Android’in tarihi Ekim 2003’te başlıyor, Android telefon terimi yaygın olarak kullanılmadan çok önce ve Apple ilk iPhone ve iOS’u duyurmadan birkaç yıl önce. Android Inc Palo Alto, Kaliforniya’da kuruldu. Dört kurucusu Rich Miner, Nick Sears, Chris White ve Andy Rubin’dir.
2005 yılında, Android tarihindeki bir sonraki büyük bölüm, orijinal şirket Google tarafından satın alındığında başladı. Rubin ve diğer kurucu üyeler, yeni sahipleri altında işletim sistemi geliştirmeye devam ettiler. Android işletim sisteminin temeli olarak Linux’un kullanılması kararı alındı. Bu, işletim sisteminin üçüncü taraf cep telefonu üreticilerine ücretsiz olarak sunulabileceği anlamına geliyordu. Google ve Android ekibi, şirketin uygulamalar da dahil olmak üzere işletim sistemi kullanan diğer hizmetleri sunarak para kazanabileceğini hissetti.
Bir robot ve yeşil bir hatanın birleşimi gibi görünen Android işletim sistemi için artık tanıdık olan logo, Google tarafından istihdam edildiği sırada Irina Blok tarafından oluşturuldu. Blok, Google’daki tasarım ekibi tarafından kendisine verilen tek direktifin logoyu bir robot gibi göstermek olduğunu söyledi. Blok ve Google’ın karar verdiği bir şey, Android robotun kendisini açık kaynaklı bir proje haline getirmekti. Hemen hemen her büyük şirket, böyle bir logoyu veya maskotu başkaları tarafından yeniden tasarlanmasından ve kullanılmasından koruyacaktır. Bununla birlikte, Android robotu artık tonlarca insan tarafından değiştirildi ve kullanıldı, çünkü Google Creative Commons 3.0 İlişkilendirme Lisansı altında bu tür değişikliklere izin veriyor.
Günümüzde dünya çapında tercih edilen devasa bir işletim sistemi olan Android’in 1.0 genel beta sürümü 5 Kasım 2007’de geliştiriciler için başlatılmıştı. Android 12’nin son sürümü ise, ilk olarak 18 Şubat’ta bir geliştirici önizleme sürümünde başlatıldı. Yazı boyunca tanıtımını sürdüreceğimiz bu işletim sisteminin tarihini böylece özetleyebiliriz.
Android telefon modelleri size mükemmel bir seçim çeşitliliği sunar. İster bütçenizi zorlamak istemiyorsanız, ister kesenin ağzını açmak istiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok seçenek var. Sizin için en önemli özellikleri önceliklendirmelisiniz. Telefona ayırabilecek bütçesi kısıtlı olanlar 1500 – 2000 TL’ye temel özellikler ile sınırlı minimal seçenekler bulabilirken, averaj performansı üstün bir cihaz arayanlar 3500 tl civarında yeterince iyi bir Android telefon alabilir. 5000 TL aralığına kadar adım attığınızda ise özellikle kamera kalitesi söz konusu olduğunda seçenekler önemli ölçüde daha iyi hale gelir. Ve 8000 TL civarında başlayıp on binlerce TL’yi bulan telefonlarda ise amiral gemisi seviyesinde performans elde edebilirsiniz. (Okuduğunuz yazı 2021 yılı sonlarında kaleme alınmıştır.)
En keskin ve en parlak ekranları, en gelişmiş fotoğrafçılığı ve ters kablosuz şarj ve 120Hz ekranlar gibi en son özellikleri sunan premium Android amiral gemisi telefonlar 7000 TL civarından başlıyor. Elbette 5G gibi özellikler bundan daha uygun fiyatlı seçeneklere de geldi. Bugün en iyi Android cihazları incelerken yeni bir konsept olarak belirli yönleriyle öne çıkan cihazları inceleyecek; kamera, pil, tasarım, fiyat/performans, amiral gemisi işlemci gibi alanlar ile telefonları sınıflandıracağız, bu sınıflandırma başlıklara da yansıyacak. İhtiyaçlarınız ve bütçeniz için en iyi Android telefonu bulmak için; eğer hazırsanız, hadi başlayalım!
Samsung Galaxy M51: Günler boyu yoğun kullanımda dahi sıfırlanamayan pil ömrü
Devasa 7.000 mAh batarya ile Galaxy M51 tartışma konusu olmayı hak ediyor. Bu, sadece orta segmentte değil, tüm fiyat segmentlerinde bu kadar büyük bir pil sunan tek akıllı telefon. Açıkçası, bu bazı alıcıları bu telefona gitmeye zorlayacaktır. Galaxy M51, sıradan bulunan plastik kasanın dışında, rakipleri gibi ekran içi tarayıcı yerine yana monte parmak izi tarayıcısına sahip. Hızlı tepki verir ve tam olarak yerleştirilir. Ancak sensörü tutarken, telefonun kilidini açarken yanlışlıkla dokunulan çokça örnek vardı, bu yüzden buna katlanmanız veya alışmanız gerekecek.
Akıllı telefon, 7.000 mAh pil tuttuğu için biraz ağır (213 gr), ancak yine de kullanışlı. Güçlendirilmiş cam ve plastik malzeme sayesinde elinizden kayıp gitmeyecek. Tek elle kullanmayı planlıyorsanız, muhtemelen beklentilerinizi düşürmelisiniz, çünkü ağır ağırlık ve büyük boyut nedeniyle (6.7 inç ekrana sahiptir), tek elle kullanım fikri oldukça hayalidir. Telefonun alt kısmındaki giriş-çıkışları şarj için bir Type-C bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık jakı ve hoparlörden ibarettir.
Samsung Galaxy M51 hızlı bir performans sunuyor ve yaptığımız testlerde hiçbir zaman yavaşlama belirtisi göstermedi. Parmak izi tarayıcısını akıllı telefonun kilidini açmak için hızlı bulduk ve hiçbir zaman tek bir denemeden daha fazlasına ihtiyaç duymadık. Yüz tanıma özelliği de aynı hıza ve hassasiyete sahipti. Ekranın netliği ve parlaklığı sayesinde Galaxy M51’de video izlemekten bir keyfe dönüşüyor.
Yaptığımız oyun performansı testinde ise Galaxy M51; Asphalt 9, varsayılan kalite ayarında oldukça iyi sonuç aldı ve grafikleri High’a kadar çıkartmak da takılmalara neden olmadı. Galaxy M51 neredeyse her oyunu herhangi bir gecikme olmadan çalıştırabilir. 15 dakika oynamak pil seviyesinde yüzde iki düşüşe neden oldu. Sörf dahil temel kullanım ile fotoğraf çekerek ve birkaç arama yaparak, telefon tek bir şarjla iki günden fazla dayandı. HD video izleme testimizde, telefon 32 saat boyunca devam etmeyi başardı, bu da uzun zamandır herhangi bir telefondan herhangi bir fiyata gördüğümüz en yüksek performans. Birlikte verilen 25W şarj cihazı hızlıdır ve telefonu tamamen şarj etmek sadece iki saat sürer.
Akıllı telefonda 64 MP birincil sensör, 12 MP ultra geniş açılı lens, 5 MP makro lens ve 5 MP derinlik sensörüne ev sahipliği yapan dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Ana kamera olduk.a iyi bir performans sergiliyor. Yeterli ayrıntı ve iyi renk doğruluğu ile akıllı telefon kaliteli görüntüler yakalamayı başardı. Portre çekimlerine gelince, kenar algılama, renkler ve netlik bozulmadan kaldı. Ancak, portre çekimleri yaparken saç tellerinin bulanıkladığını fark ettik, ancak bu rahatsız edici değil. Akıllı telefon, test ettiğimiz diğer birçok telefonun aksine, nesneye hızlı bir şekilde odaklanmayı da başarıyor. Düşük ışık ayarlarında resimleri tıklatmaya çalıştığınızda sorunlar ortaya çıkar. Renk dengesi iyi kalsa da gürültü ve puslu detaylar göze çarpıyordu.
Fiyatına değer mi?
Samsung Galaxy M51 ile Galaxy M serisi artık çok daha geniş bir fiyat yelpazesine hitap ediyor. Galaxy M51, 7.000mAh pili nedeniyle oldukça dikkat çekti ve gerçekten çok iyi pil ömrü sunuyor. Snapdragon 730G SoC de iyi performans sunuyor ve bu fiyat noktasında insanları mutlu edecek.
Kameralar iyi, ancak video sabitleme performansının artırılması için bazı düzenlemeler yapabilir. Galaxy M51, her şarjla rekabetin çoğundan kolayca daha fazla dayanacaktır ve pil ömrü öncelik listenizde yüksekse, Galaxy M51 güvenebileceğiniz bir markaya ait en güçlü seçenektir. Bu telefon iyi bir ekran, üstün pil ömrü ve yetkin kamera performansı arıyorsanız sizin için idealdir; genel performans, tasarım veya yüksek yenileme hızı gibi güncel özellikler arıyorsanız daha güçlü Android modeller bulabilirsiniz.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Piyasadaki en üst düzey pil ömrü, paketlenmiş hızlı şarj cihazı, Super AMOLED ekran, orta-üst düzey kamera performansı, sorunsuz performans
-‘ler: Sıradan tasarım, yüksek yenileme hızı yok, önceden yüklenmiş bloatware
Kullanıcı Yorumları:
“Yoğun kullanımda 2 gün, az kullanımda ise 3, 4 gün bataryası gidiyor. 15 günde 4 veya 5 kez şarj ettim. NFC si hemen alıyor. Maskeli yüz tanıması yaptıramadım. Dahili çağrı ses kaydı yok. Ayrı program yüklemek gerekiyor. Arka kapak tam siyah değil, biraz laciverte kayıyor. Kutu içinden kulaklık çıkıyor ama ekran koruyucu film ve kılıf çıkmıyor. Hoparlör mono ama iş görür. Hoparlör açık konuşmada karşı taraf sesi net duyamadığını belirtti. 15 günlük kullanımda hiç kilitlenmedi. Tavsiye ederim. Ekrana çift tıklayarak telefonu uyandırabiliyor ama tekrar çift tıklayarak uyutamıyorsunuz. Kapatma tuşunu çok kullanıp bozmak istemiyorsanız bunun için de screen off widget isimli uygulamayı kurabilirsiniz.”
“2 aydır kullanıyorum çok memnunum. Yoğun kullanıyorum buna rağmen şarjı 2 günde bitiyor. Kamera olarak şunu söyleyeyim orta segmentin çoğu aynı kamerayı kullanıyor mesela bunun kamerası Xiaomi Note 9 Pro’yla aynı sadece kamera yazılımı farklı çözünürlüğü aynı. Samsung diğer telefonlarında Exynos işlemci kullandığı için Samsung almayı düşünmüyordum çünkü Exynos işlemci performansı çok kötüydü önceki telefonumdan biliyorum. Bu telefonda yine muadilleriyle aynı işlemci olan Snapdragon 730g’yi kullanmış. RAM’i muadillerinden 2 GB daha fazla ve bataryası diğerlerini neredeyse 2’ye katlıyor. Ekranı Super AMOLED diğerleri gibi IPS değil. Alırsanız pişman olmazsınız.”
“Gerek batarya olsun gerekse RAM miktarının sağladığı güç olsun muazzam. Kullanmaya başlayalı 10 gün olmasına rağmen 4-5 defa şarj etmişimdir orta yoğunlukta kullanmama rağmen. Snapdragon 730G ise görevini fazlasıyla yerine getiriyor . Telefon adeta şampiyonlar ligi gibi. Şuana kadar gördüğüm tek eksi yönü batarya suresi 1 saat 45 dakika gibi bir süre zaten 7000 mAh bataryanın dolması da öyle kolay olmamalı. Bataryası ayrıca 25W destekli şarj cihazıyla doluyor. Kablosu iki yönlü type-c dolayısıyla Windows kullanıcıları ya da PC sinde type-c çıkışı olmayan kullanıcıları PC bağlantısında zorlayacaksın. Ha kameraları es geçmeyelim gerek ön gerekse arka kamerası teknik özelliklerini fazlasıyla yansıtıyor. Ben alırken çok fazla ikilemde kaldım. Siz kalmayın direk alın :)”
Huawei P40 Pro: Her karede profesyonel bir fotoğrafçı gibi hissedin
Başlamadan belirtelim, Huawei P40 Pro Android, ancak Google’ın yaygın olarak kullanılan uygulamaları önceden yüklenmiş olarak gelmiyor. Bu durumda, potansiyel olarak satın almadan önce kendinize sormanız gereken en önemli soru Haritalar, Gmail, YouTube ve Chrome olmadan yaşayıp yaşayamayacağınızı düşündüğünüzdür. Sonuçta, bu kendiniz için vermeniz gereken bir karardır – bu uygulamaları düzenli olarak kullanırsanız, başka bir yere bakmak isteyebilirsiniz. Ancak Google’ın uygulamalarını sevmiyorsanız, iyi bir başlangıç yaptınız: Huawei P40 Pro çok yönlü bir amiral gemisidir.
90Hz yenileme hızına sahip 6.58 inç kenardan kenara ekrana ve 50x’e kadar hibrit yakınlaştırmaya sahip Leica markalı dörtlü arka kameraya sahiptir. Huawei’nin en hızlı homebrew işlemcisi Kirin 990, telefona 8GB RAM ve 256GB depolama alanı ile birlikte güç sağlar – Huawei’nin en yeni nano işlemcilerinden biri . Ayrıca toz ve su koruması için IP68 dereceli, 4.200mAh bataryaya sahip ve standart olarak 5G ile geliyor. P40 Pro yeni ‘Overflow’ ekrana sahiptir. Huawei buna “dört eğrili” bir tasarım diyor, çünkü 6.58″ ekran sadece telefonun kenarlarına değil, aynı zamanda üst ve alt kısmına da sarılıyor. Eğrilik Mate 30 Pro’nun 88 derecelik derecesi kadar etkili değil ve kullanılabilirlik söz konusu olduğunda somut bir fayda göremiyorum, ancak yine de beğenilen bir tasarım kararı.
Kamera tarafında ise dörtlü Leica kamera dizisine sahip cihaz başlangıç olarak, 12 megapiksellik ana kamera ile (f/3.4) 5x telefoto zoom lensinin yanında bulunan 50 megapiksel (f/1.9) bir ilişkiye sahiptir. Her ikisi de optik olarak stabilize edilir ve filtrenin yeşil elemanlarını sarı ile değiştirerek daha az kullanılan RYYB filtresini kullanmaktadır. Huawei buna “SuperSpectrum” görüntüleme diyor ve bu etkili çekim tekniğini iki nesildir geliştiriyor. Huawei’nin kamera paketi tarafından sunulan görüntü kalitesi üst düzeydir. Yapılan testlerde bir hafta kadar boyunca çekilen örnek fotoğraflar genellikle hem Galaxy S20 hem de Pixel 4 kullanılarak çekilen aynı görüntülerden daha keskin ve daha ayrıntılıydı. Huawei, genellikle Huawei’ kullanıcılarını rahatsız eden agresif otomatik pozlamayı bile düzeltmeyi başardı.
Huawei P40 Pro’nun donanımı, şirketin şimdiye kadar ürettiği en yetkin cihaz olmasını sağlıyor, ancak yazılım deneyimi bu duruma gölge düşürüyor. Google Mobile Services’ın eksikliği birçok kullanıcı için önemli bir sorundur ve kamera, tasarım ve pil ömrü birinci sınıf olsa da, genel paketteki Google boyutunda eksikliğin telafisi yoktur. Bilinmesi gereken şey, Huawei P40 Pro’yu satın almanın riskli bir girişim olduğudur. Popüler uygulamalara erişmeden yüksek fiyatlı bir amiral gemisi telefon kullanmak çok tercih edilen bir durum değil. Ancak sınırlı uygulama seçimine razı iseniz ve gerçekten üst düzey bir kamera deneyimini yaşamak istiyorsanız Huawei P40 Pro sizin için bir seçenek hâline gelir. Google ve üçüncü taraf uygulamalar sizin için hayati önemdeyse maalesef sizin için ideal olan bir cihazı incelemiyorsunuz.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Neredeyse mükemmel kamera, kavisli ekran, güçlü performans, 90 hz ekran
-‘ler: Google uygulaması veya hizmeti yok, sınırlı yazılım, zayıf hoparlör
Kullanıcı Yorumu:
“Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, Huawei gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Dört yıl önce p10 Plus almıştım ve hiç problem yaşamadım, eşim için P30 Pro almıştık, çok iyi bir cihaz ama arada fiyat farkı kalmayınca bende P40 Pro almaya karar verdim. Evet pahalı bir telefon fakat aldığınız ürün sizi 4-5 yıl sorunsuz götürür diye düşününce çok da önemli değil. Açıkçası telefonun verdiği kalite ve doygunluk hissi tartışılamaz, eğer bu bir iPhone olsaydı fiyatı en 20 bin olurdu. Bence asıl iPhone paranızın karşılığını vermiyor. Asla markaya para vermeyin derim. Xiaomi yada Huawei daha uygun modelleri dahi diğer amiral telefonlar ile kıyaslanabilir. Uzun zamandır kullandığım için sağlam, zarif ve mükemmel kamerası ile sizi bir çok zahmetten kurtaracaktır. Google olmaması dünyanın sonu değil aksine insanoğlunu tek bir Amerikan menşei uygulamalara ve markaya bağımlı kılmak daha büyük bir hata, her zaman alternatif bulunması iyidir. Dünya piyasasını sadece ABD’nin yönetmesi ve her istediğini yapabilmesi haksız rekabet gücünü kullanmasını ayrıca çok antipatik buluyorum. Çin sevdalısı değilim ama çalışan üreten kim varsa hakkını vermek lazım, keşke bizlerde disiplinli çalışıp kendi yazılımımız ve teknolojimiz ile dünya piyasasında söz sahibi olabilsek… Son olarak Huawei geleceğin teknolojik devi olarak daha güzel cihazlar yapabileceğine inanıyorum. O yüzdende 3 ila 5 yıl sonra yine tercihim bu markadan yana olacaktır.”
“Mükemmel ötesi.. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Kamerası hakkında yazılan çizilen çoğu doğru. Kamerası çok farklı bir ligde oynuyor. Bir önceki telefonum P30 Pro idi. Ona bile inanılmaz fark atmış. 5x optik zoom görmeniz gerek. {Samsung S20 Ultra ve Oppo Find X2’yi de 3-5 gün kullandım}. Bu 2 telefon kamera konusunda yanına yaklaşamazlar. Ve gelelim Google uygulamalarına. Bende çok araştırdım, videolar vs. dinledim. Arkadaşlar önce phone clone ile neredeyse 10 dakikada yeni telefonuma her şeyi kopyaladım. Facebook, Instagram ve WhatsApp hem çalışıyor hem bildirimler sorunsuz çalışıyor. Gmail aynı şekilde sorunsuz çalışıyor. Bir tek Play Store kurma gereği duymadım. More Apps uygulaması sayesinde istediğiniz uygulamayı ya indire biliyorsunuz veya tarayıcıya ekliyorsunuz. YouTube’u tarayıcı ekledim, sorunsuz çalışıyor. Yani kısaca hepsi çalışıyor ve öyle bazı anlatılan gibi değil, sorunsuz çalışmakta. Huawei Mate 9’dan beri tüm amiral gemisi telefonları kullandım. Huawei çok fazla yol aldığı için bazı karalamalar oluyor diye düşünüyorum. Ben şahsen tek geçerim.”
Poco X3 Pro: Orta segmentte gerçek bir fiyat/performans ürünü
Xiaomi Poco X3 Pro, muadillerinden çok daha iyi bir işlemciye sahiptir. Bu, fiyata alabileceğiniz en iyi Fortnite / CoD / PUBG odaklı telefonlardan birisidir. Fiyat segmentinde en iyi performansı sunan X3 Pro’nun önceliklerinin nerede olduğu açıktır. Bu nedenle X3 Pro’nun büyük bir pili, alan kaplayan bir ısı emicisi vardır; haliyle tek elle kullanmak da imkansızdır. Ancak, bu, oyuncular için daha fazla oyun ekranı demek olduğu için kısmen bir artı sayılabilir.
Peki cihazın kameralarını düz kötü sayabilir miyiz? Hayır, ama çok daha iyisi olabilirdi. Tüm bunlar, Xiaomi Poco X3 Pro’nun üst düzey Snapdragon 860 yonga setini ücretsiz olarak alamamanız anlamına geliyor. Tavizler var. Ayrıca Xiaomi Poco X3 Pro’nun 120Hz ekranı, pil ömrü gayet beğenildi ve umduğumuz gibi Android’de karşılaşılan kimi temel performans sorunları yok. Tabii, keşke 5G’si olsaydı demeden edemiyoruz. Artık 5G’ye sahip cihazları benzer fiyatlara alabiliyorsunuz.
Ham hızın yanı sıra, cihazın ekranı harika değildir. Telefon HDR10 sertifikalı olmasına rağmen, HDR içeriğini Netflix’te oynatamadık. Ama sonuçta, fiyatına göre iyi bir ekrandır. Oyun sesinizi çift stereo hoparlörden yönlendirme konusunda büyük değilseniz, ölmekte olan bir cins olan 3,5 mm kulaklık jakı vardır. Üst kısımda, oyun oturumunuz ısındığında klimayı (veya uzaktan kumandayla kontrol edilebilen diğer cihazları) açmanıza yardımcı olabilecek bir IR blaster bile vardır.
Yanında dahili gelen şarj kablosunun hızı olan 33W, Type-C için etraftaki en hızlı şarj değildir, ancak yine de oldukça hızlıdır. 15 dakika telefonu % 28 oranında şarj etmek için yeterliydi, yarım saat içerisinde ise şarjı % 58’e çıkardı. Yoğun kullanımda bile tam bir günlük çalışma süresi olduğunu ekleyebiliriz. Poco, Snapdragon 860’ı 6GB veya 8GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama alanı arasında seçim yaparak eşleştirir – ancak bunu daha da genişletmek için bir microSD yuvası da vardır. Depolama bir yana, karşılayabiliyorsanız RAM takviyesini öneririm, zirazuzun vadede performans düşüşlerini önleyebilecek yetkinliktedir.
Fiyatına değer mi?
Poco X3 Pro, piyasadaki en uygun orta-segment telefonlardan birinde amiral gemisine yakın işlem gücüne sahip bir cihaz yarattı ve bu cihaz Android kullanıcısı oyuncular veya bütçesi dar ve performans arayan kullanıcılar içindir. Telefon büyük ve hantal duruyor, ayrıca kamerası da harika değil, ama Xiaomi’nin bunu başarması oldukça iyi bir haber. Poco X3 Pro, etkileyici gücü ve keskin, pürüzsüz ekranıyla; az nakit karşılığında elde edebileceğiniz en iyi oyun telefonudur. Pil ömrü ve performans alanında en iyisini arıyorsanız, daha açıkçası uyguna bir oyun telefonu arıyorsanız Poco X3 Pro sizin için ideal bir Android telefon modelidir, ancak tasarım ve kamera gibi özellikler sizin için ön plandaysa şu an aradığınız cihaza bakmadığınızı üzülerek söyleyebiliriz. Yine de bu fiyat segmentinde daha iyi performans gösteren bir telefon alamayacağınızı içtenlikle belirtmek isteriz. Tek umursadığınız performanssa, Poco X3 Pro; Snapdragon 860, 8GB DDR4x RAM ve UFS 3.1 depolama alanı ile birlikte bu başlığı kolayca perçinlemenize yardımcı olur. Telefonun ham gücü, bütçeyle oyun telefonu arayan herkes için en uygun önerimizdir. Güçlü stereo hoparlör kurulumu, 3,5 mm kulaklık jakı, soğutma sistemi ve yüksek yenileme hızına sahip ekran gibi özellikler oyun deneyimini daha da iyileştirir.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Fiyatına göre oldukça etkili performans, büyük 120 hz ekran, uzun ömürlü pil, hızlı şarj desteği
-‘ler: 5G yok, ortalama kamera, ağır ve hantal duruyor
Kullanıcı Yorumu:
“İşlemci ve RAM kriterlerine bakarak tercih ettiğim Poco X3 Pro gayet hızlı. Ekranı AMOLED olsa daha iyi olabilirdi ama benim için yeterli. Ses kalitesi gayet iyi. 2 sorun var benim tespit ettiğim. 1. sorun sesi çok iyi vermesine rağmen telefonla konuşurken sesi biraz açtığımızda dışarıya çok ses veriyor sadece ahizede olmasına rağmen. 2. sorun belirtildiği gibi ses kalitesi stereo ve çok kaliteli ama arka kapak titriyor. Almadan önce yorumlarda görmüştüm, ne kadar titreyebilir ki demiştim ama gerçekten baya titriyor. Ben işlemci ve ram özelliklerine dikkat ederek aldığım için Beni rahatsız eden bir durum yok. Oyunları az oynayarak, çok yoğun kullanımda 1.5 gün batarya ile bence gayet yeterli. Son olarak Mi kumanda ile Kızılötesi olduğu için uzaktan kumanda olarak kullanabiliyorsunuz tv, box vs farketmeksizin..”
“Cihazı iki haftadır kullanıyorum ona göre yorum yazayım dedim cihaz performans kralı fiyatı orta segment fiyatı ama performansı üst segment cihazların performansı ile aynı zira Antutu V8 puanı beş yüz bin oradan da anlaşılıyor. Kamera ve ekranı eh işte dedirtiyor oda fiyatına göre çok normal. bazı arkadaşlar batarya büyüklüğüne göre performansı kötü demişler arkadaşlar cihazın işlemcisi 855 in hız aşırtılmış versiyonu olduğu için çalışma frekansı yüksek bu yüzden bir tık fazla ısınma ve fazla tüketim olacaktır gayet doğaldır canınızı sıkmayın keyfinize bakın.”
Xiaomi Mi 11: Tasarım harikası bir amiral gemisi
Mi 11, Qualcomm’un en yeni Snapdragon 888 yongası, artı 8GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama alanı i2021 yılının en güçlü Android telefonlarından biridir. Bu nedenle telefon hızlı ve duyarlıdır, en son oyunları maksimum kare hızlarında çalıştırabiliyor. Pil ömrü de makuldür, ancak sınıf lideri değildir. Maksimum çözünürlüğe ve yenileme hızına ayarlanmış ekranla ortalama kullanımda yaklaşık 1,5 günü geçirebilir. Mi 11, 55W kablolu şarjı ve 50W kablosuz şarjı destekler. Dahası, Xiaomi 55W hızlı şarj cihazını da ürünün kutusuna eklemiştir. Hızlı şarj testlerinde telefonun sadece 47 dakikada %0’dan %100’e kadar şarj olduğu görülmüştür.
MIUO yazılımı, maalesef piyasada Xiaomi’nin Aşil topuğu olarak adlandırılmıştır, ancak firmanın Android 11’e dayalı en son MIUI 12 ‘sinde yazılım alanında önemli ölçüde ileri adımlar atılmıştır. Mi 11, 2.5K çözünürlüğe sahiptir, ayrıca otomatik video çözünürlüğü ve kare hızı büyütme, ekran HDR modları ve çeşitli parlaklık ve okuma modları gibi birçok başka geliştirme vardır. 6.81″ AMOLED ekran Full HD+ çözünürlüğe ve 60Hz yenileme hızına ayarlıdır. İsterseniz çözünürlüğü WQHD+’a ve yenileme hızını 120Hz’e kadar artırabilirsiniz. Bazı cihazların aksine, Mi 11 aynı anda yüksek çözünürlük ve yüksek yenileme hızını ayarlamanıza izin verir. Bu ayarda, yenileme hızı yaptığınıza bağlı olarak 30Hz’den 120Hz’e kadar çıkabilir. Telefonun tasarımı oldukça premium bir görünüm sağlıyor. Xiaomi Mi 11, geçen yıl piyasaya sürülen Mi 10’dan daha ince, daha hafif bir yapıya sahiptir. Şık bir cihaz sahibi olmak istiyorsanız, Mi 11 bunu sağlıyor. Metal gövdenin üzerindeki dayanıklı cam plakalar alüminyum çerçeveye rahat bir şekilde monte edilmiştir. Test edilen Horizon Blue modelinin renk değiştiren görünümü piyasada ses getirmiştir.
Bu modelin kamera modları gayet beğeni toplamıştır. Kamera panelinde pro, video, fotoğraf, portre ve daha fazlası arasında ilerleyen bir menü görebilirsiniz. Genişletilmiş çekim modları arasında gece, 108MP, kısa video, panorama, belge tarayıcı, vlog, ağır çekim, hız atlamalı, çift video, film efektleri, uzun pozlama ve süper ay bulunur. Gariptir ki, bu modlar tam olarak yüklenmemiştir. Örneğin vlog’a dokunursanız, cihaz gerekli yazılım yüklemesini yapmaya hazırlanır.
Fiyatına değer mi?
Xiaomi Mi 11, piyasadaki mevcut amiral gemisi modellerle rekabet etmek için doğru fiyata ve doğru özelliklere sahiptir, ancak birkaç küçük şey onu en iyisi olmaktan uzak tutar. Bununla birlikte, Samsung ve Apple’ın en iyileri sizin için çok pahalıysa, Xiaomi Mi 11, satın almayı düşünebileceğiniz gereken en iyi premium telefonlardan biridir: hızlı performansa ekstra ekran modlarına sahip yüksek ekran çözünürlüğüne ve özgün bazı kamera modlarına ve özelliklere sahiptir. Tasarımı oldukça beğenilen Mi 11’in eksikleri suya dayanıklı olmaması ve parmak izi tarayıcısının biraz yavaş olmasıdır. MIUI işletim sistemi özellik dolu ve seçeneklerle uğraşmayı sevenler için harika olsa da, sadece standart Android deneyimini isteyenler için olumsuz bir durum yaratır. Telefonunuzun kozmetik görünümü ve genel performansı size göre ön plandaysa sizin için ideal bir cihazı inceliyorsunuz. Eğer pil ömrü ve kamera sizin için ön plandaysa bu model sizler için çok da ideal olmayabilir.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Üst düzey Snapdragon 888 performansı, özgün ve estetik ekran, beğenilen tasarım, fotoğrafçılık modları
-‘ler: Ortalama pil ömrü, suya dayanıklı değil, telefoto lens yok, yavaş parmak izi okuyucu
Kullanıcı Yorumu:
“Pozitif Yönleri
+Ekranı mükemmel ötesi diğer amoledlerde ki gibi pwm değeri düşük değil böylelikle gözü yormuyor, ama ekran olarak gelmiş geçmiş en iyi amoled ekran şuan bu cihazda.(Bir çok üst düzey cihaz kullanan biri olarak)
+ Ses Kalitesi çok iyi Harman Kardon ile yapılan anlaşma gerçekten olumlu yansımış çok tok sesi var .
+Malzeme kalitesi üst düzey gerçekten güzel ,emek verilmiş bir telefon olduğunu anlıyorsunuz .
+ Fabrika çıkışlı üzerine çekilmiş ekran koruyucu ve kılıfın kutudan çıkması büyük artı bunları küçük görmeyin bunlar çok ince detay dışarda yaptırsanız, ek masraf.
+ Kutudan çıkan sarj adaptörü takdire şayan göz açıp kapayana kadar mükemmel ötesi hızlı şarj ediyor telefonu .
+Cihazda çift batarya kullanılması(çift taraflı sarj ) hızlı sarjda bataryaya zarar vermesini engelliyor .
Eksi Yönleri
– Cihaz da kullanılan sd888 işlemci cihazı genel olarak ılık çalıştırıyor .
– Ekran mükemmel ötesi ama bunun batarya negatif etkisi var. Ama eksi olarak sayılmaz tabiri caizse hem en güçlü arabaya bineyim hem az yaksın gibi durum mümkün değil.
-Cihazda MIUI 12.5 sürümünde yazılımsal bazı eksiklikler mevcut , Cihazda l1 lisansı var ama prime video Netflix gibi içerikleri HD olarak açmıyor lisans güncellemesi yaptım düzelmedi sorun xiaomi de. Böyle bir ekranda çamur kalitesinde video izlemek üzücü. YouTube da sıkıntı yok.
– Şahsen kamerasını beğenmedim 108 MP hakkını tam vermiyor.
– Ön kamerada halen daha 1080 p üzeri video çekim desteklenmemesi üzücü.
-Cihazda micro SD kart girişi yok ama en azından 256 GB modeli giriş olabilirdi .
Benim gözlemlerim bu yönde umarım faydalı olabilmişimdir.”
Xiaomi Redmi 9: Hem modern hem de uygun fiyatlı
Redmi 9, Redmi markasını 2013’te başlatan seri olan Redmi serisinin en son modelidir. Fiyat anahtar faktör olmaya devam ediyor. Ancak Xiaomi’nin Redmi 9’unda dört kamera sensörü, bir Full HD ekran, Corning Gorilla Glass 3, USB-C, hızlı şarj ve bir IR blaster gibi ortalama üstü özellikler de bulunmaktadır. Redmi 9, performans, RAM ve depolama söz konusu olduğunda elbette ki daha pahalı cihazlardan daha düşük performans gösterecektir. Cihazın malzemelerinde çok fazla plastik var ve kullanıcıya verdiği his basit. Ancak, bu cihazın sağlamlıktan yoksun olduğu anlamına gelmez. Bu telefonun önemli noktalarından biri, 5020mAh’lik büyük pilidir. Kolayca tam bir gün ve potansiyel olarak iki gün çalışma süresi olan cihazın pilin yeniden doldurulması söz konusu olduğunda, en az 2,5 saat şarj olması gerektiğini bilmelisiniz.
Redmi 9 bir oyuncu telefonu değil, ancak bu, bu cihazla oyun oynayamayacağı anlamına gelmez. Temple Run 2, Star Wars: Galaxy of Heroes ve Brawl Stars gibi çeşitli gündelik oyunlarda gayet iyi performans veren Redmi 9, Asphalt 9 ve Need For Speed: No Limits’te de oynanabilir performans sağlıyor. Ancak, Asphalt 9’daki ara sıra kasma olduğunu söylemek gerek… Redmi 9 dört lensli 13MP genişliğinde + 8MP ultra geniş + 5MP makro + 2MP derinlikli arka kamera ile birlikte gelir. Tüm bu farklı kameralara rağmen, orta-segment cihazlarla eşleşen sonuçlar alamayacaksınız. Çoğu çekim, özellikle iyi aydınlatmada iyi görünüyor. Odak ve deklanşör hızı biraz yavaş, ancak açık havada çekilen fotoğrafların çoğundan memnun kaldık. Ayrıca ultra geniş bir lens her zaman için iyi bir özelliktir Öndeki 8MP selfie kamerası da normal performans verir. Düşük ışık performansına gelirsek, pek de iyi sonuç alınmadığını söylemek zorundayız
Fiyatına değer mi?
Xiaomi Redmi 9, şu anda piyasadaki uygun bütçeli telefonlara karşı kesinlikle kayda değer bir rakiptir ve bu durum Xiaomi’nin sadece üst düzey amiral gemisi modellerinden ibaret olmadığını gösterir. Bu fiyat aralığındaki çeşitli diğer modelleri göz önünde bulundurarak kararınızı verebilirsiniz, ancak güncel modellerden 2000 tl’nin altına dahi bulabileceğiniz böyle bir modelle karşılaşabileceğinizi sanmıyoruz. Ortalama üstü bir ekran ve tasarıma sahip bütçe dostu bir akıllı telefon için yeterince iyi kamera kalitesi ve performans seviyesine sahip bu cihazdan fazlasına harcayacak kadar bütçeniz varsa, elbette orta-segment cihazlar; 5G, kablosuz şarj gibi özelliklere sahiptir ve hız, ekran kalitesi ve kameradan elde edebileceğiniz sonuçlar açısından daha iyidir. Ancak bu, Xiaomi’den Redmi 9’un önemli ölçüde daha düşük bir fiyat noktasında olmasının önemini yitirtmez. Bir telefon satın alırken uzun ömürlülüğü unutmayın, bütçe dostu akıllı telefonlar amiral gemilerinin dayanacağı kadar uzun süre dayanmaz. Xiaomi Redmi 9, neredeyse fiyatından daha fazlasını karşılayan ve kesinlikle uygun fiyatlı bir seçim olarak düşünmeye değer bir akıllı telefon modelidir. Kamera, hoparlör, oyun performansı gibi başkaca başlıklar sizin için ön plandaysa diğer modellere de göz atabilirsiniz.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Uygun fiyat, güçlü pil ömrü, dörtlü kamera sensörleri, çift SIM + SD kart yuvası, 18W hızlı şarj, Corning Gorilla Glass 3
-‘ler: Plastik yapı, düşük ışıkta başarısız kamera, 3D oyunlarda ortalamaya yakın performans
Kullanıcı Yorumu:
“Çok beğendim işlemci olsun yazılımı olsun akıcı çalışıyor. Performans harika. Hızlı şarj aleti ile kutulanmış, çok hızlı doluyor. Şeffaf kılıfla beraber çıktı, kılıf yanlardan tam oturuyor ve çok hafif. Ekran performans pil performansı iyi cihazın ısınmıyor oluşu bu fiyata çok çok iyi. “
“2 haftadır kullanıyorum aşırı iyi hiç kasma yok, ekranın ışık parlaklığı kalitesi de beni benden aldı eski telefonumda gözlerim yorulurdu ama bu telefona bakarken göz yorulması hiç yaşamadım. Kamerası daha iyi olabilirdi ama çok fazla beklentili olmadığınız sürece memnun kalırsınız. Şarjı yavaş gidiyor en az 1 gün gider çok fazla telefon kullanan bir insan değilseniz de 2 günü bulur. Almanızı tavsiye ederim hızlı bir telefon aldığıma çok memnunum fiyatını hakkıyla karşılıyor.”
OnePlus 8 Pro: Kamera performansı ve tasarım bir arada
120Hz yenileme hızına, HDR10+ desteğine ve QHD çözünürlüğe sahip 6.78 inç boyutlarında bir ‘Akışkan Ekran’a sahip olan OnePlus 8 Pro’nun arka tarafında ise ultra geniş açılı lens, x30 zoom, güçlü gece modu ile çekimlerinize benzersiz bir görünüm kazandırmak için tasarlanmış kamerası gibi özelliklerle zengin fotoğrafçılık seçenekleri sunan dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. OnePlus ayrıca, kullanıcılarına en çok istenen özelliklerden birini hediye etti: kablosuz şarj. Sadece bu değil, aynı zamanda hızlı kablosuz şarj özelliği telefonu sadece 30 dakikada sıfırdan % 50’ye dek şarj edebiliyor. OnePlus 8 Pro ayrıca OnePlus’ın herhangi bir telefonunda kullandıkları arasında şimdiye kadarki en büyük pil ömrüne sahiptir ve tek bir şarjla yoğun kullanımda bile kolayca bir günü çıkarır.
Buna, OnePlus’ta görmeye alışkın olduğumuz amiral gemisi gücünü ekleyin, üst seviye Snapdragon 865 yonga seti, ayrıca 8GB veya 12GB RAM ile birlikte… Belirtmek gerekir ki, yeni nesil 5G ağlarına bile bağlanabilecek bir telefonu inceliyorsunuz. Son olarak, kamera sistemi açısından OnePlus 8 Pro, 4K çözünürlükte ve optik görüntü sabitleme ile video çekme yeteneği sağlar. Ayrıca ses yakınlaştırma için üç mikrofonlu bir kuruluma sahiptir, yani çekim yaparken uzaktan daha iyi ses yakalayabilirsiniz. 4k 60 fps video da çekebilen OnePlus 8 Pro ayrıca çekilen görüntülerde çok daha iyi dinamik aralık sunan “HDR” özelliğine sahiptir. 1080p 240FPS’de video çekimi sağlayan ağır çekim özelliği de bu modele dahildir.
OnePlus 8 Pro incelemesinin sonuna geldik. OnePlus, yıllar boyunca birçok kez, kendi markalarını diğerlerinden ayıran şeyin aslında hayran kitlesini dinlemeleri ve telefonlarını kullanıcıların girdileri doğrultusunda geliştirmeleri olduğunu söyledi. OnePlus 8 Pro bu sürecin bugüne kadarki en iyi örneği gibi duruyor. Örneğin, geçen yıl OnePlus 7T’yi incelerken, cihazın olumsuz noktalarının “Kablosuz şarj yok”, “Toz veya su için IP derecesi yok” ve “3.800 mAh pilinin sadece kabul edilebilir” olduğunu belirtenler olmuştu. OnePlus 8 Pro’da tüm bu sorunlar düzeltildi. Bu oldukça olumlu bir durum.
Fiyatına değer mi?
OnePlus 8 Pro çoğu üst düzey telefona göre uygun bir amiral gemisi telefondur. OnePlus 8 Pro, üretici firmanın şimdiye kadar yarattığı en kavisli ekrana ve en yüksek performansa sahip telefondur, OnePlus 8 Pro, büyük ve beğenilen bir 120Hz ekran, hızlı performans ve çarpıcı bir tasarımla şimdiye kadarki en hızlı kablosuz şarjı sunar. Ancak kameraları ve 5G performansı daha iyi olabilirdi. Yine de hızlı yenileme hızı ile en yüksek çözünürlük ve uzun pil ömrü arasında seçim yapmaya zorlamayan 120Hz modu da dahil olmak üzere siz pek çok avantaj sağlar. Misal vermek gerekirse, OnePlus 8 Pro’nun kablosuz şarj hızı oldukça yüksektir. OnePlus 8 Pro’nun kameraları sınıfının en iyisi değildir ancak üst düzey bir ekran ve tasarım kalitesi ve 5G özelliği ve 12 GB RAM performansı gibi geleceğe dönük teknolojiler arıyorsanız OnePlus 8 Pro sizin için idealdir.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Ekran kalitesi, (120Hz, QHD+, HDR10+) 5G desteği, kablosuz şarj, IP68 su ve toz geçirmez, şık tasarım, ortalama üstü pil
-‘ler: Pahalı, büyük arka kamera tümseği, fiyatına göre ortalama altı kamera performansı
Kullanıcı Yorumu:
“Samsung S10+ dan bu telefona geçtim. Samsung S20+, Xiaomi 10T Pro, Huawei 40pro ve bu telefon karşılaştırdım. Samsung, Exynos işlemci ile geldiği sürece bir daha almayacağım. Huawei, fiyatını hakettiğini düşünmüyorum, Google hizmetleri olmaması da bir diğer eleme nedenimdi. Xiaomi 10T Pro zaten LED ekranı ile kaybetti. Herkese önemli bir detay olarak gelmeyebilir ama cihaz, ön ekranı koruması uygulanmış geliyor ve kutudan kılıf da çıkıyor. Günümüzde artık şarj cihazını bile firmalar kutudan çıkarırken, bence çok güzel bir detay. 12/256 Gb modelini aldım ve şimdiye kadar kullandığım en hızlı telefon. Arayüz çok akıcı. Ekran kilitli iken, ekrana çizdiğiniz bazı hareketler ile mesela V çiziyorsunuz atadığınız bir uygulama açılıyor. Harika bir özellik. İstediğiniz uygulamaya çok kolay kilitleyebiliyorsunuz. Kullanımı çok kolaylaştırıcı özellikler. Yüz tanıma müthiş hızlı. Fiyatını kesinlikle hak ediyor. Bence bu fiyatta alınabilecek en iyi telefon.”
Samsung Galaxy S21 Ultra: Hiçbir şeyden ödün vermeyin
108MP sensör tarafından yönetilen beş kamera, iki zoom kamera, x100 yakınlaştırma performansı ve 40MP selfie’lerin yanı sıra 5G, günü çıkartan pil ömrü ve 16 GB’a kadar RAM hepsi 6.8 inç 120Hz Quad HD ekrana sahip olan ve geçen yılki modelden 1.7 kat daha geniş bir yüzey alanına sahip yükseltilmiş ekran içi parmak izi sensörüne sahip Samsung Galaxy S21’in özellikleri arasındadır.
Galaxy S21 Ultra, Android 11’i Samsung’un OneUI 3.1 kullanıcı arayüzüyle birleştirir. Artık Samsung’un sürümleri yerine Google Pay veya Google Discover News akışını varsayılan olarak kullanabilirsiniz. Ayarlardan açılır pencerelere kadar çoğu fonksiyonu tek elle kullanabilmeniz için özelleştirilmiştir. Galaxy S21 Ultra 5G’ye sahiptir ve 5G’nin hem sub-6 hem de mmWave versiyonlarını destekler. 5G ağları iyileştikçe, 5G hızlarınız ve bağlantınız da iyi olacaktır.
Galaxy S21 Ultra pil ömrü testlerden beklendiği gibi çıktı, varsayılan ayarlarda tam bir günü çıkartabilen cihaz, ekran yenileme hızını maksimuma çıkardığımızda ve çözünürlüğü Quad HD’ye yükselttiğinizde daha az süre dayanacaktır. 5.000mAh pili Galaxy S20 Ultra’nın kapasitesiyle eşleşiyor ve Samsung’un varsayılan ayarlarına bağlı kalırsanız tüm gün pil ömrü elde edersiniz (60hz ve 1080p)120Hz yenileme hızının değişken olması size yardımcı olacaktır. Teknik olarak ‘120Hz’e kadar’ yenileme hızı olan cihaz, gerektiğinde pil tasarrufu için bu kadar yüksek olmayacaktır. Samsung’un arka uç yazılımı, etkinliğinize bağlı olarak 11Hz ile 120Hz arasında otomatik olarak ayarlanır. Örnek vermek gerekirse e-Kitap okuma aktivitesi sırasında düşük olan yenileme hızı; 3D oyun oynadığınız esnada yükselecektir.
Fiyatına değer mi?
Büyük bir ekran, beş kamera ve hazır herhangi bir Android telefonda en iyi yakınlaştırma ile bizi büyüledi. Dikkat: Geçen yılın ‘Ultra’ telefonundan daha ucuz olsa da, ortalama tüketiciler için pahalı olmaya devam ediyor ve microSD kart yuvasıyla birlikte gelmiyor ve şarj cihazı içermiyor. Samsung kameralar, çekim çeşitliliği nedeniyle etkileyici bir cihazdır. İki telefoto zoom lensi, S21 Ultra ile en önemli noktadır x100 zoom genellikle akıllı telefonlarda bulunmayan bir özelliktir. Samsung Galaxy S21 kullanıcılara üst düzey performans sunar ve bölünmüş ekran görünümünde veya oyun oynarken aynı anda birden fazla görevi yerine getiren bir akıllı telefona ihtiyacınız varsa ve S Pen özelliklerinden yararlanmak istiyorsanız, sizin için ideal bir cihazı inceliyorsunuz. Hafıza kartı ile entegre bir akıllı telefon kullanmak istiyorsanız veya bütçeniz kısıtlı ise maalesef sizler için ideal bir cihazı incelemediğinizi belirtmek durumundayız.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Dinamik 6,8 inç AMOLED ekran, x100 zoom özellikli çift telefoto lens, S Pen desteği, güçlü pil ömrü, siyah kaplama tasarım
-‘ler: Şarj cihazı veya microSD kart girişi yok, pahalı, ağır cihaz
Kullanıcı Yorumu:
“Her şeyiyle mükemmel olmuş.Mi11 ile S21 ultra arasında kalmıştım Mi11 in daha ucuz olması Snapdragon kullanması ve 1 milyar renk destekli ekranıyla bana daha cazip geliyordu ama son anda karar değiştirip S21 ultra aldım işlemci eski Exynos gibi değil hem de bayağı fark var onu belirteyim ram 12 gb (Mi11 den 4 gb fazla) ekrana gelecek olursak insan gözü 10 milyon renkten fazlasını ayırt edemediği için Mi11 deki 1 milyar rengin bir katkısı olmayacağını düşünüyorum hem dinamik AMOLED ekran normal AMOLED ekrandan daha canlı ve en önemlisi kamerada zoom olayı çığır açmış ve Vlog modu var 5 kamera aynı anda açık video çekebiliyorsunuz diğer kameralar ekranda küçük kareler şeklinde çıkıyor üzerine dokunup istediğiniz kameraya geçebilirsiniz ve silver rengi sadece gri değil onu da söyleyeyim ışığa göre renk kırılmaları oluyor mavi turkuaz lila mor kısacası mükemmel ötesi bir cihaz”
Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Şu ana kadarki en fonksiyonel S Pen ile bir telefondan daha fazlası
Samsung’un yeni Galaxy Note 20 Ultra’sını “hepsi bir arada” telefonu arayan biriyseniz, hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Ondan önce gelen diğer Note telefonları gibi, Note 20 Ultra da bu arayışta olan ve yüksek bir fiyat etiketinden korkmayan bir “uzman kullanıcı” grubunu hedefliyor. Samsung, Galaxy S20 Ultra’dan daha rafine bir tasarım da dahil olmak üzere en iyi özelliklerini Galaxy Note 20 Ultra’ya ayırmış gibi görünüyor. Net, parlak ve dayanıklı bir 6,9 inç ekran, keskin 5x optik yakınlaştırma kamerası ve hızlı bir ekran kalemi cihazın kutusuna dahildir. Note 20 Ultra ayrıca Note 10 Plus’a kıyasen kamera alanında büyük performans iyileştirmelerine imza attı. Telefonun x5 optik yakınlaştırması gerçekten keskin ve geniş aydınlatma sağlandığında oldukça kaliteli mükemmel çekimler yapıyor. Note 20 Ultra’daki 50x yakınlaştırma çoğu kullanım için yeterlidir ve önceki modellere göre yüksek optik yakınlaştırma çıkışıyla çok daha iyileştirilmiştir.
Bunlara ek olarak, S Pen şimdi Galaxy Note 10 serisinden Air Actions üzerine inşa edilen beş yeni özellik sunuyor. Ana ekrana dönebilir, ekran görüntüsü alabilir, yeni bir uygulamaya dönebilir ve çeşitli hareketlerle daha fazlasını yapabilirsiniz. Ancak, her özelliğin telefon tarafından öğrenilmesi için kısa süreli pratik gerekmektedir. Diğer S Pen yükseltmeleri yazılım cephesinde gelir. Geliştirilmiş Samsung Notes uygulaması artık Live Sync’ı da içerir, böylece tüm notlarınızı bulutlara kaydedebilir ve ardından herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz. Ayrıca, Note 20 Ultra, notlarınızı ses kayıtlarıyla senkronize edebilir.
Buna ek olarak, S Pen şimdi Galaxy Note 10 serisinden Air Actions üzerine inşa edilen beş yeni Anywhere eylemi sunuyor. Ana ekrana dönebilir, ekran görüntüsü alabilir, yeni bir uygulamaya dönebilir ve çeşitli hareketlerle daha fazlasını yapabilirsiniz. Ancak, her jest tabanlı Anywhere eylemini hatırlamadan önce biraz pratik yapacaktır.
Diğer S Pen yükseltmeleri yazılım cephesinde gelir. Geliştirilmiş Samsung Notes uygulaması artık Live Sync’i içerir, böylece tüm notlarınızı bulutlara kaydedebilir ve ardından herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz. Ayrıca, Note 20 Ultra, notlarınızı ses kayıtlarıyla senkronize edebilir. Bir diğer önemli yükseltme, Telefonunuz uygulaması aracılığıyla Windows 10 bilgisayarınızdaki mobil uygulamalara erişmenizi sağlayan Windows entegrasyonudur. Galaxy Tab S dizüstü bilgisayarda mesaj gönderip alabilirsiniz, arama yapabilirsiniz ve bildirimlerinize erişebilirsiniz. Fotoğraf galerinizde dahi gezinebilirsiniz. Son olarak, Galaxy Note 20’nin arayüzünü doğrudan Windows dizüstü bilgisayarınıza yansıtabilir ve uygulamaları oradan çalıştırabilirsiniz.
Galaxy Note 20 Ultra, Microsoft’un xCloud oyun akışının gücü sayesinde Xbox Game Pass üzerinden (şu anda beta sürümünde) 100’den fazla Xbox oyunu oynayabilir. Başlıklar arasında Gears 5, Forza Horizon 4, Minecraft Dungeons ve Halo: The Master Chief koleksiyonu bulunmaktadır.
Galaxy Note 20 Ultra, günlük kullanımda iyi performans çıkaran oldukça büyük bir 4.500 mAh pil barındırır. Yapılan testlerde cihazın 09:00’da fişini açtıktan sonra Note 20 Ultra çok çeşitli uygulamalarla kullanıldı. Oyundan sosyal medyaya, video izlemeden müzik dinlemeye dek pek çok işlemden sonra, 12 saatin ardından hâlâ %27 şarjın kaldığı görüldü.
Fiyatına değer mi?
Samsung Galaxy Note 20 Ultra, 2020 model Android telefonlardaki en iyi kamera ve en iyi görünümlü ekran da dahil olmak üzere yeni telefonlar için birçok premium özelliğe sahip bir cihazdır. Bu, önerdiğimiz tek kalemi içeren ahizedir ve rekabet ince olsa da, hak edilmemiş değildir – sadece bu güçlü ‘her şey telefonu’ için bir yığın para ödemeniz gerekecektir. Samsung Galaxy Note 20 Ultra şu ana dek çıkmış olan Android phablets telefonlar arasında zirve özelliklere sahiptir. Sınıfının en iyisi bir ekran, S Pen deneyimi ve iş ve oyun için onlarca entegre özellik ve uygulama sunar. Kameraları göz dolduran performans verir, Galaxy S20 Ultra, Note serisinin önceki modellerinde yaşanan odaklanma sorununu çözmüştür. Xbox oyunlarının yansıtılması da Note 20 Ultra’ya rakiplerine göre birkaç avantaj sağlıyor. Eğer akıllı kalem performansı, her alanda tavizsiz performans ve üst düzey kamera deneyimi sizin için ön plandaki istekler ise sizin için ideal bir akıllı telefon modelini inceliyorsunuz; ancak tek elle kullanım ve uzun pil ömrü istiyorsanız bakabileceğiniz başka seçenekler de var.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Fonksiyonel S Pen performansı, tasarım kalitesi, 120hz ekran yenileme, x50 zoom performansı
-‘ler: Pahalı, yavaş şarj, ağır telefon, kırılmaya mahal verebilen kamera tümsekleri
Kullanıcı Yorumu:
“Baştan beri Note serisi kullanıyorum. Bu telefonu da çok beğenerek ve isteyerek aldım. Hızı çok iyi. Sürekli wireless’a, ve Samsung saatime ve buds+ kulaklığıma bağlı olmasına rağmen 1 tam günün üzerinde giden şarjı var. Hız problemi yok. Ekran rengi ve netliği Note serisinden beklendiği gibi – üst düzeyde. Ekran koruyucu ile geliyor. İki sorunu var bence: kamera çıkıntısı telefonun kalınlığının yarısı kadar (Telefon çok ince bu arada). Bu sorunu, kılıf alarak aştım. İkinci sorunu ise kılıfsız kullanımda elinizden kolayca kayabiliyor olması (elimden 2 kere düşürdüm, çizik bile olmadı).”
Oppo Reno 4 Pro: Hafif ve ince tasarım, en hızlı şarj
Oppo’nun orta sınıf Reno ailesinin yeni nesli, Reno 4 Pro 5G tarafından manşete çıktı ve çekici bir orta sınıf fiyatına iyi özelliklerle eşleşen peluş bir tasarım getirmeyi hedefliyor. Önceki nesil Oppo Reno 3 Pro orta seviye performansa sahipti, ancak Reno 4 Pro 5G ile Oppo bazı değişiklikler yaptı. Artık daha yetkin bir işlemci var ve telefon SuperVooc 2.0 65W şarj teknolojisiyle besleniyor. 6,5 inç AMOLED ekran çok çeşitli görüntüleme açılarında görüntülenmesi kolay derin siyahlar ve canlı renkler oluşturabilir. Ancak, netlik açısından test ettiğimiz en keskin ekran değil. Ancak telefon en yüksek parlaklıkta çok parlaklaşır, bu da ekranı orta ila düşük parlaklık seviyelerinde görüntülemekte sorun yaşabileceğiniz anlamına gelir. 4.000mAh pili yaklaşık bir gün, hatta ılımlı bir kullanıcıysanız biraz daha fazla sürebilir ve suyunuz bittiğinde, % 100’e kadar geri almak, telefonun sadece 30 dakika içinde sıfırdan doluya geçmesiyle inanılmaz derecede hızlıdır. Reno 3 Pro’nun kameraları oldukça yetenekli ve çok yönlüdür; bu modelde daha temiz bir kamera deneyimi, ancak renk ve kontrastı doğru bir şekilde yakalamak için çaba gösterilmiştir.
Fiyatına değer mi?
Reno 4 Pro 5G birçok yönden ileri adım olarak karşımıza çıkıyor. Orta seviye bir telefondur, ancak birinci sınıf bir ahizenin, kaliteli bir ekranın, harika bir pil şarj performansının ve iyi bir üçlü kamera kurulumuna sahiptir. Yine de, IP suya dayanıklılık derecesi olmaması, kablosuz şarjın olmaması, hafızasını genişletememesi gibi durumları gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Reno4 Pro’nun en iyi özellikleri hızlı şarj ve orta ölçekli tasarımıdır, ayrıca kaliteli ekranı ve sesi hala filmlerin ve oyunların tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir. Aradıklarınız tasarım kalitesi ve pil gibi özelliklerse fiyatına fazlasıyla değer, ancak kamera ve en üstün işlemci performansı gibi özellikler sizin için ön plandaysa en ideal cihazı incelemediğinizi belirtmek isteriz.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: İnce ve hafif AMOLED ekran, 65W hızlı şarj, güçlü pil ömrü, kaliteli selfie kamerası
-‘ler: Ortalama ana kamera, fiyatına göre daha iyi bir işlemci kullanılabilirdi.
Kullanıcı Yorumu:
“Mükemmel kaliteli bir ürün, Xiaomi gibi değili daha premium hissi veren bir cihaz. Samsung M51’den sonra çok hafif ve ince geldi cihaz, ekran mükemmel canlı ve renkli şarj hızı ultra süper; neredeyse 15 dk da yüzde 10 dan yüzde 100 oldu. Alacak kişilere kesinlikle tavsiye ediyorum, hiç düşünmeyin, kamerası olsun batarya olsun ekran hız mükemmel fiyatı da iyi şimdilik, düşüncelerim bunlar saygılar”
“65w şarj teknoloji harikası 25 dakikada sıfırdan yüzde yüz şarja ulaşıyor. Ekran çok canlı 90hz tazeleme hızı kendini gösteriyor. Güneş altında ekran gayet okunaklı. Menü geçişleri çok seri. Kamerası başarılı. Özellikle gece çekimi çok iyi sonuçlar veriyor. Tek eksi özelliği hoparlör beklentimin biraz altında kaldı ama kötü değil. Parasını hak eden bir cihaz. Tavsiye ederim.”
Realme C15: Dörtlü kamera ve uzun pil ömrü ile en uyguna her anı yaşayın
Realme C15 dörtlü arka kamera kurulumuna ve 18W Quick Charge destekli 6.000mAh bataryaya sahiptir. Android 10 tabanlı şirketin tescilli Realme UI arabirimiyle çalışan telefon, 720 x 1.600 piksel çözünürlüğe sahip 6.5 inç HD+ ekrana sahiptir. Telefon, f/2.2 lensli 13 MP birincil sensör ve ultra geniş açılı f/2.25 lensli 8 MP ikincil sensör içeren dörtlü arka kamera kurulumuna sahip. Cihaz iki adet f/2.4 lensli 2 MP sensör ile beraber dört kameraya sahiptir. Özçekimler için ise Realme C15’in ön tarafında ise f/2.0 lensli 8 MP sensör bulunuyor. Telefon, 4 GB’a kadar RAM ile eşleştirilmiş sekiz çekirdekli MediaTek Helio G35 SoC tarafından desteklenmektedir. 128 GB’a kadar dahili depolama alanına sahip olan telefon, depolama genişletme için microSD kart desteği ile birlikte geliyor. Telefon, 18W hızlı şarj desteği ile birlikte 6.000mAh pil paketlemektedir ve şirket şarj için mikro USB bağlantı noktası desteği sağlamıştır. Cihazda bulunan bağlantı seçenekleri Bluetooth, USB, Wi-Fi, 4G ve VoLTE’dir. Cİhaz şarj edilmek ve multimedya bağlantısı için bir microUSB bağlantı noktasına sahiptir.
Fiyatına değer mi?
Genel olarak, Realme C15 bütçe dostu bir cihazdır. Özellikle pil performansı açısından gündelik kullanıcılar için işi iyi yapar. Ön kamera da oldukça iyi ve tasarım fazla bir şey istemeyenler için yeterince basit. 3GB + 32GB ve 4GB + 64GB model varyantları bulunan Realme C15, bu bütçede harika bir telefon, ancak Redmi 9 Prime gibi muadili cihazları da incelemenizi öneririz. Realme C15’i kullanmanın dezavantajları ve avantajları vardır. Çok donuk bir ekrana, vasat gece kamerasına ve ortalama performansa sahiptir, ancak daha iyi bir selfie kamerası, üst düzey pil ünitesi ve sevilen kullanıcı arabirimi de önemli özellikleri arasındadır.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Harika tasarım, malzeme kalitesi, güçlü pil ömrü, dört kamera
-‘ler: Keskin ve parlak olmayan ekran, sıradan performans
Kullanıcı Yorumu:
“Almadan önce çok araştırma yaptım bu telefon için, aynı marka ve farklı marka yakın performanslı telefonlarla karşılaştırdım, Youtube de bu telefon ile ilgili yabancı versus ve test videolarını izledim. 2 hafta sonunda karar verdim. Bu fiyata ve bu performansa alınabilecek oppo içinde en iyi telefon olduğunu düşünüyorum. Almadan önce isterseniz araştırın zaten kendiniz de göreceksiniz. Üstelik çok da şık bir telefon. Batarya kapasitesi ve işlemci .ip seti diğerlerinden one çıkıyor öncelikle, diğer özellikleri çok üstün. Bu performansta başka bir marka olsa bu fiyatın bayağı bir üstünde satılırdı bence. Her neyse bütçeniz bu ise Oppo düşünüyorsanız. Düşünmeden alınabilecek telefon. Kargo için de teşekkürler 24 saat olmadan elime ulaştı! ?”
“Üründen 2 adet aldım çok memnunum fiyat performans ürünü 6000mh bataryası rahatlıkla 3-4 günü çıkarır yoğun kullanımlarda 2-3 günü çıkarıyor şarj süresi biraz uzun ama değiyor kılıfla kullanıyorum yoğun kullanımlarda ve bu sıcaklarda normal olarak biraz fazla ısınıyor kamerası bu fiyat aralığındaki telefonlara göre 4 kamerası mevcut diğer telefonlarda 3 kamera var oyun performansı giriş seviyesi telefona göre oldukça iyi kesinlikle almanızı öneririm”
LG G8 ThinQ: Kamera, performans, tasarım; 3’ü bir arada
LG G8 ThinQ akıllı telefon, Şubat 2019’da piyasaya sürüldü. Telefon, 3120 x 1440 (564 ppi) ekran çözünürlüğüne ve 19.5:9 en boy oranına sahip 6.10″ dokunmatik ekranla geliyor. Bu akıllı telefon gücünü sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 855 işlemciden alır. 6GB RAM’e sahiptir. LG G8 ThinQ, Android 9.0 işletim sistemine sahiptir ve 3400mAh pil gücüne sahiptir. LG G8 ThinQ, Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliğini destekler.
LG G8 ThinQ keskin bir kameraya sahiptir. İyi aydınlatma koşullarında, performansı kesinlikle diğer amiral gemisi telefonlarla eşittir. Bununla birlikte, düşük ışık gibi kötü aydınlatma koşullarında HDR modu dahi yeterli olamayabilir. MicroSD kartla 2TB’a kadar genişletilebilen 128 GB dahili depolama alanı paket ediyor. LG G8 ThinQ, sadece Nano-SIM kartları kabul eden çift SIM özelliğine sahip bir cep telefonudur. LG G8 ThinQ 151.9 x 71.8 x 8.4 mm ölçülerinde ve 167 gram ağırlığındadır. Özgün kızıl, siyah ve mavi renklerinde versiyonları bulunmaktadır. LG G8 ThinQ’nun bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, Bluetooth v5, USB Type-C, FM radyo ve her iki SIM kartta da aktif 4G desteği bulunur. Telefondaki sensörler arasında ivmeölçer, ortam ışığı sensörü, pusula / manyetometre, jiroskop, yakınlık sensörü ve parmak izi sensörü bulunur. LG G8 ThinQ geliştirilmiş yüz kilidi özelliğine de sahiptir
Fiyatına değer mi?
LG G8 ThinQ parlak, keskin bir ekrana, ikinci bir geniş açılı arka kameraya ve hızlı bir işlemciye sahiptir. Ayrıca suya dayanıklıdır ve premium telefonlar arasında nadir bir özellik olarak kulaklık jakı bulunmaktadır. LG G8 ThinQ, amiral gemisi bir telefonda aradığınız çoğu şeye sahiptir. Güçlü bir Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye, yüksek RAM’e, üst düzey yapı kalitesine ve çarpıcı bir ekrana sahiptir. Akıllı telefon fotoğrafçılığı meraklıları için de ideal bir seçimdir. Ancak kamera özelliklerinin diğer amiral gemisi modeller ile rekabet ederken pek de yeterli olmadığını belirtmek gerek
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Güçlü ses, üst düzey ekran, güçlü kamera
-‘ler: Hava Hareketi hareketleri için dik öğrenme eğrisi, nispeten pahalı.
Kullanıcı Yorumu:
“Yıllardır LG kullanmaktayım. LG firmasının nerdeyse tüm G serisi telefonlarını kullandım. LG G8s ThinQ gerçekten olağan üstü bir telefon. Bu özellikte bir telefonu başka büyük firmalardan almaya kalktığınızda 2-2.5 katı fazla ödersiniz. Ayrıca Türkiye şartlarındaki telefonların kalitesine kullanımına bakıldığında LG tek geçerim. 2009 yılından beri LG nin bir çok modelini kullandım hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı. Fiyatıda ilk çıkış fiyatına göre şuanda daha uygun. Bu şartlarda düşeceğini zannetmiyorum dövizden dolayı tabi bilemem. Ama alacak arkadaşlar varsa ve düşünenler varsa hiç terettüt etmeyin. LG yi diğer piyasadaki telefonlarla kıyaslamayın bile. ?“
Black Shark 3: Gerçek oyuncuların tercihi
En iyi Android telefon modelleri listemizin sonuna geldik. Xiaomi’nin üretimi olan oyuncu telefonu markası Black Shark’ın pek çok fonksiyonel özelliği var. Akıllı telefonunuzla ciddi bir mobil oyunculuk deneyimi yaşamak istiyorsanız, elbette bunu başarmak için öncelikle ciddi bir ekrana ihtiyacınız var ve buradaki 6.67 inç AMOLED panel gerçekten işi çok iyi yapıyor. Çok net ve parlak, 2400 x 1080 ekran çözünürlüğünde çalışır ve gerektiğinde 90Hz’e kadar yenileme hızına ulaşabilir. (daha az yoğun görevler için 60Hz’de kalır). 270Hz dokunmatik raporlama hızı da bahsetmeye değer, bu da ekrana her bastığınızda hızlı yanıtlar alacağınız anlamına gelmelidir. Hiç kasmadan hatta ısınmadan, oynadığımız her mobil oyunu en yüksek ayarlarda rahatlıkla çalıştırdığını gördük. Qualcomm’un en yeni Snapdragon 865 yonga setinden güç alan telefon, amiral gemisi seviyesinde performansı amiral gemilerine kıyasen daha uygun bir fiyata sunuyor. Black Shark 3, Adreno 650 GPU ve 8 – 12GB RAM, ayrıca 5G desteği ile birlikte, hem güncel olarak çok güçlüdür hem de geleceğe dönük bir yatırımdır. Ayrıca Shark Space olarak bilinen özel bir oyun modu bulunan cihaz, yan tarafındaki kaydırıcı aracılığıyla aktif edilen mod ile performansı en üst düzeye çıkarmak adına işlemcinin performansını azaltan unsurları minimalize etmek için bir dizi öneri sunar – ve kabul etmeniz hallinde hemen uygular. –
Tasarım estetiğine gelirsek, cihazın çerçeveleri beğeni toplayacak ölçüde incedir ( çentik ve ekran içi parmak izi sensörü olmaksızın). Cihazın kalınlığının sebeplerinden biri iki sıvı soğutma borusu, iki bakır alaşımlı çıkıi ve en zorlu oyunlar çalışırken bile her şeyin serin çalışmasını sağlamak için tasarlanmış bir termal grafit levha ile buraya konuşlandırılan sıvı soğutma sistemi olmasıdır.
Black Shark 3’ün arkasında ise aramalar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirmek için özelleştirilebilen üç LED ışık bulunmaktadır. Bu Android telefon ayrıca arka kapak ışıklarını seçtiğiniz tonlarda sürekli parlayacak şekilde özelleştirebilirmenize izin veriyor. Gamepad 3 (oyun kolu) ve FunCooler Pro (ek soğutucu) gibi sevilen aksesuarların da ürünün kutu içeriğinde bulunması oldukça sevindirici bir haber.
Xiaomi, Black Shark 3’e sınıfının en iyisi bir kamera vermedi, – ki bu cihazın bir oyuncu telefonu olduğunu düşünürseniz bu anlaşılabilir bir durumdur- ancak yine de kaliteli fotoğraflar çekebileceksiniz. Telefon üç arka kameraya sahiptir, Black Shark 3; 64MP geniş + 13MP ultra geniş + 5MP derinlikli arka kamera ve ön tarafta 20MP genişliğinde selfie kamerası ile birlikte geliyor, bu kameraların performansı ise hem hızlı deklanşör hızları hem de HDR özelliği ile pekiştiriliyor. 4720 mAh batarya, maksimum parlaklıkta bir saatlik akış videosu testinde tam şarjdan sadece yüzde 4 düşerek etkileyici bir pil gücü sergiledi. Yoğun kullanımda ve oyun eşliğinde bile rahatlıkla bir günü çıkarabilen Black Shark 3’ün düşük kullanımda birkaç gün bile dayanacağını düşünüyoruz. Ek olarak 65W hızlı şarj özelliğini destekleyen Black Shark 3’e pili her zamankinden daha hızlı şarj etmek için telefona bazı akıllı teknolojiler ekleyen Xiaomi 65W hızlı şarj ile sıfırdan tam şarja 40 dakikadan daha az bir sürede ulaşabileceğinizi iddia ediyor.
Fiyatına değer mi?
Mobil oyunculuk odaklı bir akıllı telefon arıyorsanız, donanım ve yazılımı ile oyun deneyiminizi bir zevk haline getirmek Black Shark’ın kullanıcılara vaadidir. Ayrıca, özel kameralı telefonlar kadar iyi olmasa da, fotoğrafçılık için şaşırtıcı derecede iyidir. Telefonun tasarımı cesur bir görünüme sahip, malzeme kalitesiyle ve sağlamlığıyla öne çıkan büyük bir telefondur. Black Shark 3, bir oyun telefonu olmak için birçok gerekliliği karşılar; büyük ekran, kullanışlı aksesuarlar, ekstra soğutma ve donanımsal alanda yüksek performans. Telefonun stili hoşunuza gittiyse ve vaat ettiği özellikler sizin için yeterliyse, ideal oyuncu telefonunuzu bulmuş olabilirsiniz.
Ürünün artıları ve eksileri:
+’lar: Üst düzey performans; büyük, parlak ekran; donanımlı aksesuarlar, kamera performansı, güçlü pil ömrü, 5G desteği
-‘ler: Yenileme hızı standart, bir oyuncu telefonu için yetersiz, kablosuz şarj olmayışı oyuncu telefonları için dezavantaj
Kullanıcı Yorumu:
“Telefonu almayı düşünenler için kısaca görüşlerimi yazayım. Öncelikle oyuncu değilseniz, yani mobil oyunlar sizin için lol ve PUBG gibi oyunlardan ibaretse almanıza gerek yok arkadaşlar. Telefon tamamen oyunlar ve oyuncular üzerine kurulu çünkü. Nedir bu telefonun bize verdiği vaatler derseniz, telefon görünüş olarak ben oyuncu telefonuyum diye bağırıyor zaten, sıvı soğutması sayesinde sıcaklık nedir unutuyorsunuz. Özelleştirilebilir oyun uygulamaları mevcut, bunlarla oynayacağınız oyuna göre daha akıcı bir oyun oynayabiliyorsunuz. Şarj aleti adaptörü gerçekten çok büyük, tabi bu kadar büyük olmasının bir sebebi var. İnanılmaz hızlı bir şekilde şarj oluyor telefon. Type-C girişli olmasına rağmen, normal Type-C girişe sahip telefonlardan çok daha hızlı. Ayrıca 5G özelliğinin olması harika. Son olarak kamerasına gelelim, oyuncu telefonu fakat bu telefonla fotoğrafta çekeceğiz neticede. Bunu düşünmüş olacaklar ki arkaya 3 adet kamera koymuşlar. Portre, panorama gibi çekimler yapabiliyorsunuz. Çok aşırı mükemmel bir kamerası olmasa da, gerçekten iyi işler çıkarıyor ve fazlasıyla yetiyor. Eski telefonum Samsung Galaxy Note 10 lite idi. Kameraları karşılaştıracak olursak, hemen hemen aynı kalitede olduklarını söyleyebilirim.”