Android işletim sistemi kişiselleştirme konusundan mobil işletim sistemlerinin lideri. Aklınızdan geçen her şeyi yapabilmenize imkan tanıyor. Google Play’de deneyiminizi geliştirecek milyonlarca uygulamalar var. Cihazınızı kişiselleştiren widgetlar, tema ve ikon paketleri, yepyeni bir görünüm kazandıracak launcherlar ve zengin duvar kağıdı seçeneklerini kolayca telefon ve tabletinize yükleyip kullanabiliyorsunuz. Hazırladığımız listeyse, bu özellikleri bir adım daha ileriye taşımak isteyen deneyimli kullanıcılara yönelik uygulamalardan oluşuyor. İşte Android işletim sistemli cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi 10 özelleştirme uygulaması.
1. Gboard ve SwiftKey
Gboard ve SwiftKey tartışmasız Android’deki en iyi iki klavye uygulaması. Her ikisinde de kapsamlı temalar, gelişmiş özellikler, jest yazımı ve daha birçok özellikler bulunuyor. Her ikisininde deneyimi birbirinden farklı. Gboard biraz daha basit özellikler sunarken, SwiftKey biraz daha deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. İki uygulamaya da klavyenizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Klavye, telefonunuzu ya da tabletinizi farklılaştırmaya başlamak için en iyi başlangıç olabilir. Her iki uygulama da reklamsız olarak tamamen ücretsiz kullanılabiliyor. SwiftKey temalar için ücret alıyordu ancak, tüm içeriğe ücretsiz erişebilirsiniz.
Gboard uygulamasına buradan SwiftKey’e ise buradan erişebilirsiniz.
2. IFTTT
IFTTT son derece güçlü bir uygulama. Cihazınızaki çeşitli görevleri otomatikleştirmek için kullanabilirsiniz. Google Asistan ve Amazon Alexa dahil olmak üzere 600 farklı uygulama arasında neredeyse sorunsuz çalışır. IFTTT, telefonunuzun nasıl göründüğünden ziyade yaptığı şeyleri özelleştiriyor. Ayrıca, tüm işleimlerinizi uygulama içi satın alma veya reklam içermeden tamamen ücretsiz yapabiliyorsunuz.
IFTTT uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
3. Navbar Apps
Navbar App, navigasyon çubuğunun rengini, temasını ve stilini değiştiren eğlenceli bir özelleştirme uygulaması. Uygulama Nyan Cat, Garfield, Batman ve karpuzlar gibi temalarla birlikte geliyor. Ayrıca, açtığınız herhangi bir uygulamanın navigasyon çubuğu renklerini değiştirebiliyor. Özelliklerin çoğunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. 1,99doarlık uygulama içi satın alma ile, tüm içeriğin kilidini açabilirsiniz.
Navbar Apps uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
4. Navigation Gestures
Google, Android Pie sürümüyle yeni bir navigasyon sistemi tanıttı. Navigation Gestures, Android Pie sürümüne geçmeden tüm özellikleri kullanabilmenizi sağlıyor. Gezinme çubuğunu kaydırma hareketi ve mimiklerle kontrol edebiliyorsunuz. Her hareket özelleştirilebiliyor.Navigation Gestures ie gezinti çubuğu düğmelerini değiştirmenizi ve tamamen istediğiniz gibi kontrol etmenizi sağlıyor. Home tuşu, geri ve son uygulamalar düğmelerinin yerine hareket ve mimiklere bırakıyor. Uygulamanın ücretsiz ve premium sürüm bulunuyor. Premium sürümde 1,49 dolara daha fazla özelliği telefonunuza ekleyebilirsiniz.
Navigation Gestures uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
5. Sharedr
Sharedr, Android cihazlar için kullanabileceğiniz benzersiz özelleştirme uygulamalarından biridir. Uygulama, bir şey paylaştığınız zaman ortaya çıkan bilgi sistemini kontrol ediyor. Paylaşım işlevini geliştiren uygulama, kargaşayı ortadan kaldırıyor. Sadece istediğiniz paylaşım seçeneklerini gösterme ve rastgele kişileri tamamen kaldırmak için Sharedr’ı özelleştirebilirsiniz. Uygulamayı tercihlerinize göre özelleştirmeye başladığınızda, paylaşıp yapmayı kolaylaştırdığını göreceksiniz. Uygulama tamamen ücretsiz.
Sharedr uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
6. Substratum
Substratum, Android cihazlar için tema çatısı oluşturuyor. Telefonunuzu tema uygulamak için Android’in OMS (Overlay Manager System) sistemini kullanıyor. Substratum,bazı cihazlarda rootsuz çalışır ancak, Android Oreo ve devamı sistemlerde root ile en iyi deneyimi elde edebilirsiniz. Google Play Store’da bu sistemlerle çalışan çeşitli temalar bulunuyor. Fiyatlar değişebilir, ancak hiçbiri çok pahalı değil. Substratum ile telefonunuzda benzersiz arayüzler ve temalar kullanabilirsiniz.
Substratumuygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
7. Tapet
Google Play’de bir sürü duvar kağıdı uygulaması var. Ancak, Tapet muhtemelen en eşsiz uygulamalardan biri. Uygulamada çeşitli desenleri bulunuyor ve her desen tamamen özelleştirilebilir. Renkleri seçebilir, farklı bir varyant için desenleri tekrar yükleyebilirsiniz. Tüm duvar kağıtları büyük boyutlarda ve hatta en yüksek çözünürlüklü ekranlarda rahatlıkla çalışabiliyor. Tapet uygulamasında, her duvar kağıdı yapılandırılabilir olduğundan, özelleştirme için harika bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama ücretsiz ancak, Pro sürümü ve isteğe bağlıuygulama içi alımlarla 19.99 dolara kadar çıkıyor.
Tapet uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
8. Tasker
Tasker tartışmasız Google Play Store’daki en güçlü uygulama. Uygulama, görevleri otomatik hale getirebilir, yeni eylemler oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tasker, kullanımı kolay bir uygulama değil. Tasker 2,99 dolara satılıyor, ancak uygulama içi satın alma veya reklam bulunmuyor. Tasker uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
9. KWGT
https://www.youtube.com/watch?v=iARjigslVCo
KWGT özel bir widget uygulaması. İsteğinize göre kendi widget’larınızı oluşturmanızı sağlar. KWGT, birçok şeyi için widget yapabilir. Hava durumu, takvim, saat, RSS, müzik kontrolleri ve daha fazlasını içeriyor. KWGT derin kişiselleştirme seviyeleri için mükemmel bir seçenek sunuyor. Uygulamayla duvar kağıdınıza ve temanıza uygun widget’ları istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Uygulama ücretsiz ancak, tüm özelliklere erişim için tam sürüm gerekiyor.
KWGT uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
10. Zedge
Zedge, Google Play’de bulabileceğiniz en popüler özelleştirme uygulamalarından. Cihazınızı benzersiz kılmak için milyonlarca ücretsiz zil sesi, bildirim, HD duvar kağıdı ve simge sunuyor. Zedge’nin tercih edilmesindeki en önemli etmen zil sesleri, bildirim ve alarm tonlarıdır. Bu tür şeyler için mükemmel ses efektleri, şarkılar ve diğer içerikleri bulabilirsiniz. Ayrıca, paylaşmak istediğiniz bir şey varsa, Zedge’nin web sitesine kendiniz yükleyebilirsiniz.
Zedge uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.
Kaynak: 1