Cep telefonu tasarımlarına dahil edilen bazı yeni fikirler, garip tasarımları karşımıza çıkardı. En tuhaf gelen tasarımlar bile günlük yaşamdaki davranışlarımızı değiştirdi. Gelişim süreci boyunca bazı şaheserlerle birlikte vasatlık ve bir sürü tuhaf tasarımlar gördük.
En eski cep telefonları, bizi SMS yoluyla iletişimle tanıştırdı. Telefon teknolojisindeki bir sonraki en büyük değişim dokunmatik ekranla geldi. Android gibi dokunmatik ekran tabanlı işletim sistemlerinin piyasaya sürülmesi, telefonun yalnızca görüşmeler için kullanılan bir cihaz olmadığı fikrini geliştirdi. Tamamen yeni olasılıklarla birlikte çok garip ve gereksiz akıllı telefonlar tanıtıldı. Bu listemizde tüm zamanların en tuhaf 9 Android telefonuna göz atacağız?
#9 LG Wing
Teknolojideki birçok yenilik, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkmakla birlikte genellikle müşterilerin geri bildirimleri sonucunda geliştirilmiştir. Daha sonra da LG Wing ortaya çıktı. Hiç kimseye hitap etmeyecek şekilde LG, amiral gemi telefonlarından birine garip bir döner ekran eklemeye karar verdi. Son yıllarda birçok şirket, daha fazla alana sahip ekranlar yaratmak için cebe sığan tablet boyutunda ekranlar sunan katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalışıyor.
Fakat LG bunun yerine tamamen yeni bir form oluşturmaya karar verdi. İşlevsellik olarak listemizdeki diğer garip telefonlara kıyasla kullanışlı olan LG Wing, esasında fena durmuyor. Bir yandan geniş ekranıyla video izlerken diğer taraftan mesajlaşma imkânı sunan bu telefon, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
#8 Samsung Galaxy Beam
Samsung, inovasyon söz konusu olduğunda akıllı telefonlarda tartışmasız bir liderdir. 2012 yılında, akıllı telefonların temel işlevleri sağlam bir şekilde oluşturulmuştu. Üreticiler artık modellerin kapasitelerini genişletmek için yeni özelliklere kafa yoruyordu. DLP projektör teknolojisinin gelişmesi ve daha kompakt hale gelmesiyle Samsung, Galaxy akıllı telefon serisi için bir sonraki büyük atılım olacağına karar verdi.
Bu özelliğin pek çok pratik uygulaması olabilecek gibi görünse de tuzakları da vardı. Projektör çok fazla güç kullandı ve pil ömrünü önemli ölçüde kısalttı. Ayrıca görüntü kalitesi de biraz düşüktü. Yenilik, telefonu kullanmanın eğlenceli ve kullanışlı bir yolu gibi gözükse de gerçek durumlarda çok daha az kullanıldığı aşikardı. Ayrıca projektörün kullanışlılığı, maliyeti karşılamayacak kadar belirgindi.
#7 Samsung Galaxy S4 Zoom
Galaxy telefon serisinin piyasaya sürülmesiyle Samsung, teknoloji piyasasında iyi bir yer edindi. Ürün yelpazesi oldukça geniş olan Samsung, hem akıllı telefonlarda hem de özel mobil dijital kameralarda belirli bir uzmanlığa sahipti ve ikisini Samsung Galaxy S4 Zoom’da birleştirmeye karar verdi. Eski telefon kameralarının küçük, grenli, pikselli portrelerinden uzaklaşma arzusuyla Samsung, güzel bir kamera ile telefonu birleştirdi.
Samsung Galaxy S4 Zoom, esasında iyi düşünülmüş bir fikirdi fakat Samsung, ikisinde de başarısız oldu. Garip tasarımlı Galaxy S4 Zoom, güzel kameraya sahip iyi bir telefondu. Fakat telefon ve kamera kombinasyonu satış başarısı yakalamasına yetmedi.
#6 YotaPhone
YotaPhone, 2012’de herhangi bir telefondaki standart özelliklerin ve işlevlerin çoğuna sahipti. Rus tasarımı YotaPhone, çift ekrana sahipti. Bu çift ekran katlanabilir değildi. Garipçe kayan ya da hareketli ekrana da sahip değildi.
YotaPhone’un ekranlarının biri önde diğeri ise arkasındaydı. Daha da garibi, ön taraf tipik bir LCD ekranken arkası Kindle gibi tek renkli bir e-mürekkep ekrandı. YotaFone’un arka ekranın işlevselliği, Kindle ile hemen hemen aynı şekilde kullanılması için amaçlandı (çoğunlukla okumak için). Bu oldukça pahalı girişim sesini fazla duyuramadı ve 2019 yılında iflas ettiğini açıkladı.
#5 Palm 2018
Palm akıllı telefonu küçük olmasıyla ön plana çıkmıştı. Ancak Android işletim sistemine sahip olan bu model beklenenden az sattı. 2019’un başlarında TCL, Palm markasından yararlanmak için Palm 2018’i tanıttı. Bu küçük telefonun sevimli ve göz alıcı olduğunu düşündük fakat garip bulduk. Kötü bir pil ömrüne ve kameraya sahip telefonun çalışabilmesi için başka bir telefona ihtiyacı daha vardı. Çalışması için başka bir telefona ihtiyaç duyması nedeniyle çok fazla tercih edilmedi.
İlginizi Çekebilir: Teknoloji Meraklıları Buraya! 2023 Yılının Merakla Beklenen En Yeni Telefon Modelleri
#4 Motorola Flipout
Motorola’nın geçmişi 1900’lerin başlarına kadar uzanır. Motorola bu ara boyunca yenilikçi ve çığır açan telefonlar üretmiştir. Sıradan, günlük ürünler üretirken aynı zamanda bu kadar çok gelişmiş telefon üreten bir şirketten ara sıra tuhaflıkların çıkması kaçınılmazdır. Teknolojinin hız kazandığı bir endüstride cep telefonları, garip bir ürün sunmak için ideal araçtır. Motorola Flipout modeli, akıllı telefon formlarının hala büyük ölçüde değişim halinde olduğu 2010 yılında tanıtıldı.
Apple gibi bazı şirketler tamamen dokunmatik ekranlara yönelirken, diğerleri fiziksel klavyelerine tutunarak onları yeni modellere dahil etmek için yeni yöntemler bulmaya çalıştı. Flipout, garip ve yeni bir şekille birlikte her iki dünyanın da en iyisi olmaya çalıştı. Ekranı küçüktü ama kapatıldığında klavyenin üstüne oturduğu için hantaldı. Donanım tarafında, Android 2.1, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 sunması o zamanlar için uygundu, ancak formu bir garipti. En nihayetinde cep telefonu üreticileri başka bir yöne gitti ve bu model de bir çıkmaza girdi. Sonunda üretimi durduruldu.
#3 LG DoublePlay
Cep telefonlarının süregelen gelişmesinde, kullanıcıların birden çok ekrana sahip cihazları benimseme isteği açıkça görülüyor. Kapaklı ekranlar, dönen ekranlar, çift taraflı ekranlar, katlanan ekranlar ve şimdi de şeffaf ekranlar oluşturmak için uğraşılıyor. LG, akıllı telefonlar için pek çok harika tasarım oluşturdu ve DoublePlay, tam olarak telefon eğlencesi alanında oturuyor. Görünüşte çağdaş olan model, rakipleriyle karşılaştırılabilir boyutta ana ekranı ile iyi görünümlü bir konseptti. Fakat onu normal bir telefondan ayıran özellik, daha küçük bir ikincil ekrana bölünmüş klavyesiydi.
LG DoublePlay, Android 2.3 çalıştıran bir cihazdan beklenen tüm özellikleri içeriyordu ve benzersiz donanım, çoklu görevlere izin veriyordu. Örneğin, bir internet tarayıcısı üstte açıkken alt ekranda bir metin mesajlaşma uygulaması açık olabiliyordu. Telefon ayrıca, ekranı yerel uygulamalarla birlikte kullanmak için not defteri gibi birkaç DoublePlay özel uygulamasına da sahipti.
İlginizi Çekebilir: Oyun Bilgisayarı Alırken Bilmeniz Ve Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey
#2 Motorola Backflip
İlk Android telefon 2008 yılında piyasaya sunuldu ve kısa sürede rakiplerine karşı üstünlük sağlamayı başardı. Android’in açık kaynaklı yapısı nedeniyle üreticiler telefon geliştirmekte ve işletim sistemini kendi beğenilerine göre özelleştirmekte özgürdü. Ayrıca, çok sayıda kurulum ve donanım düzenlemesini keşfetmekte özgürdüler ve görünüşe göre Motorola, 2010’da Backflip’i piyasaya sürdüklerinde tam olarak bunu yaptı.
Fiziksel klavye 2010’da halen revaçtaydı ve telefon üreticileri, benzersiz entegrasyonlar ve her türden tuşun yerleşimini kullanarak sürekli olarak onları ortalıkta tutmaya çalıştı. Görünüşe göre Motorola, o sırada diğer üreticilerin kullandığı kızak mekanizmayı görünce benzersiz bir şey denemenin doğru yol olacağına karar verdi. Geleneksel bir menteşe ile telefon, bir kitap gibi açılıyordu. Bu da Motorola için biraz fazla basit kalıyordu. Bu yüzden Motorola, klavyeyi telefonun arkasına yerleştirip açık hale getirmek gibi çılgınca bir yaklaşım benimsedi.
#1 Sony Ericsson Xperia Play
Video oyunlarının ortaya çıkışından bu yana, onları daha kompakt ve erişilebilir biçimlere sokmak için sürekli bir baskı var. Nintendo DS, Sony PSP gibi ürünler, uzun süredir oyun pazarının ayrılmaz bir parçası oldu. Bu nedenle bir şirketin oyunları, kullanıcıların ceplerine koyabileceği bir cihaza entegre etmesi şaşırtıcı değildi. Bunun arkasında şimdiye kadar yapılmış en başarılı oyun konsollarının üreticisi Sony’nin olması da sürpriz değildir. Başlangıçta “PlayStation Phone” olarak adlandırılacağı söylenen Xperia Play, cep telefonu ve avuç içi oyun konsolu öğelerinin biraz garip bir birleşimiydi.
Bu fikrin Sony’den geldiği düşünülürse, telefonun PSP’ye benzerliği garipsenmemeli. Şaşırtıcı olan, PSP veya PlayStation isminden kaçınarak, bu cihazı PlayStation klasikleri olmadan piyasaya sürme seçimiydi. Belki de daha iyi satış başarısını engelleyen neden buydu. Bu garip telefonla birlikte doğan “oyun telefonu” ruhu, Xiaomi Black Shark, ASUS ROG Phone, Red Magic ve bir dizi telefonla yaşıyor.