Hepimizin de bildiği gibi hiçbir ilişki güllük gülistanlık değil! ? Çok kusursuz bir ilişkiye sahip olduğunu düşündüğümüz çiftler bile yeri geldiğinde büyük tartışmalar yaşayabiliyorlar. Önemli olan bu tartışmaların ilişkinize zarar vermesini engellemek! İlişki uzmanları partnerinizle yaşadığınız tartışmaların ilişkiniz hakkında önemli ipuçları verebileceğini söylüyor. Biz de sizler için en yaygın tartışma türlerini ve bu tartışmaların ilişkiniz için önemini araştırdık ve derledik. İşte ilişkiniz hakkında önemli ipuçları verecek 8 tartışma türü…
1. Küçük bir sorundan çıkan büyük tartışmalar
Partnerinizle yaşadığınız tartışmalar genellikle küçük sorunlardan mı çıkıyor? İlişki uzmanları, basit problemlerin büyük problemlere dönüştüğü tartışmalarda tarafların aslında ne tarafından tetiklendiğini düşünmelerini istiyor. Yani partnerinizin yaptığı basit hatalara mı sinirleniyorsunuz yoksa bu tartışmaların altında yatan çok daha büyük problemler mi var? Eğer sık sık bu tip tartışmalar yaşıyorsanız ilişkiniz üzerine detaylı bir şekilde düşünmenin vakti geldi de geçiyor!
Küçük tartışmaların büyük kavgalara dönüşmesini nasıl engelleyeceğinizi merak ediyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.
2. Aynı sorun yüzünden tekrar eden tartışmalar
Örneğin partnerinizin bulaşıkları yıkamaması üzerine tekrar tekrar tartışıyorsanız bu durum, aslında bulaşıklarla ilgili olmayabilir! Aynı konuları sürekli olarak masaya yatırmak, tarafların düşüncelerinin yeterince önemsenmediğinin bir işareti olabilir. Eğer karşınızdaki insanın düşüncelerini yeterince önemsiyorsanız bu durumda tekrar eden bir tartışma olmaması gerekir. Sizi bu konu üzerine düşünmeye davet ediyoruz! ?
3. Fiziksel zararlarla sonuçlanan tartışmalar
Hararetli tartışmalar hem size hem de partnerinize zarar verebilir. Burada bahsettiğimiz şey yalnızca fiziksel kavgalar değil. Eğer partnerinizle fiziksel bir kavgaya giriyorsanız bunun hiç de sağlıklı bir ilişki olmadığını hatırlatmak istiyoruz! Bunun dışında yoğun geçen tartışmalar baş ağrısı, kas ağrısı, nefes darlığı gibi problemlere neden olabilir. Bu denli sert tartışmalar yaşıyorsanız ikinizin de sağlığı için ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekiyor!
4. Taraflardan biri çok ciddi olduğu için çıkan tartışmalar
Eğer partneriniz onu yeterince ciddiye almadığınızı söylüyorsa çözüm oldukça basit! Onu dinlemeye ve anlamaya çalışın. Her insanın farklı karakterlere sahip olduğunu unutmamalısınız. Sizin için pek de önemli olmayan bir konu, partneriniz için çok önemli olabilir. Daha ılımlı bir tavır benimseyip partnerinizi anlamaya çalışmanız gerekiyor! Aksi takdirde bu tartışmalar, ileride daha büyük sorunlara yol açabilir.
5. Günlük olaylar üzerine yapılan uzun tartışmalar
Günlük tartışmalara takılıp kalmamak, ilişkiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri! Yapılan araştırmalar, geleceğe dönük düşüncelerin ilişkileri olumlu etkilediğini kanıtlıyor. Günlük olarak tartıştığınız konuların bir yıl sonra sizin için yeterince önem arz edip etmeyeceğini düşünmelisiniz. Eğer etmiyorsa şu an da birbirinizi kırmak için hiçbir sebep yok!
6. Bağırış çağırış geçen tartışmalar
Eğer tartışmalarınız bağırış çağırış içinde geçiyorsa uzmanlar ayrılığın yakın olabileceği konusunda uyarıyor! Tabii bu noktada neden bu tartışmaların bu şekilde geçtiğini düşünmeniz gerekiyor. Neden bağırma ihtiyacı hissediyorsunuz? Partnerinizin sizi yeterince dikkate almadığını ya da dinlemediğini mi düşünüyorsunuz? Eğer cevabınız evetse ilişkinizi masaya yatırmanın vakti geldi de geçiyor!
7. Taraflardan birinin sakin kaldığı, diğerinin ise kendini çektiği tartışmalar
Bu tip tartışmalar, arabanın tekerlerini çamurda döndürmekten farksız! Eğer bir taraf yapıcı olmaya çalıştığında diğer taraf kendini çekiyorsa bu durumda tartışmalarınızın bir sonuca varması imkansız. Bu tip tartışmalar, hem kalıcı bir öfke ve tatminsizlik yaratır hem de gelecekte daha büyük problemlere davetiye çıkarır.
8. Mutlu günlerinizi göz ardı ettiğiniz tartışmalar
Ne hakkında tartışıyorsanız tartışın, ilişkinizin gidişatı için sevgi dolu anlarınıza odaklanabilmek çok önemli! Tartışmalarınız büyüdüğünde mutlu günlerinizi göz ardı etmemeniz gerekiyor. Çıkan problemler yüzünden güzel günlerinizi çöpe atmak, size acıdan başka bir şey getirmez. Tartışmalarınızın ardından günler günlerinizi hatırlatacak küçük jestler yapmayı deneyebilirsiniz!
Kaynak: 1