Ofislerde kıyafet yönetmeliği son yıllarda özellikle sıcak havaların arttığı zamanlarda çok tartışılır hale geldi. İngiltere’nin Buckinghamshire kentinde yaşanan garip bir olay ise bu tartışmalara farklı boyut kazandırdı. Joey Barge, hava sıcaklığının 30 dereceyi bulması üzerine çalıştığı çağrı merkezine şort giyerek gitti ve daha masasına bile oturmadan patronları tarafından evine gönderildi. Durumu oldukça içerleyen Joey Barge’ın protestosu bir hayli ilginç oldu…
İngiltere’de son yıllardaki en sıcak yaz günleri yaşanıyor. Sıcaklıkla mücadeleyle ilgili haberler ülke medyasında geniş bir şekilde yer buluyor. Ancak bir haber özellikle sosyal medyada çok ses getirdi.
Sıcaklardan bunalan Joey Barge, çalıştığı çağrı merkezine o gün şort giyerek gitti. Fakat kıyafetinden dolayı binadan içeriye dahi alınmadı. Tepkisi dile getirmek için ilk isyanını Twitterdan şöyle başlattı;
“Kadınlar elbise/etek giyebiliyorlarsa ben neden şık bir şort giyemiyorum”
Bu tweet sonrası Twitter kullanıcılarının da desteğini arkasına alan Joey Barge, gelen önerilere de kulak vererek protestosunu daha ilginç ve yaratıcı biçimde göstermeye karar verdi.
“Tam bir saçmalık, etek giy.”
20 yaşındaki Barge, kadın elbisesi içindeki bu fotoğrafını paylaşarak şu mesajı yayımladı: “Düzgün giyinmediğim gerekçesiyle eve gönderildim ama mevzuat kadınlar elbise giyebiliyor diyor, öyleyse buyrun”.
Tepkisini iş yerine de taşımaya karar verdi ve madem şort giyemiyorum öyleyse etek giyerek giderim böylece sorun olmaz düşüncesiyle yola koyuldu?
Gerçekten de sorun olmadı. Joey Barge işe gitti ve işyerine girebildi.
Hatta elbiseli protesto paylaşımları o kadar ses getirdi ki, Barge’ın çalıştığı şirket “şort” konusunda geri adım atmak durumunda kaldı ve bir açıklama yaptı.
Açıklamada; “kapri” olarak tabir edilen pantalonlarla işe gelinebileceği duyuruldu. Bu pantalonların da siyah, bej veya lacivert olabileceği ifade edildi.
Joey bu açıklama sonrası “kısmi galibiyet?” yorumunu takipçileri ile paylaştı.
O kısmi bir galibiyet olarak değerlendirse de, takipçileri tarafından Joey’un gösterdiği bu çaba ayrımcılığa karşı kazanılmış büyük bir zafer olarak nitelendirildi.
Kaynak;1