Hiç tanımadığınız biriyle ilgili fikir mi edinmek istiyorsunuz? Attığı tweetler’e bakmaya ne dersiniz? ? Konu konuşma tarzınız olduğunda kurduğunuz cümlelerin kişiliğinizle ilgili pek çok ipucu verdiğini söyleyebiliriz. İsimler, fiiller, sıfatlar ve hatta konuşma hızınız… Tüm bunlar kişiliğiniz hakkında oldukça önemli ipuçları verebilir. Konuşma tarzınızla kişiliğiniz arasındaki bağı sizler için araştırdık. İşte kişilik ve konuşma tarzları hakkında tüm bilmeniz gerekenler…
1. İçe dönük kişiler, genellikle soyut bir dil kullanmayı tercih ederler
İçe dönük kişilerin dili, dışa dönük kişilere göre çok farklıdır. İçedönükler, daha soyut ve belirsiz kelimeler tercih ederken dışa dönükler ise daha somut ve kendi terimleriyle “spesifik”lerdir.
2. İçedönük kişiler, daha fazla edat/artikel kullanırlar
İçe dönükler, çok daha fazla edat kullanma eğilimindedirler. Nesnelere ya da olaylara atıfta bulunurken edat kullanmayı tercih ederler. Ek olarak sık sık “belki” ya da “yani” gibi kaçamak kelimeler tercih ederler.
3. Dışa dönük kişiler, hazla ilgili kelimeleri daha çok kullanırlar
Dışa dönükler, sık sık zevk sözcükleri kullanırlar. Örneğin içe dönükler, değiştirmek istedikleri mutfak dekorasyonlarından bahsederken dışa dönükler ise haz aldıkları şeylerden bahsetmeyi tercih ederler.
4. Açık fikirli insanlar, duyularla ilgili kelimeleri tercih ederler
Kelimeleri seçme şekliniz de ne kadar açık fikirli olduğunuz hakkında ipucu veriyor olabilir! ? Açık fikirli insanlar, genellikle duyuları ve duyguları sergileyen cümleler kurmayı tercih ederler. Örneğin “Sesini duymaya ihtiyacım var”. ?
5. Endişeli insanlar, duygusal kaygılarını yansıtan kelimeler kullanmayı tercih ederler
Endişeli insanlar, konuşmalarında korkularına, endişelerine ve sıkıntılarına yer verme eğilimindedirler. Tabii hislerinden bahseden herkesi “endişeli insan” olarak etiketlememeniz gerektiğini de hatırlatalım! ?
6. Çalışkan insanlar, başarı ve işle alakalı kelimeler kullanmayı tercih ederler
Çalışkan ve vicdanlı kişiler, iş ve başarıyla ilgili sözcükler kullanma eğilimindedirler. Sonuç odaklı olan bu kişiler, “uğraşmak, çalışmak, didinmek, halletmek, başarmak…” gibi kelimeleri sık sık kullanırlar.
7. Yeni deneyimlere açık olan kişiler, “ben” yerine “biz” kelimesini kullanma eğilimindedirler
Eğer “ben” ve “kendim” yerine “biz”i kullanmayı tercih ediyorsanız bu durum, sizinle ilgili pek çok ipucu veriyor olabilir! Sosyal ve açık fikirli kişiler, “ben” yerine “biz”i kullanmayı tercih ediyorlar.
Kaynak: 1