Yaşadığımız ve ne yaparsak yapalım sonu gelmeyen cilt sıkıntıları başında kesinlikle ve kesinlikle siyah nokta geliyor. Küçücük kara noktaların insanda ne menem rahatsızlık uyandırdığını anlatmaya bile gerek yok. Hepiniz görüyorsunuz. Erkek – kadın ayırmaksızın suratımızda yer bulan bu küçük düşmanlar genelde erkeklerin pek umurunda olmuyor. O sebeple bu içeriği kadınlara adayarak ilerliyoruz.
Ciddi not: Maskeleri her ne olursa olsun önce kolunuzun iç kısmında denemeden kullanmaya kalkışmamanız önemle rica olunur.
İlginizi Çekebilir: En İyi Siyah Nokta Temizleme Bantları
1. Türk kahvesi + zeytinyağı
Bensu Soral’ın doğal güzelliğinin baktıkça baktıran etkisinden gözlerimizi alır almaz ilk maskeyle başlıyoruz. Bensu Soral, maske için genelde içtiği türk kahvesinin telvesini kullanıyor. Biz içerisine zeytinyağı da eklenmiş versiyonunu sunuyoruz. İhtiyacınız olan malzemeler bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı türk kahvesi telvesinden ibaret. Bunları iyice karıştırıp 5 – 6 dakika cildinizde beklettikten sonra soğuk suyla yıkayıp nemlendiriciyle de bitirişi yapıyorsunuz. Maskenin haftada 2 defa uygulanabilirliği bulunuyor.
2. Limonlu peeling
Ciltteki yağ oranını dengelemesi yanında oldukça güçlü bir temizleyici olan limon suyunda ana sahne. 1 çay kaşığı toz şeker, 5-6 damla limon suyu, 1 çay kaşığı kadar tuz, 1 tatlı kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp elde ettiğiniz homojen karışımı siyah nokta sorunu yaşadığınız bölgeye sürüp 5 dakika kadar bekliyorsunuz. Ilık suyla yıkayıp bitirdiğiniz işlemi haftada bir kere uygulayabiliyorsunuz.
3. Tarçınlı siyah nokta giderici
İsteğe göre içerisine zencefil tozu da ekleyebileceğiniz 1 çay kaşığı tarçın ve limon suyunu karıştırıp siyah noktalı bölgenize sürüyor, 10 – 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayabiliyorsunuz. Düzenli olarak kullanıldığında 10 gün içinde etkiyi görmeniz mümkün.
4. Un, limon ve yoğurtlu maske
İşin içine yoğurt ve un eklendiği bu maskede, ihtiyacınız 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet rendelenmiş limonun kabuğu ve 1 çorba kaşığı un. Elde ettiğiniz karışımı burnunuzun siyah noktalı bölgesine ovarak sürmeniz yeterli oluyor. 15-20 dakika bekledikten sonra maskeyi burnunuzun üzerinden tekrar ovarak çıkarıp haftada bir yapmanız gerekiyor.
5. Yumurta akı maskesi
1 yumurta beyazı, 1 yemek kaşığı limon suyu ve kağıt havlu ya da tuvalet kağıdına ihtiyaç duyacağınız maskede ilk adım olarak kullanacağınız peçetenin katmanlarını ayırmanız gerekiyor. Olabildiğince ince kağıtlar halinde olması önemli detaylardan. Yumurta beyazı ve limon suyuyla elde ettiğiniz malzemeyi ister direkt olarak yüzünüze uygulayıp üzerine ayırdığınız peçeteleri yapıştırabilir veya peçeteleri karışıma daldırıp yüzünüze yapıştırabilirsiniz. 20 – 25 dakika beklettiğiniz kağıt parçalarını yüzünüzden yavaş hareketlerle çıkardığınızda siyah noktaların peçeteye yapışmış olduğunu göreceksiniz. Yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra bu güzel manzarayı nemlendirici bir kremle taçlandırabilirsiniz.
6. Kil maskesi
Tahmin edeceğiniz üzere burada yapmanız gereken tek şey gereken iki malzeme olan 1 yemek kaşığı yeşil kil ve suyu karıştırmak. Kalın bir hamur elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürüp kuruyan ve çatlayan halini bekliyorsunuz. 10 – 25 dakika kadar yüzünüzde tutabileceğiniz maskeyi zaman tükendiğinde ılık suyla yıkayabilirsiniz.
7. Lavanta esanslı siyah nokta temizleyici
Zeytinyağının doğal etkisinden faydalanacağınız bu karışıma eşlik edecek madde lavanta esansı. Birkaç damla zeytinyağı ve lavanta esansını karıştırıp pamuk yardımıyla yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Ciltteki nem ihtiyacını da gideren karışımın içine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi yağı da eklenebilir.
8. Yulaf, portakal ve yoğurt karışımı
Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 yemek kaşığı yoğurt karışımını dairesel hareketlerle özellikle siyah noktalı bölgelerinize uygulayıp 3 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkıyor ve son adım olarak nemlendirici sürüyorsunuz. Siyah nokta yanında cilt kuruluğu probleminiz varsa karışıma birkaç damla zeytin yağı ya da hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.