Cihazınız bu sürümle uyumlu değil, bu öğe ülkenizde kullanılamıyor gibi sorunlarla karşılaşanlar buraya! Android cihazlar, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı ülkeler ve bölgeler arasında geçiş yapabilme imkânı sunar. Ancak bazen, bir cihazın belirli bir sürümle uyumlu olmadığı sorunuyla karşılaşılabilir. Bu tür durumlarla karşılaşan kullanıcılar için bazı önemli bilgiler ve çözüm yöntemleri bulunmaktadır.
Bu rehber yazımızda, Android cihazlarda ülke ve bölge değiştirme ayarının nasıl gerçekleştirileceği ve “cihazınız bu sürümle uyumlu değil” sorununun nasıl çözülebileceği hakkında bilmeniz gerekenleri ele alacağız ?
Masaüstünde Google Play ülke ve bölgesini nasıl değiştirebilirim?
Ülkenizi değiştirmek için Google Play’de yeni bir ülkeyi seçmenizi gerektirir. Bu da orada olmayı, yani geçerli bir IP adresine ve yeni ülkeden geçerli bir ödeme yöntemine sahip olmayı gerektirebilir.
- Tarayıcınızdan pay.google.com adresine, ardından ayarlar->ödemeler profiline gidin. Ülke/Bölge’nin yanında, kalem simgesiyle gösterilen düzenle’ye tıklayın.
- Google sizden yeni ülke veya bölge için yeni bir ödeme profili oluşturmanızı isteyecektir. Yeni profil oluştur’a tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
- İlk ödeme yöntemi, yeni profilinizin ülkesine veya bölgesine karşılık gelmelidir. Profilinizi oluşturduktan sonra, diğer ülke veya bölgelerden ödeme yöntemleri ekleyebilirsiniz.
Android telefon veya tabletiniz için Google Play ülke/bölge ayarı nasıl değiştirilir?
- İlk olarak, Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Play Store uygulamasını açın. Daha sonra, sağ üstteki profil simgenize ve ayarlar’a dokunun.
- Ardından, menüden genel-> hesap ve cihaz tercihleri öğesine dokunun.
- Ülke ve profiller altında hesap eklemek istediğiniz ülkeyi seçin. Google’ın yalnızca geçerli IP adresinizle ilgili ülkeleri göstereceğini unutmayın.
- O ülke için bir ödeme yöntemi eklemek üzere ekrandaki talimatları izleyin ve her şey hazır. Ancak profilinizin güncellenmesi 48 saate kadar sürebilir.
İlginizi Çekebilir:
Dikkat Çeken Performanslarıyla 2023 Yılına Damga Vuran En İyi 9 Dizüstü Bilgisayar
Google Play ülkemi değiştirmek için VPN kullanabilir miyim?
Play Store, IP adresiniz değiştiğinde ülkenizi ve bölgenizi güncelleyecektir, bu nedenle Google’ı bir VPN ile nerede olduğunuzu düşünmesi için kandırabilirsiniz. Ayrıca verilerinizi ve önbelleğinizi temizlemeniz gerekecektir. Bununla birlikte, o ülkeden geçerli bir ödeme yöntemine de ihtiyacınız olacaktır.
Ülke değiştirdiğimde Google Play bakiyeme ne olur?
Google Play bakiyenizde para varsa ve ülke değiştirirseniz, bu bakiyeyi yeni ülkenizde kullanamazsınız. Ancak, krediniz hala eski ülkenize bağlı olacaktır, böylece önceki ülkenize geri dönerseniz kredinize yeniden erişebilirsiniz. Aynı durum Play Puanlar için de geçerlidir.
Cihazınız bu sürümle uyumlu değil sorununu düzeltmenin 6 yolu
Yukarıdaki masaüstü ve Android cihazlar için ülke değiştirmek için yapmanız gereken en kısa yolları açıkladık. Android cihazlarda önbellek, güncellemeler ve benzeri sorunlar nedeniyle ülke/bölge değişimlerinde sorun yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek. Yukarıdakilerine ek olarak “cihazınız bu sürümle uyumlu değil” sorununu çözmek için yapmanız gereken 6 adım ise şu şekilde:
Google Play Store uygulama önbellek dosyalarını temizleme
Google Play Store’daki yükleme uyumluluğu hatasını düzeltmenin ilk adımı, uygulamayla ilgili tüm önbellek dosyalarını temizlemek olacaktır. Android cihazınızdaki Google Play Store önbellek dosyalarını temizlemek için yapmanız gerekenler şu şekilde:
- Android cihazınızda ayarlar uygulamasını açın ve Google Play Store’u bulmak için uygulamalar’a dokunun.
- Ardından, yapılandırmak için “depolama ve önbellek” seçeneğine dokunun.
- Son olarak, tüm geçici önbellek dosyalarını kaldırmak için önbelleği temizle düğmesine basın.
Adımları izleyerek Google Play Store önbellek dosyalarını sisteminizden başarıyla kaldırabilirsiniz. Sorunun çözülüp çözülmediğini doğrulamak için cihazınızı yeniden başlatabilir ve uygulamayı tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Google Play hizmetlerini zorla kapatın ve yeniden başlatın
Bazen Google Play Store hizmetleriyle ilgili mevcut bir sorun Android cihazınızda “cihazınız bu sürümle uyumlu değil” hatasına neden olur. Bunu çözmek için Google Play hizmetlerini manuel olarak zorla kapatmayı ve ardından istediğiniz uygulamayı yüklemek için yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Çözüm için aşağıdaki adımları izleyin.
- Android telefonunuzdaki yüklü uygulamalar listesinden Google Play Hizmetleri uygulamasını bulun ve ayarlamak için üzerine dokunun.
- Ardından, cihazınızda çalışan tüm uygulama örneklerini kapatmak için durdurmaya zorla düğmesine dokunun.
- Ayrıca, hizmeti yeniden başlatmak için Google Play Store uygulama simgesine dokunun. Uygulama uyumluluğu sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
İlginizi Çekebilir:
APK Dosyaları: Nedir, Nasıl Açılır, Güvenli Midir?
Play Store güncellemelerini kaldırın
Google Play Store’daki uygulama uyumluluğu hatasını düzeltmek için bir başka çözüm de son güncellemelerini kaldırmaktır. Aynı işlemi uygulamak için aşağıdaki aşamaları takip edin.
- Ayarlar uygulamasını açın ve ardından ayarlarını yapılandırmak için yüklü uygulamalar listesinden Google Play Store’a dokunun.
- Ardından, sağ üst köşedeki üç noktalı menü düğmesine dokunun ve ardından son yüklenen Play Store güncellemelerini cihazınızdan kaldırmak için “güncellemeleri kaldır” seçeneğine basın.
- Kaldırıldıktan sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için cihazınızı yeniden başlatın.
Cihazınızdaki Google Services Framework uygulamasını sıfırlayın
Google Services Framework, Google Play Store da dahil olmak üzere bir Android cihazda önceden yüklenmiş olarak gelen tüm önemli Google uygulamalarının bakımından sorumludur. Uygulamayı sıfırlamak, karşılaştığınız uyumluluk sorununu çözebilir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
- Cihazınızın ayarlar uygulamasını açın ve ardından sağ üst köşedeki üç noktalı menü düğmesine dokunun.
- Ardından, sistem uygulamalarını göster seçeneğini etkinleştirin ve arama çubuğunu kullanarak Google Services Framework uygulamasını arayın.
- Şimdi, depolama ve önbelleklerini yapılandırmak için üzerine dokunun.
- Son olarak, Android cihazınızda Google Services Framework uygulamasını sıfırlamak için önbelleği temizle ve depolamayı temizle düğmelerine dokunun.
- Telefonunuzu yeniden başlatın ve Google Play Store’u açarak “cihazınız bu sürümle uyumlu değil” hatasının gidip gitmediğini kontrol edin.
İlginizi Çekebilir:
Android Telefonları Hızlandırmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey
Yeni güncellemeler için telefonunuzu kontrol edin
Telefonunuz eski bir aygıt yazılımı veya yazılımla çalışıyorsa, Google Play Store’da uygulama yüklemesi sırasında uyumluluk sorunu hatasıyla karşılaşmanız muhtemeldir. Bu sorunu gidermek için yükleme sorunlarını gidermek üzere Play Store üzerinden yeni mevcut güncellemeleri kontrol etmeli ve başarıyla yüklemelisiniz. Android telefonunuzda yeni güncellemeleri kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin.
- Ayarlar uygulamasını açın ve açmak için sistem güncelleme seçeneğini bulun.
- Ardından, telefonunuzun yeni sistem güncellemelerini kontrol etmesi için birkaç saniye bekleyin. Varsa, hemen indirmek ve yüklemek için yükle düğmesine dokunun.
Telefonunuzun güncellemesini hücresel ağ üzerinden indirirken ekstra veri ücretlerinden kaçınmak için sabit bir Wi-Fi bağlantısına bağlı olduğunuzdan emin olun.
Uygulamayı yüklemek için farklı bir uygulama mağazası deneyin
“Cihazınız bu sürümle uyumlu değil” hatasını almaya devam ediyorsanız, aynı uygulamayı APKPure veya Galaxy App Store gibi diğer ücretsiz üçüncü taraf uygulama mağazalarından yükleyebilirsiniz. Ayrıca, uygulamanın ilgili APK dosyasını doğrudan internetteki çeşitli kaynaklardan indirip yükleyebilirsiniz. İşte takip etmeniz gereken adımlar:
- Web tarayıcınızda yeni bir sekme açın ve APK Pure uygulamasını resmi web sitesinden indirin.
- Ardından, cihazınız için bilinmeyen uygulama kaynaklarından yüklemenin açık olduğundan emin olun ve indirilen uygulamayı yükleyin.
- Uygulamayı açın ve herhangi bir uyumluluk sorunu olmadan Android akıllı telefonunuza kolayca yüklemek için istediğiniz uygulamayı arayın.
Kaynak: 1