En iyi not alma uygulaması kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kimi kullanıcı basit arayüz ve sadelik ararken bazıları ise kullanışlı özellikler ve hatta yapay zeka desteği arayabilir. Bu listemizde tüm platformlar için en iyi 8 not alma uygulamasını sizin için listeledik. İşte en iyi not alma uygulamaları listesi?
Obsidian- Sürümler: Windows, Mac, Linux, iOS, Android
Obsidian bir not alma uygulaması için sofistike özellikler sunuyor. Ayrıca kullanımı keyifli hale getiren mükemmel bir kullanıcı arayüzüne sahip. Uygulama, not oluşturmayı ve bunlara istediğiniz zaman erişmeyi kolaylaştırır. Estetik açıdan hoş olmasını sağlayan bazı kayda değer özelliklere sahiptir. Örneğin, interaktif bir haritaya benzeyen grafik görünümünü kullanabilirsiniz.
Bu kriterdeki tek endişemiz, uygulamanın web tabanlı bir versiyonunun olmamasıdır. Birçok rakip not tutma programları, erişimi kolaylaştıran web tabanlı arayüzler sunuyor. Ancak Obsidian böyle değil. Obsidian uygulaması, ücretsiz sürüm de dahil olmak üzere not almayı keyifli hale getiriyor.
SimpleNote
- Sürümler: Web, Windows, Mac, Linux, iOS, Android
Simplenote, basit not alma imkânı sunmasıyla en iyi not alma uygulamaları arasındadır. Metin yazma dışında bir şey yapmaz. Ancak sayfada ne olduğunu size okuyacak bir ses özelliği vardır. Ayrıca etiketler dışında herhangi bir organizasyon seçeneği de sunmaz.
Bununla birlikte, Simplenote bazı insanların ihtiyaçlarını karşılıyor olmalı çünkü bir süredir piyasada. Wikipedia’ya göre, ilk olarak 2008’de geliştirilmiş ve 2016’da tamamen açık kaynak haline gelmiş. Simplenote basit, kolay ve tüm büyük platformlarda çalışır.
İlginizi çekebilir:
macOS İle İlk Kez Tanışacaklar Buraya! Bilgisayarınızda Hemen Keşfetmeniz Gereken 10 Özellik
Google Keep
- Sürümler: Web, iOS, Android
Google Keep oldukça basit bir not alma uygulaması olarak başladı. Başladığından bu yana birkaç özellik eklemiş olsa da düşüncelerinizi kaydetmenin hala iyi ve basit bir yoludur. Diğer Google uygulamalarıyla çok bağlantılı olduğu için, özellikle Google ekosistemine yatırım yaptıysanız iyi çalışır.
Keep, eskiden olduğu kadar basit değil. Anlık listeler, çizimler veya resimlerle yeni notlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca ortak çalışanlar ve çeşitli arka planlar da ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak, son zamanlarda metin biçimlendirme ve yapay zeka destekli sihirli listeler gibi bazı yenilikler üzerinde çalışılıyor.
Microsoft OneNote
- Sürümler: Web, MacOS, Windows, iOS, Android
Evernote ile OneNote oldukça benzerdir. Her ikisi de geniş bir yelpazede kullanışlı özelliklere sahiptir. Ancak her birinin verdiği his farklıdır. OneNote’ta her giriş bir sayfadır ve her sayfa metin, ses, resim, video, tablo ve çizimler gibi çeşitli farklı ortamlar içerebilir. Sayfalar, bölümler halinde ve bölümler de not defterleri halinde düzenlenir.
Verilerinizi, nasıl düzenlendiğini ve nasıl göründüğünü değiştirmenin birçok yolu vardır. Yapılacaklar listeleri ve hatırlatıcılar oluşturabilir, metni önemli olarak işaretleyebilir ve metnin görünümünü değiştirebilirsiniz. Vurgulayabilir ve çeşitli renklerde çeşitli çizimler yapabilirsiniz. Outlook gibi diğer Microsoft uygulamalarını kullanıyorsanız, OneNote girişlerinizi bunlarla eşitleyebilirsiniz. Sayfa rengini ve stilini değiştirebilir veya koyudan açığa geçebilirsiniz. OneNote’un Evernote’a göre avantaj sağlayan bir özelliği var: hala tamamen ücretsiz. Yani alternatif arıyorsanız OneNote’u denemeye değer.
İlginizi çekebilir:
Windows 11 İle İlk Kez Tanışacakların İşini Kolaylaştıracak 11 İpucu
Apple Notes
- Sürümler: Web, Mac, iOS
Bu listeye Apple Notes’u dahil edilmezse ihmalkarlık olur. Çünkü kullanabilenler için mükemmel bir alternatiftir. Maalesef Apple cihazlarına sahip olanlar içindir. Notes Apple’ın Google Keep versiyonudur. Not almanın, fotoğraf kaydetmenin, belge taramanın ve eskiz yapmanın yerleşik ve basit bir yoludur. Notlarınızı klasörler halinde düzenleyebilir, etiketler, bahsedenler veya not türleri gibi çeşitli seçeneklerle eşleşen notları otomatik olarak toplayacak “Akıllı Klasörler” oluşturabilirsiniz.
iCloud’u kullanarak içeriği etkileyici bir ölçüde senkronize eder. Notes, Apple ekosisteminde yer alan ve sağlam, kullanımı kolay bir not alma uygulaması isteyenler için mükemmel bir kaynaktır.
İlginizi çekebilir:
Mac Kullanıcıları Buraya! Hayatınızı Kolaylaştıracak En İyi 9 Mac Uygulaması
Bear Markdown Notes
- Sürümler: MacOS, iOS, iPadOS
Bear Markdown Notes, mükemmel bir arayüze ve özelliklere sahip olmasıyla en iyi not tutma uygulamaları arasında gösterilebilir. Ücretsiz sürümü bile bir dizi ince ayar sunuyor. Örneğin, başlık notun ilk cümlesi ya da tarih ve saat olabilir. Geniş bir yazı tipi seçeneğine ve çeşitli biçimlendirme seçeneklerine sahipsiniz. Uygulama notları düzenlemek için etiketler kullanır. Seçtiğiniz kelimeyi bir işaret ile başlatarak (veya bir cümleyi onlarla çevreleyerek) bir not için bir etiket oluşturursunuz.
Kelime ya da cümle daha sonra sol taraftaki sütunda görünecek ve etiketlenmiş tüm notları bulmak için üzerine tıklayabileceksiniz. Soldaki sütunun yanı sıra, vurgulanan bölümdeki tüm notları gösteren ikinci bir sütuna sahip olurken, ana pencere seçilen notun içinde ne olduğunu gösterir. Bu, Evernote da dahil olmak üzere birçok uygulama tarafından kullanılan bir kullanıcı arayüzüdür. Her notun sağ üst köşesindeki B,I,U (kalın / italik / altı çizili) simgesine tıklayarak notlarınızı çeşitli şekillerde biçimlendirebilirsiniz. Ayrıca çeşitli başlıklarınızın, alt başlıklarınızın ve varsa geri bağlantılarınızın bir taslağını da görebilirsiniz. Başka bir deyişle, ücretsiz sürümde bile Bear Notes ile oynayabileceğiniz pek çok yol var.
Evernote
- Sürümler: Web, MacOS, Windows, iOS, Android
Evernote, 2008 yılında yenilikçi ve saygın bir not alma uygulaması olarak başladı. Ancak yıllar içinde, gizlilik konusundaki yanlış adımlar, artan ücretler ve şişirilmiş ve ağır özellikli bir arayüzle uğraştığı için itibarı zarar gördü. Aralık 2023 itibariyle ücretsiz sürümünü 50 not ve tek bir not defteriyle sınırlandırdı.
Bununla birlikte, Evernote’un ücretli sürümü, özellikle de bir süredir onunla takılan kullanıcılardan biriyseniz, yaptığı işi hala iyi yapıyor. Web uygulamasının temel görünümü ve hissi pek değişmedi. Ancak ana sayfa artık son notları, bir karalama defterini ve son yakalanan web sitelerini gösteriyor. Notlarınızı organize etmenin birkaç yolu var. Etiketlenebilir veya klasörlere atanabilir ve klasörler adlandırılmış yığınlar halinde gruplandırılabilir. Yapılacaklar notları oluşturabilirsiniz. Tüm notlarınız içinde arama yapabilir, web sayfalarını çeşitli şekillerde kırpabilir ve iki cihaza kadar senkronize edebilirsiniz. Maksimum 25MB not boyutuyla ayda 60MB’a kadar veri yükleyebilirsiniz. Ayrıca Evernote, şu anda beta aşamasında olan ve notlarınızı “düzenlemek” için yapay zeka kullanan AI Note Cleanup gibi yapay zeka özellikleri de ekliyor.
İlginizi çekebilir:
Windows ve MacOS İşletim Sistemleri İçin En İyi Android Emülatörleri
Notion
- Sürümler: Web, MacOS, PC, iOS, Android
Notion uygulamasını tanımlamanın bir yolu varsa, o da iddialı olmaktır. Uygulamayı kullanmaya birkaç farklı formatla başlayabilirsiniz. Bir tablo, bir pano, bir zaman çizelgesi, bir takvim, bir liste, oluşturulmuş bir şablon veya sadece boş bir sayfa olabilir. Esasında, çoğu kullanıcı için ücretsiz plan oldukça yeterli olacaktır.
Evernote ve diğer üst düzey uygulamalar gibi Notion da notlarını klasörler halinde düzenliyor. Fakat bu durumda her not bir klasör görevi görebiliyor ve başka notlar içerebiliyor. Bunlar da başka notlar içerebiliyor. Notion ayrıca yapay zeka destekli not tutma aracı olarak da gösterilebilir. Uygulama yapay zeka yazma yetenekleri ve yeni tür paylaşım seçenekleri gibi yeni özellikleri sürekli olarak ekliyor. Notion karmaşık bir uygulamanın işleyişine sahiptir. Yapmak istediğiniz her şeyi ve daha fazlasını yapana kadar onunla uğraşmayı seviyorsanız, Notion’a göz atmak ve özellikleriyle biraz oynamak isteyebilirsiniz. Fakat, tek yapmak istediğiniz birkaç ekstra seçenekle düşüncelerinizi yazmaksa, biraz daha basit bir şeyle devam etmek isteyebilirsiniz.