Bir Avrupa şehrinin tüm tipik özelliklerini taşıyan büyüleyici şehir Viyana, her geçen yıl daha fazla Türk turisti ağırlamaya devam ediyor. Gerek gece hayatı gerekse kültürel aktiviteleri ile oldukça ilgi çeken bu şehir, eğer sizin de seyahat planlarınız arasında yer alıyorsa doğru yerdesiniz. Viyana’da nerede kalınır, her bütçeye uygun 5, 4 ve 3 yıldızlı otel önerileri gibi konularda sizler için faydalı bilgileri derledik. Size sadece bavulunuzu hazırlamak kaldı!
Viyana’da nerede kalınır?
Viyana otelleri
Viyana’da birçok lüks otel bulunurken aynı zamanda birçok hostel ve ucuz otel de var. Gelişmiş metro ağı sayesinde merkeze uzak bir yerde kalsanız dahi bu Viyana’da bir problem olmayacaktır. Kısacası istediğiniz gibi bir oteli Viyana’da bulamıyorsanız başka bir şehirde bulmanız mümkün değil!
Booking.com
5 yıldızlı Viyana otelleri
Palais Coburg Hotel Residenz
Bu ultra lüks otelin çatı katında eşsiz bir spa deneyimi yaşarken bir yandan Viyana’yı tepeden izleyebilirsiniz. Ayrıca otel gurme restoranları ile de dikkat çekiyor. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 800-2800 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Hotel Sacher Wien
Geleneksel bir tesis olan Hotel Sacher, Viyana’nın kalbinde Devlet Operası’nın karşısında, Kärntner Straße’nin hemen bitişiğinde yer alıyor. Ayrıca oldukça ünlü bir restoran da bu otelin bünyesinde hizmet vermekte. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 460-850 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Grand Hotel Wien
Viyana Devlet Operası’na ve meşhur alışveriş caddesi Kärntner Strasse’ye sadece 3 dakikalık yürüme mesafesindeki bu otel, bünyesindeki 5 restoran, 2 bar, spa alanı ve panoramik Viyana manzaralı çatı terasıyla hizmet veriyor. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 450-2300 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
4 yıldızlı Viyana otelleri
Schlosshotel Römischer Kaiser
Viyana’nın en geleneksel otellerinden biri olan Schlosshotel Römischer Kaiser, şehir merkezinde ideal bir konumda, Kärntner Straße adlı sessiz bir ara sokakta yer alıyor. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 235-330 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Boutique Hotel Das Tigra
Aziz Stephan Katedrali’ne sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bir aile işletmesi olan bu otel, Viyana’nın kalbindeki sakin bir caddede, son derece merkezi bir konumda bulunuyor. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 130-230 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Novotel Wien Hauptbahnhof
Çiftler tarafından özellikle tercih edilen bu otel hem şehir merkezine yakın hem de havalimanına sadece 15 km uzaklıkta. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 110-200 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
3 yıldızlı Viyana otelleri
Austria Classic Hotel Wien
Austria Classic Hotel Wien, kent merkezine doğrudan ulaşım sağlayan bir metro istasyonuna sadece 200 metre mesafede ve Prater eğlence merkezine de oldukça yakın. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 100-200 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Hotel Astoria Vienna
Hotel Astoria Vienna; Viyana’nın göbeğinde, St Stephen Katedrali gibi gözde turistik mekanlardan sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesi uzaklıkta. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 120-220 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Das Capri
Nestroyplatz Metro İstasyonu’na sadece birkaç adım mesafede yer alan Das Capri, Viyana merkezindeki Aziz Stephan Katedrali’ne 2 durak uzaklıkta. Prater Eğlence Parkı ise yürüyerek 10 dakikalık mesafede. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 165-360 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
En ucuz Viyana otelleri
Westend City Hostel
Mariahilfer Straße alışveriş caddesine sadece 50 metre, U3 ve U6 Westbahnhof Metro İstasyonu’na yürüyerek 5 dakika uzaklıkta yer alan bu modern hostel, 1876 yılından kalma yenilenmiş tarihi bir binada hizmet veriyor. Otelin günlük fiyatları, paylaşımlı bir yatakhanede bir gece için kişi başı 20-30 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Cube70
Wiener Stadthalle’e 900 metre mesafede konaklama olanağı sunan bu otel aynı zamanda çiftler tarafından da oldukça tercih ediliyor. Kendinize ait bir evde kalıyormuşsunuz hissi veren bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 40-75 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Jugendherberge Wien – Myrthengasse
Restoranında uluslararası yemekler ve Avusturya yemekleri servis edilen bu otel aynı zamanda açık büfe kahvaltısı ile de dikkat çekiyor. Otelin günlük fiyatları, paylaşımlı bir yatakhanede bir gece için kişi başı 20-25 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Öncelikle Viyana hakkında genel bilgiler edinerek başlayalım.
Viyana’da ulaşım
Yazımıza önce sizi şehir merkezine ulaştırarak başlayalım! Biliyorsunuz ki taksi her zaman bir seçenek, bu seçeneğini kullanırsanız bu size yaklaşık 45-50 Euroya mâl olacaktır. Daha ekonomik bir ulaşım şekli istiyorsanız CAT bunlardan biri. Bu hızlı tren, 16 dakikada ana istasyonlardan biri olan Wien Mitten istasyonuna gidiyor. Sonrasında Wien Mitten istasyonundan metro hattına aktarma yaparak gitmek istediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. CAT hızlı bir tren olduğu için biletleri biraz pahalı desek yanlış olmaz. Tek yön için ödemeniz gereken ücret 12 Euro. Bir diğer seçenek ise S-Bahn R7 Hattı. Yine aynı şekilde Wien Mitten istasyonuna giden bu tren CAT’a göre daha ucuz. Bileti sadece 4,40 Euro. Bunun sebebi ise 16 dakika yerine 30 dakikada Wien Mitten’e ulaşması. Yani size tavsiyemiz eğer aceleniz yoksa S-Bahn R7 kullanmanız yönünde olacaktır. Diğer bir seçenek ise havalimanı otobüsleri. Otelinizin hangi bölgede kaldığını öğrenerek o bölgeye giden otobüslere binebilirsiniz. Otobüs biletleri için ödemeniz gereken ücret değişkenlik gösterse de 3-7 Euro arası diyebiliriz.
Şehir içi ulaşıma dönecek olursak, Viyana oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına sahip. Genel olarak U-Bahn yani metro kullanarak istediğiniz her yere ulaşmanız mümkün. Eğer ki günlük olarak bilet almak isterseniz üç adet seçeneğiniz var: 24, 48, 72 saatlik biletler. 24 saatlik biletler 7,60 Euro, 48 saatlik biletler 13,30 Euro ve son olarak 72 saatlik biletler ise 16 Euro. Bu biletleri ilk kullanımınızda makinelere okutuyorsunuz ve o andan itibaren aktifleşmiş oluyor. Bu biletler ile metro ve tramvay hattını kullanabilirsiniz. Vienna Card almış iseniz durumlar biraz farklı, onu da hemen aşağıda açıklayacağız.
Viyana’ya gitmeden önce bilmeniz gerekenler
-Toplu taşıma biletlerinizi mutlaka yanınızda bulundurun. Olası bir kontrolde ceza almak istemessiniz.
-Alışveriş yapmak istiyorsanız pazar günleri çoğu yerin kapalı olduğunu unutmayın. Ayrıca cumartesi günleri de mağazalar erken kapanıyor.
-Viyana’da suyunuzu çeşmelerden içebilirsiniz. Meydanlarda büyük çeşmeler var ve su şişenizi buralardan doldurmanız mümkün.
-Eğer gitmeden önce gezmek istediğiniz yerlerin bir listesini çıkarırsanız Vienna City Card’ın işinize yarayıp yaramadığını görebilirsiniz. Vienna City Card turistik birçok yerde size indirimli giriş hakkı sunuyor. Ayrıca bu karta ulaşım da dahil. Yani ayrıca bir toplu taşıma bileti almanıza gerek yok. Bu kartın 4 çeşidi bulunmakta, bazıları indirimli girişler ve toplu taşımanın yanı sıra size havalimanı transferi ve şehir turu imkanı da sunuyor. Detaylı bilgi için sizi buraya alalım.
-Vienna Pass kart ise Vienna City Card’a göre daha pahalı. Bunun sebebi ise Vienna Pass sayesinde birçok yere ücretsiz girebilmeniz hatta sıra beklememeniz! Yine Vienna City Card’da olduğu gibi bu karta da ulaşım dahil. Detaylı bilgi için sizi buraya alalım.
Viyana’da görülmesi gereken yerler ile devam edelim: Hofburg Sarayı
Marie Antoinette’nin doğum yeri olan bu saray, uzun yıllar boyunca Habsburg Kraliyet Ailesi tarafından kışlarını geçirdikleri bir kışlık konut olarak kullanılmış. Günümüzde ise çalışma ofisi ve resmi konut olarak cumhurbaşkanına tahsis edilmiş fakat 3 bölümü müze haline getirilerek halka açılmış.
Schönbrunn Sarayı ve Bahçeleri
Habsburg Kraliyet Ailesi tarafından yazlık konut olarak kullanılan bu sarayın bu kadar ilgi görmesinin asıl sebebi ise büyüleyici bahçeleri.
Aziz Stefan Katedrali
Osmanlı kuşatmaları sırasında yerel halkın sığınak olarak kullandığı Aziz Stefan Katedrali, Avusturya’nın en önemli gotik yapılarından biri. Aynı zamanda oldukça işlek bir alışveriş bölgesinde olan bu katedrale uğradıktan sonra çevredeki mağazaları gezebilirsiniz.
Belvedere Sarayı
Ünlü Mimar Johann Lucas von Hildebrandt’ın imzasını taşıyan Belvedere Sarayı, yine kraliyet ailesi için inşa edilen yazlıklardan biri. Aşağı ve Yukarı Belvedere adıyla bilinen iki bölümden oluşan bu sarayda, Aşağı Belvedere ağırlıklı olarak geçici sergilere ev sahipliği yaparken gösteriş için inşa edilen Yukarı Belvedere‘de ise kalıcı bir sergi bulunmakta.
Museumsquartier
Kraliyet Sarayı’nın hemen yanında yer alan Museumsquartier sanatseverler için adeta bir cennet. Avrupa’nın en çağdaşı olarak kabul edilen Modern Sanat Müzesi’ni de bünyesinde bulunduran Museumsquartier’de ayrıca ZOOM Kindermuseum, Tanzsquartier, Q21, Architekurzentrum Wien, Monochrom, Modepalast ve Kunsthalle Wien adlı kültürel tesisler de bulunuyor.
Hundertwasser Evi
İlginç görünümünden dolayı Gaudi’nin eserlerine benzetilen bu evler, Freidensreich Hundertwasser ile Joseph Krawina’nın beraber çalışması sonucunda ortaya çıkmış. Ekspresyonist mimarinin tüm özelliklerini görebileceğiniz bu yapıların bünyesinde 53 daire, 4 dükkân ve 16 özel teras bulunuyor.
Opera Binası
Klasik müzik sevenler için bir cennet olan Opera Binası, geniş repertuarıyla dikkat çekiyor. Eğer sizin de ilginizi çekiyorsa rehberli turlara katılarak bütçenizi sarsmadan bu binayı gezmeniz mümkün.
Viyana Belediye Binası
Viyana’yı gezerken neo-gotik tarzda inşa edilen bu binayı gözden kaçırmanız mümkün değil. Gerçekten şehrin en etkileyici binalarının arasında yer alan bu belediye binasının tarihi de bir o kadar etkileyici.
Sanat Tarihi Müzesi
Dünyanın en büyük Bruegel koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu müze sanatseverler için bir cennet. Ne siz sorun ne biz söyleyelim, içerde bulunan tüm koleksiyonlar birbirinden etkileyici ve değerli.
Prater
Her yaştan gezgin için güzel bir eğlence merkezi olan Prater’in bünyesinde tam 250 adet farklı oyuncak bulunuyor. Prater’e gittiğinizde şehrin simgelerinden biri olan dönme dolabın hikayesini de mutlaka dinlemelisiniz. Gerçek dönme dolap 2. Dünya Savaşı sırasında zarar görmüş ve yerine yenisi yapılmış olsa da hala şehrin göz bebeği olmaya devam ediyor .