Hayat gerçekten de çok ilginç. Bu dünyada ne kadar uzun süre bulunursak bulunalım hem kendimizle hem de hayat ile ilgili bilmediğimiz o kadar çok şey var ki! Mesela bazı bebeklerin aksanlı ağladığını, erkeklerin de regl öncesi sendromu yaşayabileceğini ve şikayetçi insanların daha uzun yaşadığını biliyor muydunuz? Şimdi daha fazla vakit kaybetmeden muhtemelen daha önce duymadığınız gerçekler nelermiş bir bakalım?
14. Sivilceleri olan insanlar daha geç yaşlanır
İngiliz araştırmacılar, akneden muzdarip insanların hücrelerinin yaşlanmaya karşı yerleşik bir savunma mekanizmasına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Yani sivilce sorunu olanlar akranlarına göre çok daha genç görünüyor.
13. Bazı bebekler aksanlı ağlar??
Bebekler ağlarken genellikle annesinin sesine benzer bir tonu taklit eder. Bebek anne karnındayken bile annesinin sesini duyabilir, böylece doğunca ağlaması annesinin konuştuğu aksana benzeyebilir.
12. Sakal ve kellik arasında bir bağlantı var
Araştırmalara göre bir erkeğin sakalı ne kadar sıksa kel kalma olasılığı da o kadar yüksek. Çünkü sakal vücut ısısını artırıyor ve bedenimiz de optimum ısı dengesini sağlamak için saçları döküyor.
11. Hamam böcekleri ısırır?
Hamam böcekleri, yeterli yiyecekleri varken insanları ısırmaz. Ama bazı durumlarda ısırabilirler. Bu ısırıklar genellikle tahriş ve şişmeye neden olur. Hamam böceklerinden korkmak için bir neden daha!
10. Kedilerin kendi navigasyon sistemleri var
Kedilerin beyin hücreleri dünyanın manyetik alanına karşı çok hassas. Yani tüylü dostlarımız adeta bir pusula! Bu nedenle kediler nerede olurlarsa olsunlar evlerinin yolunu kolayca bulabilir.?
9. Anne sütü bebeğin ihtiyaçlarına göre değişebilir
Bebek hastalandığında anne sütünün bileşenleri değişebilir. Araştırmacılar, bir bebek hasta olduğunda tükürüğünün annenin vücuduna sinyal ilettiğini düşünüyor. Böylece annenin vücudu, hastalığa göre spesifik antikorlar üretiyor.
8. “Kolesterol içermez” etiketi sadece bir reklam kampanyası
Bir bitkisel yağların üzerinde sık sık gördüğümüz “kolesterol içermez” etiketi aslında sadece bir reklam kampanyası. Çünkü kolesterol sadece hayvansal yağlarda bulunur.
7. Erkekler de adet öncesi sendromuna benzer bir durum yaşayabilir
Erkekler kandaki düşük testosteron seviyesine bağlı bir sendrom olan IMS yaşayabilirler. Bu hormonun eksikliği sinirlilik, depresyon ve yalnız kalma isteği yaratabilir.
6. Beyindeki bazı hasarlar insanların şakacı olmasına yol açabilir
Rastgele gerçekler listesindeki en ilgi çekici bilgilerden biri de bu! Bilim insanları, beyin hasarı nedeniyle komik ve esprili olan kişileri patolojik kabul ediyor.
5. Karpuz tadı ve rengine sahip bir kar türü var?
Kaliforniya’nın Sierra Nevada Dağları gibi belirli bölgelerde bulunan karpuz karı hem pembe renkli hem de tadı ve kokusu gerçek bir karpuza benziyor! Bu durum astaksantin adlı kırmızı renkli bir pigment içeren Chlamydomonas nivalis yosunundan kaynaklanıyor.
4. İnsanların sadece %22’si kulaklarını oynatabiliyor
Dünya nüfusunun sadece %22’si her bir kulağını ayrı ayrı hareket ettirebilirken sadece %18’i aynı anda hareket ettirebilir.
3. Her şeyden şikayet eden insanlar daha uzun yaşar
Sürekli şikayet eden ve hayatından memnun olmayan insanların diğerlerinden daha uzun yaşadıklarını gösteren bazı araştırmalar var. Bunun nedeni şikayetçilerin, şikayet ederek stres atmaları.
2. Kırmızı lahana, pişirildiği sıvıya göre renk değiştirir
Kırmızı lahananın rengi pişirme sürecinde değişebilir. Bunun nedeni, suyun farklı pH seviyeleri. Örneğin asitli suda pişirilen kırmızı lahanalar pembe bir renk alırken nötr suda mora, alkali suda zümrüt rengine dönebilir.
1. Aşıkların kalpleri aynı anda atar?
Bir insan aşık olduğunda, kalbi eşinin kalbiyle aynı ritimde atar. Bunun nedeni tam bilinmese de insanların bağ kurma isteği ile ilgili olduğu düşünülüyor.
Rastgele gerçekler listemizin sonuna geldik. Bu içerikler de ilginizi çekebilir:
Erkek Arkadaşına Alerjisi Olan Kadın: Virginia Nault’un İlginç Hikayesi
Dünyanın Farklı Coğrafyalarındaki Birbirinden İlginç 10 Sofra Kuralı
Türkmenistan Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 12 İlginç Bilgi
Kaynak: 1