Shiba Inu nasıl satın alınır ya da SHIB Coin nasıl alınır? 2021 yılı içerisinde piyasaya çıkan Shiba Inu, dünyanın en zenginleri arasında yer alan Elon Musk’ın tweetlerinin ardından bir hayli yükseldi. Elbette SHIB’in yükselişin ardından piyasa değeri de 13 milyar 830 milyon dolara kadar yükseldi. Yazıyı yazdığımız 12 Ağustos 2021 tarihinde ise SHIB’in güncel fiyatı 0.000007883 USD olurken, 3,116,112,451 USD piyasa değeriyle, piyasa değeri bakımından en iyi 40. kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Peki SHIB nasıl alınır, nereden alınır, satın almak için hangi platformları kullanabilirsiniz? Bu soruların hepsine adım adım cevap verelim!
SHIB Coin Nereden Alınır?
Shiba Inu’yu satın almak istiyorsanız öncelikle bir kripto para borsasına kaydolmalısınız. Peki hangi kripto para borsasına kaydolmalısınız? İşte bu sorunun cevabı çok ama çok önemli. Çünkü borsaların birçok farklı özelliği bulunuyor. Kullanımının kolay olması, birçok kullanıcıya sahip olması, teknik desteğinin iyi bir seviyede olması çok ama çok önemli. Elbette para yatırma ve çekme işlemlerini de hızlı bir şekilde tamamlamalı. Diğer yandan seçtiğiniz kripto para borsasında, almak istediğiniz kripto para birimi listelenmeli. Biz genel olarak alım ve satımlarda Binance’i kullandığımız için yazımızı Binance üzerinden devam ettireceğiz.
Yani SHIB Coin’i Binance’den alabilirsiniz. Peki neden Binance? Öncelikle Binance milyonlarca kullanıcıya, 4 senedir kesintisiz bir şekilde hizmet veren bir borsa. Diğer yandan Binance’in diğer borsalara göre özellikleri oldukça iyi. Vadeli işlemlerinin olması, birçok kripto para birimini listelemesi Binance’i tercih etmek için bir diğer sebep. Binance’e kayıt olmak ve ListeList okurlarına özel Binance’den %20 komisyon indirimi kazanmak için buraya tıklayın!
Adım Adım SHIB Nasıl Alınır?
- Adım 1: Binance’e Kaydolun!
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk adımda Binance’e kaydolmak durumundasınız. Elbette Shiba Inu’yu listeleyen başka kripto para borsalarını seçebilirsiniz. Ancak Binance bize daha güvenilir geldiği biz Binance’i seçiyoruz.
- Adım 2: Hesabınıza Bakiye Yükleyin!
Kaydoldunuz ve hesabınız onaylandı. Artık yapmanız gereken durum ise hesabınıza para yüklemek olacaktır. Binance’e para yatırmak için iki seçeneğiniz bulunuyor. Birincisi bankalar aracılığıyla havale ya da EFT yapmaktır. İkincisi ise kredi kartı ile para yatırmaktır. Detayları aşağıdaki açıklayacağız.
- Adım 3: Ana Sayfada Yer Alan Piyasa Sekmesine Tıklayın!
Daha sonra isteğinize göre Binance’in mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Dilerseniz de masaüstünden, yani tarayıcılardan Binance.com’a gidebilirsiniz.
Binance’in ana sayfasına geldikten sonra, mobil uygulamanın alt kısmında yer alan piyasalar butonuna tıklamanız lazım.
- Adım 4: Arama Kutusuna SHIB/USDT İfadesini Yazın!
Piyasalar kısmına geldikten sonra, en üstte bulunan arama kutusuna SHIB/USDT yazmanız gerekiyor. Daha sonra buraya tıklamalısınız. Bunları da tamamladıktan sonra karşınıza çıkan SHIB/USDT grafiğinin en alt kısmında yer alan “Satın Al” butonuna tıklamanız sizi alım satım sayfasına götürecektir.
- Adım 5: Almak İstediğiniz Miktarı veya Tutarı Belirtin!
Evet alım satım sayfasına geldiğimize göre en son adımdayız demektir. Artık kaç dolar değerinde SHIB almak istiyorsak alabiliriz. Dilerseniz almak istediğiniz SHIB miktarını da girebilirsiniz. SHIB Nasıl alınır sorusunun detaylı cevabı için yazının geri kalanını okuyun!
Adım 1: Binance’e Kaydolun!
Binance’e kayıt olurken bilmeniz gereken birkaç nokta mevcut. Bunlardan ilki hesap güvenliği. Yani hesabınızı güvene almalısınız. Öncelikle kendinize iyi bir şifre belirleyin, birçok karakteri şifrenizde kullanmanız alacağınız ilk güvenlik önlemi olacaktır.
Binance hakkında daha fazla bilgi için, “Binance Güvenilir Mi? yazımızı inceleyebilirsiniz!
Daha sonra mail adresinizi ve telefon numaranızı doğrulamanız gerekecek. Bunlar klasik güvenlik önlemleri ancak yine de hesabınızın olası hacklenme durumuna karşı her ihtimali almanızı öneririz. Binance’in kullanılmasını tavsiye ettiği Google Authenticator uygulamasını da telefonunuza indirerek hesabınızın güvenliğini arttırabilirsiniz.
Güvenlik adımlarından sonra, kimliğinizi doğrulamanız lazım. Yani Binance ile kimlik bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. Nasıl yani? Binance şüpheli durumlarda, hesaba kimin girdiğini kontrol etmek amacıyla bu bilgilere ihtiyaç duyuyor. Kimliğinizin, pasaportunuzun ya da ehliyetinizin ön ve arka yüzünü fotoğraflayarak istenilen yerde Binance’e göndermelisiniz.
Zaten geçtiğimiz aylarda yayınlanan genelge ile birlikte, kripto para borsalarının üyelerinin kimliğini doğrulaması zorunlu hale geldi. Yani devlet bu bilgileri borsalardan istiyor. Zaman kaybetmeden ikinci adıma geçelim!
Adım 2: Hesabınıza Bakiye Yükleyin!
Bu adım biraz karmaşık gelebilir ancak merak etmeyin, en ince detayına kadar anlatacağız!
Binance’e para yüklemek için size sunulan iki farklı seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden birisi kredi veya banka kartı iken ikinci seçenek de banka yoluyla havale ya da EFT yapmaktır.
Kredi kartı seçeneğinin herhangi bir teferruatı bulunmuyor. Binance’e kayıt oluyorsunuz ve uygulamanın ana sayfasında yer alan kredi / banka kartı seçeneğine tıklıyorsunuz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kullanacağınız kartın sizin adınıza olmasıdır. Kendi hesabınıza, bir başkasının kartını kullanarak para yatıramazsınız.
İkinci seçenek ise banka yoluyla havale ya EFT yapmaktır demiştik. Şimdi bunun nasıl yapıldığına bakalım. Öncelikle Binance’in global bir borsa olduğunu bilelim. Yani kaydolduğunuz borsa tüm dünyaya hizmet veren bir oluşum. Binance’in bir de Türkiye’de bir borsası bulunuyor. Bunun adı ise TrBinance.
Evet iki tane borsanın olduğunu öğrendik birisi global olan Binance diğeri de Türk vatandaşlarına hizmet veren TrBinance’dir.
Eğer Binance’e banka aracılığıyla transfer yapmak istiyorsanız, TrBinance’e de kaydolmalısınız. Ancak bu Binance’e kayıt olmak kadar uzun sürmüyor. Binance, kayıt olduğunuz ilk anda size, “TrBinance” hesabı da açalım mı diye soruyor. Evet derseniz, bilgilerinizi TrBinance borsasıyla da paylaşıyorsunuz ve oradaki hesabınız da aktifleşmiş oluyor.
Evet daha sonra TrBinance’e banka transferi ile para yatırabilirsiniz. Ancak kredi kartı seçeneğinde olduğu gibi bu seçenekte de banka hesabı sizin adınıza olmalı. TrBinance’e TL yatırdıktan sonra bu TL’leri kripto paraya dönüştürüp, Binance hesabınıza göndermeniz lazım.
Bu konuda daha detaylı bilgi için Binance Para Yatırma ve Binance Para Çekme yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Adım 3: Ana Sayfada Yer Alan Piyasa Sekmesine Tıklayın!
Parayı yatırdıktan sonra, Binance uygulamasını telefonumuza indiriyoruz ya da masaüstünden devam edebilirsiniz. Mobil uygulamada karşınıza çıkan ekranın en alt kısmında “Markets”, Türkçe olarak da “Piyasa” bölümü mevcut. Buraya tıklayın.
Adım 4: Arama Kutusuna SHIB/USDT İfadesini Yazın!
Piyasa kısmında tıkladıktan sonra karşınıza birçok kripto paranın olduğu bir ekran çıkacak. Bu ekranın en üst kısmında bulunan arama kutusuna SHIB/USDT yazdıktan sonra karşınıza çıkan SHIB/USDT kısmına tıklamalısınız.
Tıkladıktan sonra, SHIB/USDT işlem çiftinin grafiği karşınıza gelecek. Bu grafiğin en alt kısmında ise yeşil bir buton yer alıyor. Bu yeşil butona yani “Satın Al” butonuna tıkladıktan sonra alım satım sayfasına ulaşacaksınız.
Adım 5: Alım Satım Sayfasında Satın Almak İstediğiniz Miktarı ve Tutarı Yazın!
Alım satım sayfasına geldik. O da ne? Çok mu karışık. Durun, hemen korkmayın! Hemen bu sayfayı da sizlere açıklayalım! Yukarıdan aşağıya doğru açıklamaya başlıyoruz! Limit yazan bölümde, alımın nasıl yapılacağını seçmelisiniz. SHIB sizin belirlediğiniz fiyattan mı alınacak yoksa, kripto paranın o andaki fiyatından mı alınacak. Öncelikle bunu seçmelisiniz. Limit emri nedir diyorsanız, alacağınız yatırım aracı belli bir fiyata düştüğünde alım yapacağınız fiyatı seçtiğiniz emir tipidir. Mesele SHIB şu anda 10 dolar olsun. Siz SHIB’i 5 dolardan almak istiyorsunuz. O zaman Limit emrini seçip, turuncu kutunun olduğu bölüme 5 dolar yazmalısınız. Piyasa emri de 10 dolardan almanızı sağlayan emir tipidir. Tam olarak 10 dolar olmasa da 9.9999, 9.98, 10.01, 10,09 gibi noktalardan almanızı sağlar. Yani alım ortalamanızı, emiri verdiğiniz andaki fiyata yaklaştırmaya çalışıyor diyebiliriz. Amount kısmında, yani miktar kısmında ise alım yapmak istediğiniz coin adedini girebilirsiniz. Ben 1 milyon tane SHIB alacağım diyorsanız bu bölüme 1.000.000 yazmalısınız. Eğer ben alım miktarıyla uğraşmak istemiyorum, direkt olarak 100 dolarlık almak istiyorum diyorsanız da Total (USDT) bölümüne 100 yazarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz!
Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İçerikte yer alan yorum ve ifadeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetinin kişiye özel olduğu unutulmamalıdır. İçerikteki bilgiler, sizin mali durumunuz ile uygun olmayabilir. Bu nedenle içerikte yer alan bilgilerin yatırım kararınızı destekleyecek yeterli bilgileri kapsamayacağı dikkate alınmalıdır. İleriye dönük yatırım ya da işlemlerinizin sonucunda ortaya çıkabilecek zarardan ListeList ve yazarları sorumlu tutulamaz.