC
+ Uzun pil ömrü
+ İyi ışıklandırmada güzel fotoğraf kareleri
Cihazın -‘leri:
– Oldukça ağır cihaz
– Güncelleme almamış Android 9
– Basları eksik hoparlör
– Yüksek fiyat
Samsung Galaxy Tab Active Pro alınır mı?
Samsung Galaxy Active Pro, kalın ve sağlam kasasıyla tasarım ödüllü bir tablet olmayabilir, ancak bu sağlam Android’in amacı zaten tasarım ödüllü bir tablet yaratmak değildi. Bu cihaz zorlu kullanım koşullarında size yardımcı olmak için üretilmiş bir cihazdır. Bir dış mekan tableti arıyorsanız, Galaxy Tab Active Pro’nun güvenilir ve kalıcı bir yol arkadaşı olduğunu göreceksiniz. Değiştirilebilir pil, tabletlerde oldukça nadir görülen bir özelliktir. Genel olarak, Galaxy Tab Active Pro, ilginç bir işletme sınıfı cihazdır. Hareket halindeki ve potansiyel olarak zorlu ortamlarda çalışan çalışanları hedefleyen tabletin MIL-STD-810G spesifikasyon derecesi, çoğu zorlu koşulun üstesinden gelmesini sağlar. Bir fabrika katında ya da bir teslimat kamyonunda ya da okul otobüsünde olmanız önemli değil, Samsung, bu cihazı dayanıklılık fokuslu biçimde üretti.
Galaxy Tab Active Pro, CPU yoğun görevlerde rutin olarak iyi bir performans sergiledi ancak Web’de gezinmek için harcadığımız zaman, bazen yavaşlamalar görüldü. JetStream uygulamasında yapılan işlemci hızı testinde, cihazın 2017’deki amiral gemisi telefonları dahi önemli bir farkla geride bıraktığını görüyoruz. 4 GB bellek de yeterli, ancak bugünlerde sunulan hızlı akıllı telefonlar kadar değil. Kamera sonuçları çoğu tablet bilgisayarda olduğu gibi oldukça cansız. Ancak video konferans, barkod ve QR code taraması için kesinlikle işlerinizi halleder. Cihazın hitap ettiği kullanıcı kitlesinden iseniz işinizi fazlasıyla görecektir, diğer türlü de bazı handikaplarıyla beraber iyi bir tablet bilgisayara sahip olursunuz.
Samsung Galaxy Tab Active Pro kullanıcı yorumları:
Şimdi de Samsung Galaxy Tab Active Pro modelinin yorum sayfalarında yer alan detaylandırılmış tecrübelerden birkaçını da sizlerle paylaşıyoruz:
“Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Mükemmel bir tablet . İşlerimi kolaylaştırıyor. Ses ve görüntü sistemi muhteşem. S-Pen desteği de bir tabletten fazlasını sağlıyor. Ekran hassasiyeti üst düzeyde. Çizimlerde ve ölçüleme işlemlerinde büyük katkı sağlıyor. Tavsiye ederim. Artısı: dayanıklı oluşu, eksisi: çok büyük oluşu…”
” Birkaç standart düğme dışında ilk bakışta bu tablet ile standart bir Galaxy tablet arasındaki farkı rahatlıkla sezebilirsiniz. Bu cihazı yağmurlu ıslak günlerde eldivenlerle dahi kullandım, şüpheciydim ama aslında oldukça sorunsuz çalışıyor. Orta-segmentteki diğer tabletlere benzer performans gösterir, ancak dokunmatik ekran onu gerçekten ayırır. Pil ömrü de oldukça iyi, şarjı yoğun geçen 11 saatlik bir günün ardından % 35’ti, ayrıca bu modelin pilini de kolayca değiştirebilirsiniz.
Bu modeli için sadece iç mekanlarda kullanıyorsanız, bu gereksiz bir durumdur zira telefonun kendisini hazırladığı koşullar hem ekran parlaklığı hem dokunmatik ekranın duyarlılığı, hem de pil olarak bundan çok daha fazlasına hazırdır.”