Bana hırsız ♪♪ arsız ♪ yolsuz dedileer ♪ döndüm baktım hep beraber bestelemişler ♪♪ …
Gelme demiyoruz. Gel ama üzüleceksin. Zaten süzgün bir sıfatın var. Yavrum maşaallah! İnsan beste yapmaya kıyamaz. Öylesine masum bir bakış. Besili hamster gibi. Bildin mi hamster’ı? Hani kafeste yaşar. Kafesi bildin mi?
Diyorlar ki taraftara, beste yapmayın olaylara. Peki yapmayız. Önüne yatarız stada girdiğinde. Uygun mu?
Sen locaya girdiğinde biz de yatsak tribünlere. Kızmazlar herhalde? Uygundur uygun. Biz öyle gördük büyüklerimizden.
Parası olan her şeyi yapar. Her hakka sahip. Alamaz mı karrişm adam loca? Para var alıyor. Satamıycak mı kulüp? Artistlik yapmayın. Dayılanmayın nan! Hem fakirler hem goygoy yapıyorlar. Para ulan! Futbol öyle romantizm işi değil olm. Parasını versin, icabında adını yazarız tribüne.
En zengin en iyidir. Bak mesela bundan bir gün önce aynı kulübe haciz geldi. O kulübü bu duruma getiren tüpçü de çok zengindi ama olsun. Zengin sonuçta. Bu başkanlığı bıraktı gitti daha üst kuruma başkan oldu. Çünkü bu işler böyle.
Para allahtır kimilerine bu dünyada. Hesabı sorulamayan paraya ise allahallah nidalarıyla koşturulur. En güzeli, en temizi, en kutsalı öylesi. Hukuk yok, adalet yalan, para gerçek. Gururlan değil, allahınız para ulan!
Öyleyse hep beraber “Bu sevda bitmez hasret bitmez, isteyen gelir hiç farketmez, bu alemde Çarşı herkese karşı, allah affeder Çarşı affetmez” diyor ve son dönem sahalardan akıllarda kalan protestoları sizler için derliyoruz.
Türk Telekom Arena açılış töreni
Başta her şey güllük gülistanlıktı. Sonra dönemin Toki başkanı çıkıp eski Galatasaray Başkanı için “Özhan Canaydın’ın karşımızda naif ve güçsüz duruşu dün gibi aklımda” cümlesini kurdu. Kulübün şenlik gününe bu ve benzeri cümlelerle ilk ateşi verdi. Daha sonra devlet erkanı anons edilirken stat inledi. Canlı yayında “nedense” panikleyen rahmetli Mehmet Ali Birand “Eyvaaah al sesi sesi al” diye koşturmaya başlamıştı. Sonra dönemin başbakanı herkese çok kızdı. Tribünde bölücülerin olduğu söylendi. Blok halde tepkisini koyan koca Arena için bir kaç kendini bilmez denildi. 🙂 İlgili görüntüleri hatırlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
34. dakika ve dünyanın en güzel sesi: Her yer Taksim her yer direniş
https://www.youtube.com/watch?v=ji5kNWdBynk
Ne yaptılarsa olmadı. O ses bir şekilde duyuldu. En çok da Avrupa maçlarında. Yayıncı kuruluş denilen kuruluşa yapılan baskılara rağmen, taraftar sesini kesmedi. Dünyada eşi benzer olmayan kısıtlamaların yaşandığı ülkemizin en nadide eserlerinden biri bu görüntüler oldu.
Futbol tarihinin unutulmaz dakikaları ve Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz
https://www.youtube.com/watch?v=f0uKjLSfBI8
34. dakika protestolarını en etkili devam ettiren Fenerbahçe taraftarının Emel Anne’yi bağrına bastığı bu görüntüleri izlerken hâlâ gözlerimiz doluyor, her zaman dolacak.
Tenis Turnuvasında “Sayın Serena ve Sayın Sharapova’yı” kutlayan Aile Bakanı
İstanbul Tenis Şampiyonası’nda hadi şehrin başkanı tamam ama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı (isme gel), ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın ne işi olduğunu zaten kimse anlamamıştı. Kadir Topbaş’ın anonsundan itibaren, sahaya inen isimlerin hiçbirini boş geçmedi izleyici. Fatma Şahin ne kadar bağırırsa bağırsın protestoları bastıramadı. Sonunda Binali Yıldırım daha fazla orada kalmanın anlamı olmayacağına karar vererek yoluna gitti. Bu sırada kameralara Bayan Serena’nın “ne etti acaba bu yetkililer bu insanlara” bakışları takılmıştı. Anlayamazsın Bayan Serena, Bayan Şarapova’ya sor. O Rus, bizi anlarsa o onlar.
Geziden laf açılmışken unutulmaz “Sık Bakalım”
https://www.youtube.com/watch?v=AoOxyH22ixE
Her yerde söylendi ama en neşelisi kuşkusuz Adana Demirspor’lu kadın ve çocuklardan geldi. Şimşekler dendi mi İstanbul’dan önümüzü ilikler, saygımızı iletiriz.
Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka ve ben senin stada gelebilme ihtimalini sevdim kavgası
Ankara Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka maçı öncesinde Cumhurbaşkanı Kupası maçına Cumhurbaşkanı gelecek mi, gelmeyecek mi, gelirse ne olacak soruları hakimdi. Önceden öylesine abartı önlemler alındı ki federasyon tam 8 bin bileti bloke etti. Maçın oynanacağı son güne kadar taraftar ve bilet durumu hâlâ belli değildi. Tam 1.220 polis ve 150 özel güvenlikçi salonu doldurdu. Bilet muamması sonradan belli oldu. 7000 bilet Cumhurbaşkanı’nın gelebilme ihtimaline karşı malum gençlik kollarına dağıtılmıştı. O gergin ortam daha da gerildi. Sonuç malum.
Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunları açılışı ve bilet alamayan Mersinliler
https://www.youtube.com/watch?v=-iZ5ATFSFFw
Yanlış duymadınız 20.000 küsür bilet daha satışa çıkmadan bitti. Mersinliler kendi şehirlerindeki organizasyona gidemedi. Akdeniz için çevirisinde meşhur “white sea” rezaletinin yaşandığı oyunların biletleri yine protesto korkusuyla sadece il ve ilçe parti teşkilatlarına dağıtılmıştı. Spor izleyicisi olmayan topluluk tribünlerde görev bilinciyle oturuyordu, haliyle organizasyon sönük geçti. Mersin halkı aylardır beklediği açılışa devlet erkanının ıslıklanma korkusu yüzünden alınmadı. Olay bu sefer stat içinde değil ama tüm yurtta protesto edildi.