Üniversite kazanmanın sadece derslere ot gibi gidip gelmeden ibaret olmadığının artık umarım farkına varmışızdır. Kendimi sektörel anlamda geliştirmem lazım dediğin an zilini çalacağın ilk kapının öğrenci kulüpleri olduğunu unutmayınız efenim. Yok “Ben monoton hayatıma devam etmek istiyorum” diyorsanız keyfiniz bilir der mutluluklar dileriz.
Bazı Öğrenci Kulüplerimizin işi biraz üst boyuta taşıyarak profesyonel işler çıkarttığını söylemeden geçersek ayıp etmiş oluruz. Bu başarılı kulüp isimlerini paylaşıp etkinliklerini kaçırmamanız gerektiğini söylemeyi borç biliriz.
1. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü
1953 yılında Robert Koleji bünyesinde İş İdaresi ve Talebe Cemiyeti adı altında kurulan kulüp 1975’te İşletme Kulübü olarak anılmaya başlamış, 1990 yılında ise İşletme ve Ekonomi Kulübü adını almıştır. Şu anda pek çok ayrı koldan sayısız faaliyet gerçekleştiren İşletme ve Ekonomi Kulübü, 20 yıldır çıkardığı kampüs dergisi Dinamik’i gazete formatına çevirerek 5 yıldır Dinamik Gazete’yi çıkarmaktadır. 17 yıldır bir uluslararası öğrenci kongresi olan Brandmarker’ı gerçekleştirmekte, 10 yıldır devam eden Finance Break’i düzenlemektedir. Bu sene ikincilerini düzenlediği defa düzenlediği Enterprize Girşimcilik Yarışması ve Boğaziçi Marka Zirvesi ile öncü çizgisini korumaktadır. Geçtiğimiz yıl portföyünde revize ettiği Brandmarker Marketing Challenge ve yeni eklediği Investimate Borsa Yarışması ile “amatör ruh, profesyonel iş” vizyonunu elinden bırakmayarak kariyer alanında öncü kulüp olmaya devam etmektedir.
2. ODTÜ İşletme Topluluğu
1992 yılından bu yana yaptığı etkinliklerde her zaman yenilikçi olmayı önde tutmuş, benzer oluşum ve etkinliklere yön vermiş bir topluluk olma yolunda ilerlemiştir. Topluluğumuz, Türkiye çapında düzenlediği Finans, Pazarlama&Reklamcılık, Liderlik, Girişimcilik vs. gibi konular hakkındaki etkinlikleriyle adından her zaman söz ettirmiştir.
3. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü 1992 yılında kurulduğu günden bu yana öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayan sosyal ve akademik etkinlikler düzenleyen ve her zaman farklı olmayı bir amaç olarak belirlemiş bir öğrenci kulübüdür. Türkiye’nin ilk proje yarışması tabanlı ulusal öğrenci sempozyumu olan İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (İTÜ EMÖS) ilk defa 1993 yılında düzenlenmiş olmasına rağmen halen alanında tek olmayı sürdürmektedir.
4. Hacettepe İşletme Topluluğu
Hacettepe İşletme Topluluğu 1993 yılından beri faaliyetlerini sürdüren bir öğrenci topluluğudur. Hacettepe Üniversitesi’nin köklü topluluklarından biri olan HİT faaliyetlerini tamamı gönüllü olarak çalışan; kişisel gelişime açık, çevresini daima araştıran, dinamik, üniversite öğrencilerinden oluşan yönetim kurulu ve aktif üyeleri gerçekleştirmektedir. Çalışmalarında daima üniversite öğrencilerinin kültürel, sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan topluluğumuz 19 yıldır ara vermeksizin faaliyetlerini sürdürmektedir.
5. Büyak “Boğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü”
BÜYAK, Türkiye’deki birçok öğrenci kulübünden farklı olarak, ulusal ve uluslar arası düzeyde seçkin topluluklara üyedir. Bu toplulukların başında ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) ve EMT (Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği) gelmektedir. Kulübümüz, ESTIEM ve EMT platformlarında Boğaziçi Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmekte, üyelerinin vizyonunu genişletirken kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır
6. Anadolu Üniversitesi Marketing Anadolu Kulübü
Marketing Anadolu, pazarlama alanında gelişen olayları yakından takip ederek Anadolu Üniversitesi öğrencilerine bu konuda bilgi ve destek sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2000 tarihinde kurulmuştur.Sadece pazarlama öğrencilerinin değil birçok fakültede öğrenim gören öğrencileri bünyesinde bulunduran Marketing Anadolu Kulübü düzenlemiş olduğu ‘Sıfırın Altında Marketing’ ve ‘Kampüste Marketing’ adlı etkinliklerle Türkiye’de ses getiriyor.
7. Bilkent Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu
Bilkent Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu (Management & Economics Community) faaliyetlerine 1988 yılında başlamış olan ve halen 90 kişilik aktif üye kadrosu, 500’den fazla üyesi ile çalışmalarına devam eden bir öğrenci topluluğudur.
8. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü
Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 1999 yılında bir grup girişimci gencin düşüncesi ile kurulmuş olan İşletme Kulübü , Yıldız Teknik Üniversitesi’nin en büyük ve iş kariyer kulübü olmanın yanı sıra, her yıl artan prestijiyle ve öğrencilerin üniversitedeki gelişimlerine katkı sağlama amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, Türkiye’nin en prestijli öğrenci kulübü patentine sahip öğrenci kulübüdür.
9. Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü
Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü; 1997 yılında, amatör bir ruhla profesyonel işlere imza atmak isteyen öğrenciler tarafından kuruldu. ” İletişim Alanı” nda büyük hedefler koyup, büyük adımlar atmak gerekir düşüncesi ile hareket etmektedir. 10 yılı aşkın zamanda “ gelenekselleşen“ etkinliklere imza atan İletişim Kulübü ; Reklam ve Halkla İlişkiler, Basın ve Yayın, İletişim çalışma grupları altında üyelerinin ilgi ve isteklerine göre etkinliklerini devam ettirmektedir.