Akıllı telefonların yalnızca sosyal medyada kanepede uzanan dayının fotoğrafına bakmak, eski sevgiliyi stolklamak ve oyun oynamak için üretilmediğini sizlere duyurmaktan mutluluk duyarak; sizlere bu ultra akıllı telefonlarla başka neler yapabileceğinizi söylemek isteriz. Mesela, yabancı dil öğrenmek isteyenler kurslara para dökmeden, buradan kendi başlarına, bir öğretmen desteği dahi olmadan, gösterdiği çabaya göre uzun yollar kat edebilirler. Devir teknolojinin nerelere varacağını hayal etmeyi bile bıraktığımız bir devir, yeterince eğlence amaçlı kullandıysak biraz da teknolojinin eğitici olabildiği kısmına geçebiliriz.
Not; Sizlerin de kullanırken yararlı olduğunu düşündüğünüz uygulama yahut farklı yöntemler varsa, bunları bizlerle aşağıda yorum kısmında paylaşabilirsiniz.
1. Duolingo
Çıktığı günden bu yana gerek IOS gerekse Android telefon kullanıcıları tarafından en sevilen dil programlarından biri olan Duolingo, oldukça elverişli bir arayüze sahip. Basitliğiyle her yaştan kolayca dil öğrenmeyi sağlayan Duolingo’da arkadaşlarınızı davet edebilir ve kendinize günlük hedefler koyarak bu işi sistemli olarak ilerilere götürebilirsiniz. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
2. Tandem
Tandem ile öğrenmek istediğiniz dili seçerek, o dili konuşabilen başka kullanıcılarla mesajlaşabilir ve doğal konuşma akışı içerisinde istediğiniz dile uyum sağlayabilirsiniz. Tandem’in en önemli özelliği ise karşınızda sizin dilinizi öğrenmek isteyen biriyle, karşılıklı dil alışverişi yapmak. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
3. ABA English
ABA English birden fazla fonksiyonu kullanarak İngilizceyi her açıdan öğretmeye çalışan son derece başarılı bir uygulama. Önce size belirlediğiniz seviyeye göre İngilizce alt yazılı bir video izletiyor, sonra videodaki konuşmayı mikrofonla sizin yapmanızı sağlayarak telaffuzunuzu, sonrasında ise yazma ve anlama becerinizi kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
4. Voscreen
Ardı arkası kesilmeden film, animasyon ve çizgi filmlerden birkaç saniyelik replikler vererek size iki şık sunuyor ve siz izlediğiniz videonun ne demek istediğini çözmeye çalışıyorsunuz. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
5. Memrise
Çalışması eğlenceli ve çaba gerektiren Memrise 180’in üzerinde dil öğretiyor. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
6. English Central
English Central da ABA English gibi, çok fonksiyonu devreye sokarak, dört bir koldan dil öğretmeye çalışan son derece başarı getirebilen bir uygulama. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
7. Easy Ten
Her gün 10 kelime ile size yeni kelimeler ezberletmeye çalışan Easy Ten, her gün bildirimlerle 10 kelimeyi hatırlatıyor. Sıkılmadan, sık sık çalışırsanız bir zaman sonra kelime haznenizi bayağı genişletmeniz mümkün. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
8. Speaky
Arkadaşlar edinerek karşılıklı dil öğretmeyi amaçlayan Speaky, işleyiş olarak Tandem’e çok benziyor. 180 ülkeden kullanıcıları olan Speaky ile öğrenmek istediğiniz dile uygun partnerinizi bulduktan sonra çat pat karşılıklı konuşmak için çaba sarf etmeniz gerekecek. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
9. Vocab Trainer
Oxford’a ait uygulama, kullanışlı arayüzüyle gramer odaklı sıkı programlarla dil öğrenmenin üzerinde sıkıca duran örnek bir uygulama. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
10. Lingualia
İşi çok daha basitten alan, tane tane öğreten, arayüzüne de kolay erişim sağlanan Lingualia yeni başlayanların ilk tercihi olmasını tavsiye edeceğimiz başarılı bir uygulama. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
11. Busuu
Basit ve tane tane öğrenme formülünün en iyi örneklerinden biri olan Busuu da, seviye seviye ilerlemek isteyenler için gayet programlı bir arayüzle sizi yönlendirecek. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
12. Mondly
20 milyona yakın kullanıcıya sahip Mondly 33 dile ev sahipliği yapıyor. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
13. Babbel
Hızlı ve kolay bir öğrenim kılavuzuna sahip Babbel ile İngilizce başta olmak üzere birçok dili öğrenebilirsiniz. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
14. Linguaelo
Teknik bilgilerin üzerinde ağırlıkla duran Linguaelo ile alt yazılı TED konuşmaları ve çevrimiçi makalelere de ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
15. Cambly
Cambly, çevrimiçi görüntülü konuşma programı Skype’a oldukça benziyor. Kullanıcılar ile dilde uzman eğitmenlerin bir araya getirildiği uygulamada, karşınızdaki eğitmenle konuşmak zorunda kalarak dili öğrenmeye başlıyorsunuz. Konuşmak zorunda kalarak öğrenmenin en başarılı yöntem olduğunu belirtmek gerek. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
16. Hello Talk
Hello Talk, Tandem ve Speaky ile benzer bir metoda sahip bir uygulama. Karşılıklı dil değişimi programı mantığıyla Speaky’de öğrenmek istediğiniz dili konuşan ve Türkçe öğrenmek isteyen bir kullanıcıya denk gelirseniz, hiç durmayın kültür alışverişine başlayın… Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.
Bonus; Tureng
Vee her dil öğrenmeye çalışan ve hatta bilen herkesin bir kenarda tutması gereken meşhur sözlük Tureng’in uygulaması. Bir kelimeye bakmanız mı gerekti? Basit ve son derece hızlı erişim sağlanan arayüzüyle Tureng konuşan, konuşamayan her hayatı kurtarıyor. Uygulamayı buradan telefonunuza indirebilirsiniz.