Kış mevsiminin soğuk günleri hepimizi etkisi altına almaya başladı. Artık hava erken kararıyor ve geceler çok uzun sürüyor. Eğer uzun kış gecelerini evinizde oyun oynayarak geçirmeyi seviyorsanız bu listemiz tam olarak sizi ilgilendiriyor. Sizlerle paylaşacağımız birbirinden keyifli indie (bağımsız) oyunlar, uzun kış gecelerinde ev keyfinize minimal gerilimler katacak. Karanlık atmosferleri, kafayı yediren bulmacaları ve tüm bunlara rağmen bağımlılık yaratan oynanışlarıyla birbirinden keyifli indie oyunlar sizlerle.
1. Limbo
Limbo, tam bir klasiktir ve defalarca ödül almış bir oyundur. Şimdiden belirtelim, listemizde paylaşacağımız diğer oyunların birçoğu Limbo’dan esinlenmiş ve onun açtığı yolda ilerlemiştir. Indie oyunlar arasındaki en güçlü isimlerden biri olan Limbo, PlayDead adlı oyun geliştirme ekibinin yıldızlaştığı yapımdı. Karanlık “Araf” atmosferinde zekice hazırlanmış bulmacalar, rahatsız edici bölümler ve bitmek bilmeyen bir oynanış keyfi bu oyunda sizleri bekliyor. Bilgisayarda, konsol ve mobil konsollarda, Google Play’de ve iOS App Store’da oynayabildiğiniz Limbo’yu bu bağlantıdaki “Buy Limbo” bölümünü kullanarak satın alabilirsiniz.
2. Feist
Ödül canavarı bir başka indie oyun da Feist. Özellikle görsel tasarım anlamında tam bir şaheser olan Feist, aşağı yukarı tüm oyun oynanabilen platformlarda sizleri bekliyor. Bu oyun PC’de, oyun konsollarında, mobil oyun konsollarında ve mobil cihazlarda oynanabiliyor. Oyun dünyasının en büyük yayınları, birçok oyun yapımcısı ve tabii ki oyun tutkunları tarafından övgülerle anılan Feist’i platform oyunlarını seven herkesin denemesi gerekiyor. İçinizdeki ilkel hisleri ortaya çıkarmanıza imkan tanıyan Feist’i bu bağlantıdaki linkleri kullanarak satın alabilirsiniz.
3. Inside
Limbo’nun yapımcısı PlayDead Games, Limbo ile yükselttiği çıtayı Inside ile uzaya çıkarıyor. Oyun dünyasının en başarılı yapımlarından biri olarak gösterilen Inside’da, yine masum bir çocuğun karanlık bir dünyadaki amansız macerasına tanık oluyoruz. Ancak bu kez Limbo ve benzeri oyunlardan farklı olarak nefis 2.5D grafikler eşliğinde ve şaheser denilebilecek kadar güzel sanat tasarımlarıyla… Inside’ı satın almamanız büyük bir hata olur. Oyunu almak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
4. Vessel
Strange Loop Games tarafından geliştirilen ve IndiePub aracılığıyla 2012 yılında piyasaya sürülmüş olan Vessel adlı oyun, fantastik bir platform bulmaca oyunu. Steampunk çizgileri taşıyan distopik bir dünyada, yaşayan sıvı makinelere karşı mücadele verdiğimiz oyun yılların eskitemeyeceği bir oynanış keyfine sahip. Steam platformunda PC oyuncularını bekleyen Vessel’i bu bağlantıdan satın alabilirsiniz.
5. Ninja Arashi
RPG (rol yapma oyunu) elementleri taşıyan zorlu bir platform oyunu olan Ninja Arashi, mobil cihazlarınızda kanın gövdeyi götüreceği bir yapım. Akıcı ve keyifli oynanışı, karanlık Uzakdoğu atmosferi ve vahşet dolu ilerleyişiyle Ninja Arashi, takdiri hak ediyor. Şeytan Orochi tarafından kaçırılan oğlunu arayan efsanevi bir ninjayı yönlendirdiğimiz Ninja Arashi oyununun Android sürümünü bu bağlantıdan, iOS sürümünü bu bağlantıdan indirebilirsiniz.
6. Monochroma
Nowhere Studios tarafından geliştirilen Monochroma, biz Türkler için farklı bir anlam taşıyor. Çünkü Nowhere Studios’un ismi İngilizce olsa da ekip tamamen Türklerden oluşuyor. Yine distopik bir dünyada geçen Monochroma oyununda hikâye, zorlu şartlar altında çocuk olmanın detaylarını gösteriyor. Çeşitli bulmacalara, karanlık bir atmosfere ve keyifli bir oynanış stiline sahip olan Monochroma’yı bu bağlantıdan satın alabilir ya da aynı bağlantı içerisinden ücretsiz demosunu indirebilirsiniz.
7. Contre Jour
Türkçe karşılığı Google Translate çevirisiyle “Güne Karşı” demek olan Contre Jour, enfes atmosferiyle sizleri ekran başına kilitleyecek. İlk üç-dört bölüm çok kolay görünse de bu oyun zorluğuyla içinize dert olacak kadar sıkıntılı bölümler içeriyor. Küçük Prens’ten esinlenerek geliştirildiği belirtilen Contre Jour, özellikle müzikleriyle insanı büyülemeye hazır durumda. 2011 yapımı olmasına karşın eskimeyen bir oyun olan Contre Jour’u bu bağlantıya tıklayarak tarayıcı üzerinden ücretsiz oynayabilirsiniz. Eğer isterseniz oyunun Android versiyonunu bu bağlantıdan, iOS versiyonunu bu bağlantıdan ücretli olarak indirebilirsiniz.
8. A Walk in the Dark
Oyuncular tarafından büyük ilgi gören, 2013 yılından beri oyun dünyasında büyük başarılara imza atan A Walk in the Dark tam bir kış gecesi oyunu. Fantastik ve karanlık bir dünyada bir kediyi oynadığınız oyunda çok akıcı kontroller ve enfes bir karamsar atmosfer sizleri bekliyor. Zor oyunlar kategorisinde yer aldığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz bu oyunda gerilimli bulmacalarla mücadele edeceksiniz. Steam platformunda PC için oynanmaya hazır olan A Walk in the Dark’ı satın almak istiyorsanız bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
9. Vector ve Vector 2
Distopik bir dünyada, nefis gerçekçi koşu mekanikleri eşliğinde iki boyutlu bir kaçış oyunu oynamaya ne dersiniz? Bu fikre sıcak bakıyorsanız NEKKI firmasının imzasını taşıyan Vector ve Vector 2 oyunlarını kesinlikle denemelisiniz. Bu oyunlarda amacınız, sisteme karşı çıkan bir birey olarak gerek şehir içinde gerekse laboratuvar ortamında peşinizdeki güvenlik birimlerine yakalanmadan ilerlemek. Vector’un Android sürümünü bu bağlantıdan, iOS sürümünü bu bağlantıdan indirebilir, Vector 2’ye ise Android için bu bağlantıdan, iOS için bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
10. Badland ve Badland 2
Sıra dışı mobil oyunları seviyorsanız Badland ve Badland 2’ye âşık olmama ihtimaliniz çok düşük. Uçan ya da süzülen garip bir canlıyı yönlendirdiğiniz Badland serisinde akıl almaz güzellikte görsel tasarımlara eğlenceli bulmacalar eşlik ediyor. Hem grafikleri hem de sesleriyle insanı kendine hayran bırakan, “Yahu mobil oyunlar hep böyle olsa keşke…” dedirten Badland ve Badland 2’yi denemezseniz çok şey kaçırırsınız. Badland’in Android sürümüne bu bağlantıdan, iOS sürümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Badland 2 ise maalesef Android platformunda bulunmuyor. Oyunun iOS’a özel versiyonunu oynamak için bu bağlantıyı kullanın.
Kaynak: 1