Kendinize iyi bir mini fırın satın almak için her zaman birkaç neden vardır. Birçok insan için standart büyüklükteki ana fırın bozulduğunda geçici bir yer değiştirme olarak görülen mini fırınlar, kullanımının çok pratik olmasıyla birlikte yeri doldurulamaz hale gelirler. Mini fırınlar, çeşitli yaşam koşullarında yerden tasarruf sağlayan pratiklik, hızlı pişirme ve kullanım kolaylığı sunar. İster yeni bir eve taşınıyor olun veya tek başınıza yaşıyor olun, ister enerji tasarrufu yapmak istiyor olun, isterseniz de geleneksel bir fırına alternatif bir arayış içinde olun, mini bir fırın tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Yaşam tarzınız için mükemmel bir mini fırın arıyorsanız, bu yolda size yardımcı olmak için en iyi 7 mini fırın modelini inceledik.
Mini fırın satın almanın artıları nelerdir?
Mini fırınlar, kompakt tasarımları, verimli olmaları, kolay kullanımları ve az yer kaplamaları nedeniyle birçok artısı olan mutfak ürünlerinden biridir. Özellikle tek başına veya iki kişi yaşayan ve öğrenci olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen mini fırınlar, küçük mutfağı olanlar için de oldukça idealdir. Bazı mini fırınlar düşünülenin aksine çok da küçük olmamakla birlikte normal boyuttaki bir fırın tepsini bile içine alabilecek genişliktedir. Oldukça geniş fiyat aralığına sahip olsalar da mini fırınlar, daha büyük boyuttaki fırınlara kıyasla aynı zamanda bütçe dostu bir alternatiftir. İster mutfak tezgahınızın üzerinde ekstra pişirme aracı olarak kullanın isterseniz de mutfağınızdaki tek fırın olsun, mini bir fırına sahip olmak enerji verimliliğinden kolayca saklanmasına ve düşük maliyetine kadar birçok avantaja sahiptir.
Mini fırın seçerken göz önünde bulundurulması gerekenler nelerdir?
Mini bir fırın satın almadan önce düşünmeniz gereken ilk şey, neden bu boyutlarda bir fırın satın almak istediğinize karar vermektir. Bu doğrultuda kendinize sormanız gereken sorulardan bazıları şu şekilde olabilir: Ana fırınınız bozuldu ve bu mini fırını kısa bir süreliğine mi kullanacaksınız? Yoksa zaten sizin için henüz büyük bir fırına ihtiyaç yok ve mutfağınızın alanı da yeteri kadar büyük değil, ama zaman zaman fırın kullanacağınız durumlar mı oluyor? Kısa veya uzun vadeli kullanım sorularına cevap verdikten sonra dikkat etmeniz gereken sadece üç önemli detay var: Bütçe, alan ve fırının işlevselliği. Fırın için ödenecek olan miktar her ne kadar kişiden kişiye değişen bir durum olsa da mini bir fırına ayıracağınız bütçe büyük bir fırına ayıracağınız bütçe kadar olmamalıdır. Mutfağınızın ve mutfak tezgahınızın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak mini fırının boyutuna karar vermekte fayda var. Ve son olarak da mini bir fırın almaya karar verdiyseniz seçtiğiniz fırının geleneksel tipte bir fırına yakın, yeterli işlevselliği sağladığından emin olmalısınız.
Simfer – 3495 Rustik Mini Fırın
34 litre kapasitesi olan Simfer marka rustik fırın, 4 ayrı programda çalışır ve 90 dakikaya kadar programlanabilen ve pişirme süresi dolduğunda kendi kendine durabilen bir mekanik saat sistemine sahiptir. 650 Watt enerji gücüyle çalışan Simfer fırın, bir adet tel ızgara, bir adet yuvarlak tepsi ve bir adet dikdörtgen tepsi ile birlikte satılmaktadır. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kumtel – Rustik Turbo Mini Fırın
Tıpkı Simfer ve Luxell marka fırınlar gibi rustik bir tasarıma sahip olan Kumtel mini fırın, 40 litrelik geniş iç hacmiyle lezzetli yemekler pişirmeniz için üretilmiştir. 6 farklı pişirme fonksiyonu olan Kumtel mini fırının alt tarafı 1100 Watt’lık enerjiyle üst tarafı ise 700 Watt’lık enerjiyle çalışmaktadır. Bir adet köşeli ve bir adet yuvarlak tepsiyle birlikte satılan ürünün 24 ay garanti süresi vardır.
Schafer – Backofen Mini Fırın
Canınız ister fırında somon ister lazanya istesin, Schafer Backofen mini fırınla lezzetli yemekler bir dokunuş uzağınızda. 1300 Watt ısıtma gücüne sahip olan Schafer fırın, turbo fan özelliği de dahil olmak üzere dört ayrı programda çalışabilir. Kullanışlı tasarımı ve pratik özellikleriyle Schafer Backofen fırın mutfağınıza lezzet katmak için tasarlanmıştır. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Luxell – Tini Mini Fırın
Yoğurttan ekmeğe, ekmekten ızgaraya kadar birçok farklı ürünü pişirebilen Luxell Tini Mini fırın, 20 litrelik iç hacmine sahiptir ve 1000 Watt’lık enerjiyle çalışmaktadır. Beş ayrı programı olan bu ürün, maksimum 220 dereceye kadar ısınabilir ve en fazla 90 dakika kurulabilen mekanik bir alarma sahiptir. Temizlemesi oldukça kolay olan Luxell marka bu fırın, aynı zamanda üç yıl garantilidir. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Vestel – MF 42 Mini Fırın
Vestel marka elektro turbo tipi bir mini fırın olan bu ürün, beş ayrı programda çalışabilir ve en fazla 90 dakikaya kadar kurulabilen mekanik bir zamanlayıcıya sahiptir. Kolay temizlenebilir emaye iç yüzeye sahip olan Vestel fırının iç hacmi 42 litredir ve fırın maksimum 230 dereceye kadar ısınabilmektedir.
Beko – Bmf 30 Qb Mini Fırın
Çift camlı kapağı sayesinde istenmeyen kazalardan korunabilmenizi sağlayan Beko Bmf 30 Qb fırın, yedi ayrı pişirme fonksiyonuna sahip bir üründür. Yeni nesil Quartz ısıtıcı teknolojisine sahip bu küçük fırın, fırının ısının çok kısa bir sürede yüksek sıcaklıklara ulaşmasını sağlar. 270 derece ısıya kadar rahatlıkla çıkabilen bu ürün, 30 litre iç hacme sahiptir ve mini fırının içinde dört ayrı tepsi rafı, bir tepsi ve bir ızgara bulunur.
Gastroback – 42814 Mini Fırın
1500 Watt ısıtma gücüyle çalışan Gastroback fırın, 26 litre iç hacme ve 5 ayrı ısıtma fonksiyonuna sahiptir. Kahveden pizzaya, tavuktan keke kadar birçok farklı ürünü ısıtmanıza ve pişirmenize yardımcı olacak olan Gastroback fırın, 30 °C – 230 °C arasında kademesiz sıcaklık ayarında çalışmaktadır. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.