Hemen hemen hepimiz, terimizi maskelemesi için deodorantlara güveniyoruz. Bununla birlikte ne yazık ki çok azımız deodorantları doğru bir şekilde kullanmayı biliyoruz! ? Eğer siz de deodorantınızı daha etkili hale getirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu sıcak yaz günlerinde kurtarıcınız olacak bilgileri sizler için araştırdık ve yazdık. İşte deodorantınızın etkisini arttırmak için bir an önce bırakmanız gereken 10 alışkanlık…
En sevilen deodorant markalarını ve fiyatlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz!
1. Deodorant yerine antiperspirant, antiperspirant yerine deodorant kullanmak
Antiperspirantlar, yani ter önleyiciler, deodorantlardan tamamen farklıdır. Biri terlemenizi önlerken diğeri yalnızca kötü kokuları maskeler. İhtiyaçlarınıza uygun ürünü bulmak, tahmin edebileceğiniz üzere, kötü kokularla mücadelede kilit rol oynar. Antiperspirant ve deodorant arasındaki farkları daha detaylı öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz!
2. Deodorant seçerken diğer ihtiyaçlarınızı göz ardı etmek
Eğer gün içerisinde çok aktif değilseniz 8 saate kadar etkili bir deodorant tercih edebilirsiniz. Ancak günleriniz aktif geçiyorsa antiperspirantlı ürünleri değerlendirmekte fayda var. Çok terleyen bir bünyeniz varsa tercihinizi 24 ila 72 saate kadar koruyan deodorantlardan yana kullanabilirsiniz. Yani “En iyisi olsun” diyerek ihtiyaç duyduğunuzdan çok daha güçlü deodorantlarla vücudunuzu yormanıza hiç gerek yok!
3. Çok fazla deodorant sıkmak
Kullandığınız deodorantın çeşidine göre uygulamanız gereken miktar da değişkenlik gösterebilir. Aerosol deodorantları uygularken koltuk altınıza 15 cm mesafe bırakmayı unutmamalısınız. Uzmanlar, her bir koltuk altına 2 saniye kadar deodorant sıkmanın yeterli olacağını söylüyorlar. Yani fazlası zarar! Roll-on deodorantları ise birkaç kez sürmeniz yeterli olacaktır.
4. Cildinizin hassas olup olmadığını dikkate almamak
Eğer bitmek bilmeyen bir koltuk altı döküntüsü yaşıyorsanız deodorantınıza karşı alerji geliştirmiş olabilirsiniz! Bu durumda yeni ve doğal bir alternatif aramakta fayda var. Sizler için seçtiğimiz en popüler doğal deodorantlara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
5. Tıraştan ya da epilasyondan hemen sonra deodorant kullanmak
Koltuk altınızdaki tüyleri aldıktan sonra deodorant uygulamadan önce bir süre beklemenizde fayda var. Aksi takdirde cildinizi tahriş edebilir, kötü kokulara davetiye çıkarabilirsiniz.
6. Hem spor yaparken hem de işe giderken aynı deodorantı kullanmak
Vücudumuz, yoğun fiziksel aktiviteler esnasında daha fazla ter üretir. Bu gibi anlarda günlük deodorantlar kullanmak, beklediğiniz etkiyi yaratmayabilir. Yapmanız gereken spor yaptığınız zamanlarda aktif günler için üretilen özel deodorantlardan kullanmak, işte bu kadar!
7. Sıcak havalarda sentetik kumaşlar giymek
Deodorant kullandıktan sonra dar kıyafetler giymek, kıyafetlerin koltuk altlarında lekelere neden olabilir. Tabii tek sorun bu da değil, daha fazla terlemeniz de cabası! ? Sıcak havalarda sentetik kumaşlar giymek yerine tercihinizi pamuklu ve keten kumaşlardan yana kullanabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzun serin kalmasını sağlayabilir, kötü kokulara veda edebilirsiniz.
8. Yeterince su içmemek
İlginç ama gerçek! Bol bol su içmek, vücut sıcaklığınızı dengeleyeceği için koltuk altı terlemesini azaltabilir. Suya ek olarak karpuz, çilek, kavun, portakal ya da salatalık gibi su oranı yüksek meyve sebzeler yemekte de fayda var.
9. Aynı kıyafeti birden fazla kez giymek
En sevdiğiniz gömleği yıkamadan tekrar giymek istiyorsanız bir kere daha düşünmekte yarar var! ? Eğer yoğun bir şekilde terliyorsanız kıyafetlerinizi tekrar giymeden önce yıkamalısınız. Dilerseniz kokuyu bir nebze daha maskelemek için kıyafetlerinizin içerisine kısa kollu tişört de giyebilirsiniz.
10. İhtiyacınız olmadığında bile deodorant kullanmak
Genleriniz de terlemeniz üzerinde etkili! 2013 yılında yapılan bir araştırma ABCC11 genine sahip kişilerin ter kokusu üretmediğini keşfetti. Bununla birlikte bu gene sahip olan pek çok insan, ihtiyacı olmadığı halde deodorant kullanmaya devam ediyor. İhtiyaç duymadığınız anlarda vücudunuzu kimyasallarla çevrelemenin faydadan çok zararı olduğunu unutmamalısınız.
Kaynak: 1