Tekila, eğlenmek ve deliler gibi sarhoş olup saçmalamak için tüketilen, özellikle de üniversite çağında vazgeçilmez olan bir alkollü içecek. Ülkemizde etrafı tuz ve limona bulanmış shot bardaklarında tüketilen, hava atmak için üzerine basa basa kaç shot atıldığı dile getirilen popüler bir içkidir. Meksika içkisi olan tekilanın Meksika’lı bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucu farklı amaçlara da hizmet edebileceği öne sürüldü.
1. Sahte elmas üretiminde kullanılabilir
2008 yılında Meksika’da bir bilim insanı ekibi, 80 derecede ısıtılan bir tekila beyazının buharının silikon veya paslanmaz çelik tabakasıyla bir araya getirildiğinde, elmas filmlerinin oluştuğunu keşfetti. Bu filmler, elektrik yalıtma gibi ticari uygulamalarda veya büyük bir sahte elmas oluşturmak için kullanılabilir.
2. Alternatif enerji kaynağı olabilir
Bilimsel buluşlarla devam edecek olursak, 2011 yılında Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bir gün tekila ile otomobillerimizi gaz verebileceğimizi ileri sürdüler. Tekilanın yapımında kullanılan agave, çöl iklimlerinde yetişen bitkidir ve potansiyel biyoyakıt kaynağı olarak anılır.
3. Yağlarınızı eritmenize yardımcı olabilir
Bilim insanları, tekilanın yapımında kullanılan agave bitkisinin yağları eritmeye ve kolesterolü düşürmeye yardımcı bir potansiyele sahip olduğunu destekliyor. Alkolle karıştığında etkisi azalır, özellikle şekerli margarita ile birleştiğinde.
4. Uyku uyuyamıyorsanız uykunuzu getirebilir
Dışarıya bağımlı hissediyor, uyku uyuyamıyorsanız tekila içebilirisiniz. Sarhoş olacak hale gelmeden içmeyi bırakıp yalnızca uyuşukluğunu hissederek kolaylıkla uyuyabilirsiniz. Tek bir tekila yeterli etkiyi yaratmayabilir…
5. Kolon temizleyici
Karaciğeriniz üzerinde olumlu bir etki yaratmasa da kolonlarınız üzerinde olumlu bir etki bırakabilir. Meksika’daki Guadalajara Üniversitesi’ndeki araştırmacılar kolonlarda oluşabilecek hastalıkların tedavisinde yardımcı bir kaynak olabileceğini savunuyor.
6. Diyabeti önleyebilir
2010 yılında Meksika’daki Polytechnic Institute of Guanajuato’da yapılan deneyler tekilanın yapımında kullanılan ageve bitkisinin, insülin üretiminin artmasına yardımcı olan hormonları harekete geçirdiği için diyabete iyi gelebileceği öne sürüldü.
7. Soğukla savaşırken tekila size yardımcı olabilir
Tekilanın etkilerinden biri de ısınmanızı sağlamasıdır. Soğuk iklimlerde insalar daha az üşümek için tekila tüketebiliyor.
KAYNAK: 1