Efsanevi korku yazarı Stephen King, 300 milyondan fazla kitap sattı. Çoğu kişi üretkenliğiyle bilinen King’in bu zamana kadar yazdığı her sayfayı yayınladığına inansa da, bu tam olarak doğru değil. Eğer siz de bir King hayranıysanız görmenizin pek olası olmadığı 7 hikayeye gelin birlikte göz atalım ?
Eğer Stephen King ve dünyası ile ilgili daha çok şey öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
1. The Aftermath
Stephen King ilk romanını sadece 16 yaşında tamamladı. Bu roman, 50 bin kelimeden oluşuyordu ve sonradan yayımladığı eserler her ne kadar daha uzun olsa da 16 yaşa göre 50 bin kelime harika bir rakam!
The Aftermath adlı kitapta nükleer savaş sonrası bir ortamda bulunan genç bir adamın kendilerini Güneş Birliği adlı askeri bir güç olarak tanıtan ancak aslında gizli uzaylı ırk olan Denebianlar’ı sabote etmeye çalışması anlatılıyor. King, bu kitabının Maine Üniversitesi’ndeki Fogler Arşivi’nde kalmasından memnun olacak kadar çocukça bir içerik olduğunu söylüyor. Kitabı sizler de oradan okuyabilirsiniz, tabii King’ten izin almak şartıyla!
2. I Hate Mondays
Stephen King Peter Straub ve X-Files yapımcısı Chris Carter ile işbirliği yapsa da genelde tek başına hareket eder. Ancak yine de eğer King’in akrabasıysanız istisnalar oluşabilir. Zira King’in oğulları Joe ve Owen ile birlikte yazdığı çalışmalar bulunuyor. Örneğin I Hate Mondays’in yazımında Owen, King’e (daha doğrusu King Owen’e) yardım etti.
Bu hikayede ise iki uyumsuzun Doktor Mindbender (Zihin Bükücü) adlı biri tarafından kaçırılması ve bir kasanın şifresini söylemeleri için zorlanması anlatılıyor. Bu kitap da yine Fogler Arşivleri’nde bulunuyor.
3. Squad D
Stephen King, 1970’lerin sonlarında ödüllü yazar Harlan Ellison’ın antolojisi “Last Dangerous Visions” için kısa bir öyküye katkıda bulundu. Ancak derleme hiçbir zaman yayımlanmadı ve King de Squad D’yi yayımlaması için başka bir yer bulma zahmetine girmedi.
Şimdilerde internetten bulunabilen bu hikaye ise bir Vietnam askerinin savaştan tek başına sağ çıkmasını anlatıyor. Askerin bağlı olduğu birlikteki herkes savaş sebebiyle hayatını kaybederken kendisi ise o sırada hemoroid için revirde olduğundan ölmekten kurtuluyor. O dehşet ortamından kurtulan tek kişi olan bu asker, suçluluk hissediyor ve -Alacakaranlık Kuşağı’na benzer bir sonla- ölen kişilerin ailelerinden özür diliyor.
4. The Cannibals
Stephen King, etrafı aniden dev bir küreyle kuşatılan bir kasabayı anlattığı Under the Dome’u yazmadan önce bu konsepti diğer hikayelerinde de kullandı. The Cannibals adını verdiği 500 sayfadan oluşan eseri 1981’de kaybetti. Ancak sonradan bu fikir üzerine düşündü. Ve King’in fikirleri 2009’da “Dome”u ortaya çıkardı.
Ardından The Simpsons Movie’de Springfield’ın dev balonla kaplanması üzerine çalıntı dedikoduları baş gösterdi. Hem bu dedikodular hem de hayranların merakı bir araya gelince King sonunda pasajların kendi resmi internet sitesinde yayımlanmasına izin tanıdı.
5. The House on Value Street
Stephen King ‘Salem’s Lot ve Carrie (Göz) adlı romanlarıyla kendisini kanıtladıktan sonra gerilla örgütü üyesi Patty Hearst’ün kaçırılmasıyla ilgili kurgusal bir hikaye yazmaya çalıştı. Ancak hikayeye tam olarak hakim olamadı ve onu bir kenara bırakmayı tercih etti. Hearts’ün hikayesi eskimeye yüz tutunca Value Street’ten geriye kalan her şey de zaman aşımına uğradı. King tutkunları muhtemelen Value Street’in yayımlanmamış olmasına sevinmiştir çünkü bu kitabın yayımlanmaması “The Stand” (Mahşer) adlı kitabı doğurdu.
6. Phil and Sundance
Stephen King, 1987 dolaylarında bu kısa roman üzerinde çalışmaya başladı ancak hiçbir zaman tamamlamadı. 2013’e kadar varlığından bihaber olunan kitap, bir Fransız Stephen King hayran sitesinin girişimleriyle ortaya çıkarıldı. Sitenin düzenlediği “Make a Wish Foundation” aracılığıyla King ile görüştükten sonra bir adam söz konusu romanı elde ettiğini iddia etti. Böylece kitabın varlığından haberdar olundu. Ancak kitabın orijinalini alan yayınevi Cemetery Dance’e göre King’in eseri tekrar gözden geçirmek için herhangi bir planı yok?
7. Sword in the Darkness
Stephen King, 1970’de Maine Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisiyken bu 150 bin kelimelik eseri yazdı. Bu kitapta ise bir çetenin bir dizi soygun planını gizlemek için ırkçılık çatışması yaratması ve ayaklanması anlatılıyor. Daha sonra King için kazançlı bir ortak olacağını kanıtlayacak olan Doubleday de dahil olmak üzere on iki yayıncı eseri yayımlamayı reddetti. O zamanlar hayal kırıklığı yaşasa da King, sonradan bu eseri “bayağı” buldu; hatta edebiyat derslerinde eleştirilecek bir konu olarak görmemeye başladı.
Kaynak: 1