Türkiye’de Noel Baba’nın Başına Gelenlerin Pişmiş Tavuğun Başına Gelmediğinin 12 Kanıtı

En, en basit şekilde şöyle açıklayalım: Noel her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramı. Noel Baba ise Noel arifesini Noel’e bağlayan gece evlere gizlice girerek çocuklara hediye bıraktığına inanılan efsanevi kişi.

Yılbaşı ise HERHANGİ BİR TAKVİME göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Yani hiçbir din ile bağlantısı yok. Sadece bir yıl bitiyor, yeni bir yıl başlıyor, e insanlar da bunu kutluyor, yeni bir yılı karşılıyor.

Ama her nedense Noel ile yılbaşının farkını anlatamıyoruz bazı kişilere. Tarihler farklı (25 Aralık-31 Aralık?), amaç farklı, her bir şey farklı. Noel Baba da bir efsaneden başka bir şey değil. Nedir sizin gareziniz bu beyaz sakallı, tonton, gerçekte var olmayan bir amcaya?

İşte pişmiş tavuğun başına gelmeyen Noel Baba’nın Türkiye maceraları…

1. Zorla çam ağacı süsletilme tehlikesine karşı çıkan ülkücü gençler

noelbabahayir

2. Noel Baba yerine Demba Ba’ya inanmayı seçen şu gençler

protestoneol-dembaba

3. Noel Baba’nın adamlığını sorgulayan müftü

protestonoelbaba-muftu

4. Noel Baba’nın Nasreddin Hoca’dan dayak yemesi

protestonoel-baba-nasreddinhoca

5. Şişme Noel Baba’yı bıçaklayan üniversite öğrencileri

protestonoel-baba-sisme-bicak
Yılbaşı kutlamalarına karşı olduklarını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği’ne üye bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Üniversitesi önünde, enam suresi’nin 162’nci ayetini okuyarak, temsili şişme Noel Baba’yı bıçakladılar.

Kaynak

6. Yeniçerinin Noel Baba’yı kovalaması

protestonoel-baba-yeniceri

Bolu’da yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) üyelerinin kentin en işlek caddesinde yaptığı gösteride, temsili yeniçeri, vatandaşlara hediye paketleri dağıtan Noel Baba’yı kovaladı.

Kaynak

7. Şifalı bitki markasının billboardlara Noel Baba karşıtı reklam vermesi

protestonoel-ipekyolu

8. Sandıklı’da aşırı yaratıcı Kurban Bayramı vs Noel karşılaştırması

protestonoel-kurban

Sandıklı Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Anış: “Türkiye Noel’i değil Mekke’nin Fethini kutlamalı. 31 Aralık gecesi Türkiye’nin her tarafında yıl başı kutlamaları adı altında Hıristiyan inancına ait olan noel kutlanmaktadır. Noel bizim toplumumuzun inancına ahlakına ve değerlerine uygun değildir. Noel gecelerinde insanlarımız alkol tüketimi hat Safalara çıkmaktadır. Çeşitli eğlence yerlerinde bir Müslüman’a yakışmayacak hareketler sergilenmektedir. Noel inancının bir gereği olarak cam ağacı süslemeler, hindi kesmeler ve o güne özel programlar ve oyunlar düzenlenmektedir” dedi.

Kaynak

9. Noel Baba’nın Şirinevler’e gelmeyecek olması

protestonoelpankart

Zaten neden gelsin ki?

10. Noel Baba kostümü giydirilen mankeni yakma

protestonoel-yangin

Nevşehir’de Nasrettin Hoca kostümü giyerek üzerinde “İslam düşmanıyım” yazılı Noel Baba maketi yakıldı.

Kaynak

11. Yumruk atılan Noel Baba görselli protesto davetiyesi

protestonoelyumruk

12. Noel Baba eşliğinde Noel Baba’yı no limit olmadan protesto etmek

protestonoel-zikkim

Gönder