Calgary ve Teksas Üniversite’leri tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 12-17 yaş aralığındaki her 4 gençten biri cinsellik içerikli mesajlar alıyor. Sexting olarak bilinen cinsel yazışma gençler arasında oldukça yaygın. Ancak yapılan araştırmaya göre sexting; anksiyete ve depresyonu tetikliyor. Ayrıca uyuşturucu ve alkol kullanımını da artırıyor.
18 yaşının altındaki 41 bin 723 katılımcıyla gerçekleşen araştırmaya göre, her 4 gençten biri cinsellik içeren mesajlar alıyor. Sexting olarak bilinen cinsel yazışma gençler arasında oldukça yaygın. Ancak yapılan araştırmaya göre sexting; anksiyete ve depresyonu tetikliyor. Ayrıca uyuşturucu ve alkol kullanımını da artırıyor.
23 çalışmada cinsel ilişki, artan cinsel aktivite ve çok eşlilikle, anksiyete ve depresyon arasında bağlantı bulundu. Araştırma kapsamında 12 – 17 yaşları arasındaki 41 bin 723 denekle cinsellik ile alkol kullanımı, depresyon ve anksiyete arasında bağlantı olup olmadığı meta analiz yöntemiyle incelendi.
Araştırma verilerine göre, uyuşturucu ve alkol kullanımı gibi alışkanlıkların; cinsel içerikli mesajlaşma yani sexting ile ilişkili olduğu yer alıyor. Ayrıca, sexting yapan gençlerin cinsel ilişkiye girme ihtimalleri, yapmayanlara oranla daha fazla. Sexting yapan gençlerin cinsel ilişki esnasında korunma oranları ise daha düşük.
Bunun yanı sıra araştırma sonuçlarına göre; cinsel içerikli mesajlaşan gençlerde anksiyete görülme olasılığı yaşıtlarına oranla iki kat daha fazlayken, alkol kullanım oranları ise bu gençler arasında artış gösteriyor.
Ancak uzmanlar, sextingin kiminle ya da hangi koşulda yapıldığının da önemli olduğunu vurguluyor. Yapılan başka bir araştırmaya göre, düzenli ilişki sırasında yapılan sextingin olumlu etkileri mevcut. Bu nedenle araştırmacılar okullarda, sextingin nasıl, hangi koşullarda, kiminle yapılması gerektiği bilgilerini içeren kapsamlı seks eğitiminin verilmesinin, önemli olduğunu belirtti.
Kaynak: 1