Daha önce sizlere veterinerliğin dünyanın en büyülü mesleklerinden biri olduğundan kısaca bahsetmiştik… Sürekli hayvanlarla birlikte olmak, en çok yardıma ihtiyaç duydukları anda onları hayata döndürmekten daha anlamlı ne olabilir ki?
İşte veterinerler, tıpkı böyle düşünen insanlardır. Sürekli hayvanlarla olmanın ve onların hayatlarını iyileştirmenin hazzını sonuna kadar yaşayan ve bizim de yerinde olmak için can attığımız biricik hayvanseverlerdir.
Ancak, hayvan dostlarımızın yaşam kalitesini iyileştiren bu kahramanları seçerken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var. Biz şimdi, bu noktalara dikkat çekmek istiyoruz. Ama bunu yaparken de veterinerlerin zaten işlerini aşkla yapan insanlar olduğunu ve niyetimizin kesinlikle ahkam kesmek olmadığını da hatırlatmak isteriz efendim.
Yoksa siz olmazsanız, zaten olmaz! <3
1. Öncelikle ilk kez veteriner seçiyorsanız; çevrenizdeki hayvan sahiplerinden veteriner önerisi almalısınız
2. Eğer çevrenizde hayvan besleyen birileri yoksa, veteriner önerisi için başvurabileceğiniz yerler barınaklar ya da veterinerlik fakülteleri
Bu anlamda, veterinerlik fakültelerinde, çevredeki veterinerlerin bulunduğu listeler olabiliyor. Size mutlaka yardımcı olacaklardır.
3. Yorumları dikkate alarak yapacağınız internet aramalarının da faydasını göz ardı etmemelisiniz
4. Hayvan dostunuz veterinere giderken ne kadar kısa bir yolculuk yaparsa onun için o kadar iyi olacaktır
Yani eve yakın bir veteriner.
5. Ayrıca veterinerle kurduğunuz diyalog, hayvanınızla veteriner arasındaki diyalog kadar önemli
Çünkü acil durumlarda hayvan sahipleri bir parça gerginleşebiliyor. Bu noktada veterinerlerin tek çabasının hayvan dostunuzun iyiliği olduğunu unutmamak gerekiyor.
6. Bir kliniği karşılayacak maddi gücünüz yoksa; yerel hayvan barınakları, hayvan kurtarma dernekleri ya da pet sigortası hizmeti veren firmalar gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz
7. Bir veteriner kliniğinde karar kıldıktan sonra ise, seçtiğiniz kliniğin temiz ve konforlu olmasına…
8. Klinik çalışanlarının cana yakın ve profesyonel olmasına…
9. Klinik duvarlarında, veterinerlere ait uzmanlık sertifikaları bulunmasına…
10. Kan, ultrason gibi testlerin burada mı yoksa başka kliniklerde mi yapıldığı konusuna…
11. Kaç adet veterinerin görevli olduğuna ve dilediğiniz veterineri daimi olarak seçip seçemeyeceğinize…
12. Yatılı bakım alanlarının temizliğine ve bu alanlarda hayvanınızı strese sokacak faktörlerin olup olmamasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor
Yatılı bakım alanlarında genelde kedi ve köpek kafesleri bir arada bulunmaz. Çünkü bu kafeslerin bir arada bulunması, hayvanınız için gerginlik yaratabilecek bir unsurdur.