Akıllı cihazlardan, yıllardır burnumuzun ucunda duran tasarım inovasyonlarına…
Mutfak artık yalnızca hanımların değil, erkeklerin de ilgisini çekecek hale geliyor. 2019’un ilk aylarında sizler için şu an satışta olan en yeni ürünlerden bir derleme hazırladık.
Unutmayın mutfak, günlük hayatın stresini alır.
1. Drop
https://www.youtube.com/watch?v=-zTkP2xrG-U
Drop, kullanıcı deneyiminin bizim için ne kadar da önemli olduğunun göstergesi tam bir inovasyon ürünü.
Aslıda yalnızca WiFi modülü ile donatılmış basit bir tartıdan ibaret. Ancak onu benzerlerinden farklılaştıran en önemli özelliği cep telefonu uygulaması ile size adım adım yemek yaptırması.
Artık 300g un ya da 100g şeker tartmak zoruna değilsiniz. Drop sayesinde tarifinizi açın ve size adım adım hangi malzemeyi ne kadar koymanız gerektiğini tarttırsın.
Drop yalnızca ev hanımlar için değil aynı zamanda yemek yapmaya hevesli herkes için işleri kolaylaştıracak bir ürün. Drop’la lezzetli kokteyller de hazırlamak mümkün.
Drop’un fiyatı $39.99.
2. DaysAgo
DaysAgo çok akıllı olmasa da oldukça kullanılı bir ürün. Aslında DaysAgo küçük bir timer’dan ibaret. Tanesi $8 olan bu timer’ları buzdolabınızdaki ürünlerin üzerine yapıştırıyorsunuz.
Böylece hangi ürünün ne kadar süredir dolapta olduğunu takip etmek mümkün.
3. Meater
Meater çoğunlukla endüstriyel mutfaklarda görmeye alışkın olduğumuz bir çubuk termometre. Ancak WiFi bağlantı ve akıllı telefon uygulaması sayesinde fırındaki yemeklerinizi, tatlılarınızı ve tencerenizin sıcaklığını sürekli olarak takip edebilmek mümkün.
Endüstriyel mutfaklar için ne kadar tercih edilir bilinmez ancak yemeğinizi fırına koyup televizyonun başına geçtiğinizde yemeğinizin yanmayacağı artık kesin.
4. Peres
Çoğumuz yemeklerimizi koklayarak kontrol ederiz. Böylece bozulup bozulmadıklarına ya da “bir gariplik” olu olmadığına bakarız. Hayvanlar ise bazen bu konuda bizden bir miktar daha gelişmiş olup, yemeğin zararlı içeriklere sahip olup olmadıklarını da anlayabilirler. Ancak bizler zehirli kimyasalları burnumuzla ayırt edemeyiz.
Peres’le birlikte elektronik burnunuzu yanınızda taşıyabilirsiniz. Peres yemekleriniz koklayarak cep telefonunuza içlerindeki uçucu organik komponentler (VOCs) hakkında bilgi verir. Böylelikle yemeğinizin tazeliği, zehirli kimyasal içeriği, dışarıda kalıp kalmadığı ve zehirlenme riski gibi bilgiler saniyeler içinde telefonunuzu ekranında belirir.
Peres’de bir küresel fonlama projesi olarak hayatımıza giren ürünlerde. Peres’in atış fiyatı $120.
5. Hiku
Hiku basit ve kullanışlı bir akıllı buzdolabı magneti. Stoklar çok hızlı bir şekilde tükendiği için satış fiyatını şu an için bilemiyoruz.
WiFi bağlantısı ve barkod okuyucusuna sahip olan avuç içi boyutlarındaki bu buzdolabı magneti, dolaptan aldığınız şeylerin barkodlarını okuttuğunuzda alışveriş listenizi sizin için tutuyor ve istediğinizde listenize cep telefonunuzdan ulaşabiliyorsunuz.
İşin güzel kısmı Hiku aynı zamanda ses tanıma özelliğine de sahip. Yani yalnızca kutulu ve barkodlu ürünlerle kullanabileceğiniz bir aygıt değil.
Memlekette gelen zeytininiz ya da salçanız bittiyse Hiku’ya seslenmeniz yeterli. Sizin için eksiklerinizi kaydedecektir.
6. Smarter iKettle
Ve işte basit özellikleri sayesinde gündelik hayatta kaybettiğimiz bazı zamanları gereksiz kılacak çok keyili bir ürün daha.
iKettle bildiğiniz bir su ısıtıcıdan çok da farklı değil. Tek farkı belki suyu istediğiniz sıcaklıkta ayarlayabiliyor olmanız. Ancak bu özellik de çay makinalarında genellikle mevcut.
iKettle WiFi bağlantısı sayesinde cep telefonunuzla haberleşebiliyor. Alarmınıza bir de kahve eklemek isterseniz iKettle sizi istediğiniz saatte suyunuz hazır olacak şekilde uyandırıyor.
Bir miktar daha uyumak isterseniz sizin için suyunuzu istediğiniz sıcaklıkta bekletiyor. Ve üçünücü versiyonuyla birlikte artık Alexa’ya entegre olmuş durumda. Yani isterseniz tüm bunları sesli komutlarla yapabilirsiniz.
iKettle şu an için $19.99’dan satışta.
7. CinniBird Baharat Kalemi
CinniBird yemeklerinize ve içeceklerinize yaratıcı mesajlar ve çizimler eklemenizi sağlayan bir baharat kalemi. Genellikle kahvecilerde görmeye alışkın olduğumuz türden servisleri artık evinizde de yapabilirsiniz.
Ülkemizde de satışta bulunan CinniBird’ün internet satış fiyatı $4,97.
8. Prep Pad
Prep Pad de bir tür akıllı tartı. Ancak farklı bir konuda özelleşmiş durumda.
Öncelikle tartımız küçük bir kesme tahtası şeklinde üretilmiş. Üzerine koyduğunuz şeyleri uygulama barkod okuyucu ile tanıyor ya da siz tanımlıyorsunuz. Ardından hedeflediğiniz kalori doğrultusunda sizi yönlendirerek hangi üründen ne kadar yemeniz gerektiğini size tartının üzerindekilerle oynarken anlık olarak gösteriyor.
Sağlığına günlük dikkat edenler ve özelikle de sporcular için tartışmasız çok kullanışlı bir ürün. Arayüzü ve kullanım şekli o kadar başarılı ki sağlıklık yaşamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Bu nedenle olacak ki diğerlerinden farklı olarak Prep Pad’in Amazon’daki satış fiyatı $131.28.
9. Quirky Egg Minder
Bayatlamış ya da eski yumurtaları nasıl anlıyorsunuz?
Bayatlamış olanları anlayabilmek için bir kaç eski numara mevcut. Ancak onları kullanırken yenileri sona saklayarak sıralayabilmek için bir şey yok. İşte Quirky’de bu konuda size yardımcı oluyor.
Her bir bölümdeki led’leri sayesinde size hangi yumurtanın en eski olduğunu ya da artık kullanmanız gerektiğini söylüyor.
Tabii ki tüm diğer ürünler gibi aynı zamanda WiFi bağlantısı mevcut. Böylece telefonunuzdaki uygulamadan da aynı bilgileri takip edebilirsiniz.
Quirky Egg Minder yalnızca $20.
10. Simplehuman Sensor Can
Ne kadar gerekli olduğu tartışma konusu olacak bir ürün. Kesinlikle kullanması çok keyifli, ancak biraz iyileştirilmiş şık bir çöp kutusuna $250 vermek ciddi bir karar.
Simplehuman Sensor Can bir ses kontrollü ve infrared sensörlü çöp kutusundan ibaret. Şık olduğunu da tekrar hatırlatmak lazım.
Böylece çöp kutunuzun kapağını açmaya çalışmıyorsunuz. O’na kibarca sesleniyorsunuz ve kapağını açıp sizi bekliyor. Ya da elinizi kapağın önüne yaklaştırdığınızda otomatik olarak açılıyor.
Tanıtımında söylendiği gibi Simplehuman Sensor Can çöp dökme işini hızlı ve eğlenceli hale getiren bir alet.