Herkesin rüyalarını süsleyen romantik şehir Paris, her geçen yıl daha fazla Türk turisti ağırlamaya devam ediyor. Gerek gece hayatı gerekse kültürel aktiviteleri ile oldukça ilgi çeken bu şehir eğer sizin de seyahat planlarınız arasında yer alıyorsa doğru yerdesiniz. Biz sizler için her şeyi düşündük, size sadece bavulunuzu hazırlamak kaldı!
Paris’te kalınacak yerler: Paris otelleri:
Booking.com
Paris’in genel olarak pahalı bir şehir olduğunu söylememize pek de gerek yok. Bu durum otel fiyatlarından tutun restoran fiyatlarına hatta marketteki suların fiyatlarına dahi yansımış durumda. Yine de oldukça turistik bir şehir olduğu için her bütçeye uygun otel bulmak mümkün.
5 yıldızlı Paris otelleri:
Le Damantin Hôtel & Spa
Eiffel kulesi manzaralı oteller içerisinde lüks odalarda konaklamak istiyorsanız, bir de merkezi lokasyon istiyorsanız bu otel tam da size göre! Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 450-1000 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Grand Powers
Yine Eiffel manzarasına sahip odalarda konaklama imkanı sunan bu otel, Paris’in en turistik ve lüks bölgelerinden birinde yer alıyor. Hatta odanızda şömine keyfi yapmanıza imkan sağlayan bu otelde, günlük fiyatları iki kişilik bir oda için 500-1000 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Fauchon l’Hotel
Alışveriş yapmayı sevenler için en ideal konumda olan bu otel, yüksek puan almış güleryüzlü personelleriyle misafirlerini etkilemeye devam ediyor. Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 430-1300 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
4 yıldızlı oteller:
Hôtel de Banville
Yine oldukça güzel bir Eiffel manzarasıyla sizi çeken bu otel ise farklı dizayn edilmiş odalarıyla bizleri de oldukça etkiledi. Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 300-500 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Pullman Paris Tour Eiffel
Eiffel’in hemen yakınında yer alan bu otel aynı zamanda Amerikan mutfağını Fransız mutfağıyla harmanladığı restoranı konusunda da oldukça iddialı. Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 300-1000 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Le Belleval
Champs-Élysées’ye 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Le Belleval, size ünlü mimar Jean-Philippe Nuel tarafından tasarlanmış dekoratif odalarda konaklama imkanı sunuyor. Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 200-300 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
3 yıldızlı oteller:
Hôtel de France Gare de Lyon Bastille
Paris’in merkezindeki Gare de Lyon TGV Tren, RER ve Metro İstasyonları’na sadece 300 metre mesafede yer alan bu otelde, iki kişilik bir odanın günlük fiyatı 170-200 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Hôtel Le Relais Saint Charles
Paris’in merkezinde, Eiffel Kulesi ve Champ de Mars’a 15 dakika yürüme mesafesinde yer alan bu butik otelin bir günlük ücreti, iki kişi için 180-250 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Elysées Union
Paris’te, 19. yüzyıldan kalma bir binada yer alan Elysées Union, Eiffel’e sadece 12 dakikalık yürüme mesafesinde. Bu otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 180-480 Euro arasında değişiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
En ucuz Paris otelleri:
Paris 33F
Hem paylaşımlı odalarda hem de özel odalarda kalma imkanı sunan bu otel, metro ağına da oldukça yakın. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 70-80 Euro arasında değişiyor. Paylaşımlı yatakhanedeki bir yatak için ise gecelik 25-50 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Peace & Love Hostel
Size ortak kullanımlı bir mutfak sunan bu gençlik hosteli ise yine hem paylaşımlı oda hem de özel oda imkanı sunan bir otel. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 60-80 Euro arasında değişiyor. Paylaşımlı yatakhanedeki bir yatak için ise gecelik 25-30 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Oteli daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.
Maison M Paris
Paylaşımlı alanlarıyla size diğer gezginlerle tanışma imkanı sunan bu otel de yukarıda bahsettiğimiz oteller gibi bir oda konseptine sahip. Otelin günlük fiyatları, iki kişilik bir oda için 80-120 Euro arasında değişiyor. Paylaşımlı yatakhanedeki bir yatak için ise gecelik 25-50 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Paris’e gitmeden önce bilmeniz gerekenler:
- Fransa’nın Türkiye’den 2 saat geride olduğunu hatırlatalım!
- Ziyaret etmek istediğiniz müzelerin ve diğer tarihi yerlerin hangi günler açık olduğunu mutlaka kontrol edin! Çoğu ülkede bu tarz yerler pazartesi günleri kapalı oluyorken Fransa’da bu durum biraz farklı.
- İyi haber! Şehrin 400’den fazla noktasında ücretsiz wifi hizmeti veriliyor. Bu hizmetten nerelerde yararlanabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız sizi hemen buraya alalım.
- Restoranların, mağazaların ve marketlerin çalışma saatleri sizi biraz şaşırtabilir. Örneğin çoğu restoran gün boyu açık olmak yerine kapılarını sadece 12.00-15.00, 17.00-20.00 gibi yemek saatlerinde açıyor. Pazar günleri özellikle pek de turistik olmayan bölgelerde restoranların çoğu kapalı olabiliyor!
- Marketler için uyarımız ise bizim ülkemizde olduğu kadar geç saatte kapanmadıkları! Yani ekonomik bir tatil geçirmek için marketleri bol bol ziyaret edenlerdenseniz yakınınızdaki marketlerin saatlerine bakmanızda fayda var.
- Gitmişken iyi bir restoranda yemek yemek istiyorum diyorsanız birkaç gün önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
- Gezip göreceğiniz her türlü müze, saray, tarihi bölge vs. ne varsa giriş biletlerini ya da tur biletlerini Paris’e gitmeden önce mutlaka internetten satın alınız. Pariscityvision.com rakiplerine göre düzenlediği kampanya ile %20’lik bir indirim avantajı sunuyor. Bu linke tıklayarak sitesine ulaşabilirsiniz.
Paris’te görülmesi gereken yerler:
Eiffel Kulesi
Klasik bir öneri ile karşınızdayız. Sizlere uzun uzun Eiffel Kulesini anlatmak yerine işinize yarayacak birkaç önerimiz var. Öncelikle Eiffel Kulesi’nin Paris’in en kalabalık yeri olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçekten kalabalık bir çevreye hazır olun! Eğer ki Eiffel’e çıkıp Paris’i bir de yukarıdan görmek istiyorsanız mutlaka online bilet almalı ve oradaki kalabalıkta vakit kaybetmemelisiniz. Bileti oradan almak isterseniz bekleme saatleri oldukça uzun olabilir ve bu canınızı oldukça sıkabilir. Bu linke tıklayarak resmi sitesinden bilet alabilirsiniz.
Champs-Élysées
Evet biliyoruz, klasik bir öneri daha… Dünyanın en popüler ve en lüks caddelerinden biri olan Champs-Élysées, eğer alışveriş yapmayı, lüks kafeleri seviyorsanız tam size göre. 2 kilometrelik bu caddenin de oldukça kalabalık olduğunu belirtelim. Caddenin sonunda ise sizi bekleyen başka bir klasik var!
Arc de Triomphe
Yıldız biçiminde, birçok caddenin birleştiği bir meydan olan l’Étoile’de yer alan Arc de Triomphe, kimilerine göre Paris’in en güzel manzarasına sahip. Arc de Triomphe’un tepesine çıkmak ve şehri en güzel şekilde fotoğraflamak için vermeniz gereken ücret 16 Euro. Sıra beklememek için bu linke tıklayarak online bilet alabilirsiniz.
Louvre Müzesi
Aman aman! Belki de listenin en zor maddesi… Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Louvre Müzesi, aynı zamanda dünyanın en çok ziyaretçi alan müzelerinden biri. İçerisinde bulundurduğu bölümleri ve eserleri uzun uzun anlatsak muhtemelen sayfalar sürer. Hatta bilmenizde fayda var, bu müzenin tamamını bir günde gezmek de mümkün değil! Eğer sanat aşığı biriyseniz birkaç gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer ki sadece merakınızı gidermek istiyorsanız, Louvre Müzesinin internet sitesinde müzenin oldukça detaylı planları mevcut. Bu planları inceleyip mutlaka görmek istediğiniz koleksiyonları seçerek hem kendinizi yormamış olursunuz hem de içeriye girdiğinizde bu devasa müzenin içinde kaybolmak yerine planlı bir şekilde ziyaretinizi tamamlarsınız. Aynı zamanda bilet fiyatlarını incelemek ve ücretsiz olduğu zamanları da öğrenmek için sizi buraya alalım.
Notre-Dame Katedrali
Biliyoruz artık söylemeyin diyorunuz ama üzgünüz çünkü burası da öğleden sonra giderseniz kalabalıktan bunalacağınız bir yer olacaktır. Size tavsiyemiz güne erken başlamanız! 1163’te inşasına başlanan ve 1345’te tamamlanan bu tarihi yapı, oldukça büyük bir kilise orguna da ev sahipliği yapıyor. Rehberli ve rehbersiz ya da sesli katedral turlarının detaylarını görmek için bu linke tıklayın.
Orsay Müzesi
Louvre Müzesine göre daha sakin olan Orsay müzesi, sanat aşıkları için mükemmel bir müze. Oldukça zengin koleksiyonları olan bu müzeye de detaylı bir ziyaret için bir gününüzü ayırmak iyi olacaktır. Bilet ve turları görmek için sizi bu linke alalım.
Versay Sarayı
Avrupanın en büyük sarayı olan Versay Sarayı, ziyaretçilerini büyük bahçeleri ve inanılmaz iç dekorlarıyla büyülüyor. Size bu sarayın ne kadar büyük olduğunu anlatabilmemiz için belki de 1300 tane odası olduğunu söylememiz yardımcı olur! Aynalarla kaplı Aynalı Galeri ise kesinlikle görmeniz gerekenlerden. Saray turlarını görmek veya giriş bileti alıp gittiğinizde uzun saatler bilet kuyruğunda beklememek için sizi resmi sitesinin linkine alalım.
Montmartre Tepesi
Geldik bir başka turistik noktaya, bir diğer adıyla Ressamlar Tepesi. Hani şu ressamlarla dolu, Sacré-Cœur Bazilikası’nın bulunduğu tepe. Bu meydandan Sacré-Cœur tarafına doğru değil sola doğru devam edecek olursanız meşhur Le Consulat’ın önüne doğru çıkacaksınız. Burası Picasso, Van Gogh, Monet gibi sanatçıların da buluşma noktasıymış bu yüzden de oldukça popüler. Buradan ise “La Maison Rose” tarafına doğru yürüyecek olursanız, oldukça ikonik bir hale gelmeye başlamış o pembe binayı ve hemen yanında sarmaşıklı evi göreceksiniz. Giriş bileti almak için tıklayın.
Sacré-Cœur Bazilikası
Montmartre tepesinde, Roma-Bizans dönemi kilisesi olan Sacré-Cœur sizi hem konumuyla hem de dışı beyaz içi renk renk mozaikleriyle büyüleyecek bir yapı. Kilise, 1870’te Prusyalıların Paris’i ele geçirmeleri ve iç savaşın başkenti kana bulamasının ardından İsa’nın kutsal kalbi anısına yaptırılmış.
Disneyland
Avrupa’nın en büyük eğlence merkezlerinden Euro Disney’de, yapabileceğiniz aktiviteleri size birkaç cümle ile anlatmamız mümkün değil! Eğer siz de bir Disney aşığı iseniz, burayı kesinlikle planlarınızın arasına ekleyin. Yine bir gününüzü ayırmanız gereken bu tema park, aynı zamanda şehir merkezine de biraz uzak. Korku tünelleri, her yaşa hitap eden roller coasterları, animasyon şovları, havai fişek gösterileri ile emin olun çok eğleneceksiniz.
Paris’te ulaşım:
Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için yapmanız gerekenlerle başlayalım! Taksi seçeneğinizi bir kenara bırakacaksak bir diğer seçeneğiniz RER trenleri. Havaalanındaki gişelerden biletlerinizi 10.30 Euro karşılığında aldıktan sonra tek yapmanız gereken 7-8 dakikada bir kalkan bu trenlere binmek. Bu trenler sizi 35 dakika süren bir yolculuğun sonunda Paris’in ana garı olan Gare Du Nord’a ulaştıracak. Paris’te ulaşımla ilgili unutmamanız gereken en büyük kural, herhangi bir kontrole karşı ulaşım biletlerinizi asla çöpe atmamanız! Bir diğer ekonomik ulaşım seçeneği ise 06.00’dan 22.30’a kadar hizmet veren 350 ve 351 numaralı otobüsler. Terminal 1 ve 2’den kalkan bu araçlar hafta içi 20 dakikada, hafta sonuysa yarım saatte bir hareket ediyor. Eğer ki havaalanına günün erken saatlerinde geldiyseniz şehir merkezine ulaşmak için aynı terminalden N140 ve N143 numaralı otobüslere binebilirsiniz. Biletler için ise 5.70 Euro gibi bir ücret ödemeniz yeterli.
Şimdi gelelim Orly Havalimanı’na! Eğer ki uçağınız Orly Havalimanı’na indiyse şehir merkezine ulaşmak için Orlybus iyi bir seçenek. Havalimanının her iki terminalinden de yolcu alan otobüsler 06.00’dan 23.00’e kadar her 10 ila 20 dakikada bir hareket ediyor. Bilet için 7.70 Euro ödemeniz gerekiyor. Yine taksi gibi seçenekleri bir kenara bıraktığımızda bir diğer seçeneğiniz daha önce bahsettiğimiz RER trenleri olacaktır. Orly Havalimanı’ndan RER tren istasyonuna ulaşmak için ücretsiz başka bir tren hattı bulunsa da istasyonlar arası geçişte 10.90 Euro ödemeniz gerekeceğini unutmayın. Aynı zamanda RATP, RoissyBus ve Le Bus Direct gibi otobüs şirketleri, her iki havalimanından da 10-15 Euro karşılığında şehir merkezine ulaşım hizmeti sağlıyor.
Paris şehir merkezine geldiniz peki ya şimdi? Dünyanın en gelişmiş ulaşım ağlarından birine sahip olan Paris; sizlere otobüs, metro ve yine RER gibi birçok seçenek sunuyor. Bilet fiyatlarına gelirsek, tek kullanımlık bir metro bileti alacak olursanız ödeyeceğiniz ücret 1,90 Euro. Carnet alacak olursanız 10 adet bileti 16 Euro’ya alabilirsiniz. Şimdi kafanızı karıştırmadan devam edelim! Paris birkaç bölgeden oluşuyor, şimdi bahsedeceğimiz ulaşım kartlarının fiyatları hangi bölgelerde yolculuk yapacağınıza göre değişiyor. Örneğin Mobilis size gün bitimine kadar, yani gece 12’ye kadar sınırsız ulaşım hakkı veriyor. Bu kartın fiyatları, hangi bölgeler arasında geçerli olduğuna göre değişiyor. İstiyorsanız fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz. Eğer ki Paris Visit Pass alırsanız bu kartın da bölgelere ve gün sayısına göre değişen fiyatları var, buradan inceleyebilirsiniz. Biraz da Navigo karttan bahsedelim; eğer 1 hafta, 1 ay gibi daha uzun tatiller için Paris’e gidiyorsanız sizin için en mantıklı seçenek bu olacaktır. Navigo kartınızı alırken yanınızda vesikalık fotoğraf gibi bir fotoğrafınızın bulunması gerektiğini hatırlatım! Detaylara buradan bakabilirsiniz.
Bonus: Paris seyahatiniz için size yardımcı olabilecek diğer içeriklerimiz:
Başvuru Yapılmadan Önce Bilinmesi Şart: Schengen Ülkeleri
Düşük Bütçeli Seyahatler Gerçekleştirmek İçin Basit Ama Etkili 20 İpucu
Paris’te Konaklayabileceğiniz 14 Eyfel Kulesi Manzaralı Otel
Aşkın Başkenti Paris’te Mutlaka Görmeniz Gereken 12 Büyüleyici Yer
Paris’in Kalbinde Dünyayı Gezme Şansı: 25 Adımda Louvre Müzesi