Twitter’da eğitim ile ilgili düşüncelerini, araştırmalarını ve yazılarını paylaşan kişileri derledik. Eğitim konusunda yeni düşüncelere, alternatif modellere ve üretimlere ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bizlere ilham ve umut verecek 6 kişinin twitter adreslerine göz atıp takibe almalısınız.
1. Selçuk Şirin – @SelcukRSirin
İnsan beyninin en hızlı geliştiği 0-3 yaş arasında Türkiye'deki babalar en çok neye vakit ayırıyor? TV? Kitap okuma? https://t.co/j6aN2xhlx9 pic.twitter.com/aspId4syMb
— Selçuk R. Şirin (@SelcukRSirin) July 24, 2017
İnsan beyninin en hızlı geliştiği 0-3 yaş arasında Türkiye'deki babalar en çok neye vakit ayırıyor? TV? Kitap okuma? https://t.co/j6aN2xhlx9 pic.twitter.com/aspId4syMb
— Selçuk R. Şirin (@SelcukRSirin) July 24, 2017
Prof. Dr. Selçuk R. Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) J. K. Javits kürsü profesörü olarak davranışbilim ve istatistik dersleri vermekte ve NYU-Şirin Araştırma Labaratuvarı‘nda eğitimden siyasete geniş bir alanda bilimsel çalışmalar yönetmektedir.
Selçuk Şirin, Bir Türkiye Hayali kitabının isminden anlaşılacağı gibi, eğitim ile ülkemizi geliştirmemiz için verileri ve araştırmaları kullanarak bilgilendirici ve umut yeşerten paylaşımları ile eğitime merak duyan herkesin takip etmesi gereken bir hesap.
2. Erhan Erkut – @ErhanErkut
Girisimcilik uzerine benimle gorusmek isteyen gencler gelmeden once en azindan bunu okumali. https://t.co/SD1Rkqr7ec
— Erhan Erkut (@ErhanErkut) November 15, 2016
2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu. İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği, ve Bilim Kahramanları derneklerinde yönetim kurulu üyeliği yapan Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır.
Erhan Erkut, eğitimde yenilikçi yaklaşımları geliştirmek için çalışmalar yürütmekte ve eğitime dair gerçekleştirilen her etkinlikte yer alarak desteklemeye çalışmaktadır.
3. Ali Koç – @alikoc_fide
Çocuklarımızı daha aktif hale getirmek için devletin,okulların ve ebeveynlerin yapacağı küçük düzenlemeler yeterli aslında pic.twitter.com/bXWjPod8E1
— Ali KOÇ (@alikoc_fide) May 27, 2017
Eğitim alanında www.egitimpedia.comun kurucusu olarak dünyadaki gelişmeleri ve yazıların bizlere ulaşmasını sağlayan Ali Koç, kısa bir süre önce alternatif okul modellerinden birisini açarak, öğrenimde yeni yaklaşımları uygulamaya soktu.
Kendi Twitter hesabından da yaptığı paylaşımlar ile bizlere eğitim modelleri ve alternatif eğitimler için ufuk açıcı bilgiler paylaşmaya devam ediyor.
4. Ercan Altuğ Yılmaz – @ercanaltug
Oyunlaştırma kullanıcı merkezli bir tasarım disiplinidir.
Kendinizin,ekibinizin,arkadaşınızın motivasonunu öğrenin:https://t.co/VkusO6s93y pic.twitter.com/5DilytuisK— E.Altuğ Yılmaz??? (@ercanaltug) July 22, 2017
Ercan Altuğ Yılmaz, “gamification” terimini Türkçe’ye oyunlaştırma olarak kazandıran kişi. Oyunlaştırma ismini vererek kaleme aldığı kitabı ile hayatımızın her alanında olan oyunlaştırma dünyasına dair harika bir kaynak yarattı. Eğitimin ve iş hayatının tamamının oyunlaştırma ile nasıl daha eğlenceli olacağını ve kalıcı öğrenmeyle beraber motivasyonu arttırdığını hem kitabında hem de Twitter hesabı ve web sitesi üzerinden örneklerle beraber anlatmaya devam etmektedir. Kesinlikle takipte kalın!
5. Batuhan Aldagül – @baydagul
Bugün 52 eğitimci ve uzman, bakanlıklardan dahil, yeni Eğitim Izleme Raporu taslağını tartıştı. Önemli bir gündü. https://t.co/2dCrm05Dmm
— Batuhan Aydagul (@baydagul) July 19, 2017
Eğitim Politikarlı Uzmanı olan Batuhan Aydagül, Stanford Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Politika Analizi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Ülkesine döndükten sonra Eğitim Reformu Girişimi’nde görev aldı ve yöneticilik sorumluluğuna kadar yükseldi. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde de eğitim konusunda hizmet verdi.
Yaptığı araştırmalar ve ürettiği fikirler ile eğitim politikaları oluşturan ve çökmek üzere olan eğitim sistemimize çözümler üreten Batuhan Aydagül’ü takip etmek eğitim sisteminin geleceğine dair düşünmek isteyenler için harika bir adres.
6. Yavuz Samur – @YavuzSamur
Çocuğunuzla birlikte tasarlayabileceginiz ve oynayabileceğiniz oyunlar #3: iplere degmeden gecme ?mission impossible ? pic.twitter.com/C5XKQaQTDG
— Yavuz Samur (@YavuzSamur) July 30, 2017
Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojisi Koordinatörlüğü yapıyor. Eğitimde oyunlaştırmayı ve teknolojiyi birleştirerek araştırmalar gerçekleştiren Yavuz Samur, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için Dijital Oyun Tasarımı kitabının da yazarı.
Twitter üzerinden çocuklarla ile beraber oynanabilecek oyunları ve eğitimde uygulanabilecek önerileri paylaşıyor. Eğitimde farklı ve yaratıcı yöntemleri merak edenlerin takip etmesi gereken bir hesap.
Eğitmen Panda Kimdir?
Eğitmen Panda, kurumlara 3. nesil öğrenme deneyimleri tasarlayan, uygulayan ve eğitim organizasyonlarında destek olan hibrit bir eğitim ajansıdır.