MEB Onaylı 100 Temel Eser
Bu cümleyi duyduğumuz yerde sol ayağımız üstüne kalkıp andımızı okuyoruz. “Çarpık eğitim sistemi” Böö bir canavar tamam, ama vaktindeki ilkokul öğretmenlerimiz de daha az canavar olmadıklarından olacak, bize bu güzelim eserleri olabildiğine antipatik tanıttılar. Ziyan ettiler güzel eserleri. Biz bu ayıbı örtüyor, sizi bu önyargıdan kurtarıyoruz. Afiyet olsun!
Sol Ayağım – Cristie Brown
Daniel Day-Lewis, Oscar ödüllerinde vitaminken biz bunu okuyor, kanalda yüzmenin hayallerini kuruyorduk.
Çocuk Kalbi – Edmondo De Amicis
Yazar bu kitabı kendi oğlundan esinle yazmış ve pedagojik anlamda çok doğru bir eser ortaya koyarak bizim afedersiniz ama ağzımıza sıçmıştır.
Kaşağı – Ömer Seyfettin
Ömer Seyfettin usta, bu kitabı yalanın zararlarını ve yol açabileceği kelebek etkisel sonuçları anlatmak için, gene mükemmel bir pedajoik atılımla yazmıştır. Kaşağı her taşa vurduğunda beynimize vurmuştur. Çok ağladık, yazıktır.
Ekmek Parası – Muzaffer İzgü
Kendi içinde hem hüzün hem de komediyi barındıran bu kitap, İzgü’nün kendi yaşam öyküsünden hareketle ve hararetle yazılmış. Belki de bu liste içinde, en güzel eser budur. Darı denen şeyi özletir bize.
Küçük Prens – Antoine de Saint-Exupéry
Babasının gezegeniyle hava atan bir piç kurusunu anlatan bu kitap, çocukken kendisini okuyan günümüz Hipsterlarının da canına okumuş, en sevilen kitap olarak baş köşeye koyulması Radio Eksen’ce zorunlu kılınmıştır.
Şeker Portakalı – José Mauro de Vasconcelos
Çocuk işte. Şeytanın vaftiz oğluymuş da, ağaçlan otlan konuşuyormuş da bilmem ne. Bize, piç olma az efendi ol mottosunu özetleyen bu kitabın kıymetini de bilemedik.