Konu süper kahramanlar olduğunda hemen hemen hepimizin bir favorisi vardır! ? Eminiz ki Superman de bunlardan biri. Dünyanın dört bir yanında sevilen Superman, ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Filmlerinden dizilerine, çizgi romanlarından oyunlarına bu kahraman ile ilgili her yapım büyük ilgi görüyor. Biz de sizler için en sevilen süper kahramanlardan biri olan Superman hakkında ilginç bilgileri araştırdık. İşte daha önce duymadığınız bilgiler…
1. Superman’in yaratıcıları, aslında onu kötü bir karakter olarak hayal etmişlerdi
Superman’in yaratıcılarından Jerry Siegel, 1933 yılının ocak ayında çılgın bir bilim adamını konu alan bir hikaye yayımladı. Superman Hükümdarlığı ismindeki bu hikayede Superman, dünyayı ele geçirmeyi planlayan kötü bir karakterdi. Ek olarak uzaydan gelmişti ve bu nedenle gizli bir kimlik kullanıyordu. Superman’e dair ilk fikirler, aslında pek de ilgi görmedi. Bu ilk hikayeler, 2014 yılında EBay’de satışa çıktı ve 3.21 milyon dolara satıldı.
2. Siegel ve Shuster, Superman’in haklarını yalnızca 130 dolara sattı
Siegel ve Shuster, Superman çizgi romanlarını çizerken oldukça yüksek maaşlar alıyorlardı. Ancak karakterin haklarını daha önce 130 dolara sattıkları için hiçbir zaman telif ücreti alamadılar. Siegel ve Shuster, 1947 yılında DC’ye dava açtıktan sonra işten çıkartıldılar. Bu noktadan itibaren DC ile olan ilişkileri oldukça inişli çıkışlı oldu. İkilinin vefatının ardından çocukları ve torunları pek çok telif davası açmaya devam ettiler.
3. Superman, Batman’den birkaç ay önce ortaya çıktı
Superman, Batman’den yalnızca birkaç ay önce tanıtıldı. İlk kez birlikte görüldüklerinde takvimler 1945 yılını gösteriyordu. Çizgi roman evreninde tanışmaları ise 1952’yi buldu. O zamandan beri ikisini birçok defa birlikte gördük. Hatta zaman zaman çatıştılar.
4. ABD hükümeti, İkinci Dünya Savaşı sırasında Superman’e sansür uyguladı
İkinci Dünya Savaşı sırasında nükleer silahlardan bahsedilmesi hükümeti öfkelendiriyordu. Superman’in baş düşmanı Lex Luthor’un atom bombası diyerek bir saldırı başlatması, hükümeti rahatsız etti. ABD Savaş Bakanlığı, yayınların ertelenmesini talep etti.
5. Superman’i canlandıran aktörler, bu rolden sonra ciddi talihsizlikler yaşadılar
Superman laneti, aslında 1950’lerde bir TV şovunda Superman’i canlandıran George Reeves ile başladı. Kendisi bu rolün ardından iş bulmakta oldukça zorlandı. 1959 yılında ise kendi silahından çıkan bir kurşun sonucu ölmüş halde bulundu. Ardından Superman filmlerinin yıldızı Christopher Reeve’de bu lanetten payını aldı. Kendisi 1995 yılında attan düşerek felç kaldı. Filmlerde Superman’in bebekliğini canlandıran oyuncu ise 14 yaşında, trafik kazasında hayatını kaybetti.
6. Superman, bir dönem mullet saç modeli tercih ediyordu
Günümüzde popülerliği giderek artan bu saç modeli, 1993 yılında Superman tarafından da tercih ediliyordu.
7. Bir Illinois kasabası, turist çekmek için Superman’i kullanıyor
Kahramanımız hepinizin de bildiği gibi Metropolis’te yaşıyor. Tabii bu tamamen hayali bir şehir! Illinois eyaletinde yer alan gerçek Metropolis ise 1972 yılında Superman’in memleketi olarak anılmak için DC’den talepte bulundu. Turist çekmek isteyen kasaba, o yıldan beri Superman’in şehri olarak biliniyor.
Kaynak: 1