Kanadalı sanatçı Mathieu Laca, dünyaca ünlü isimlerin portrelerini kendi hayal gücü ve saykodelik tarzla harmanlayarak resmetti ve büyük beğeni topladı. Eserlerini, sergilerden sonra Instagram hesabında da meraklılarıyla paylaşan Laca, kısa sürede adından sıkça söz ettirir oldu. Bizler de Matthieu Laca’nın efsaneleri ustalıkla resmettiği portrelerini, portrelere konu olan kahramanların iz bırakan sözleriyle sizlere sunuyoruz. Buyrunuz…
1. Vincent Van Gogh
“Sözcüklerin hiçbir şey ifade etmediğini düşünen birçok kişi, özellikle birçok yoldaşımız var. Tam tersine bir şeyi söylemek, en az resmetmek kadar zor ve ilginç değil mi?”
2. Lev Tolstoy
“En güçlü iki savaşçı; sabır ve zamandır.”
3. Emile Nelligan
Kısa süren fırtınadan ne kaldı geriye?
Kalbim ne oldu, terk edilmiş o gemide?
Heyhat! Rüyanın okyanusuna gömülüp gitti.
4. Albert Einstein
“Aslında herkes dâhidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.”
5. Edgar Allen Poe
“Delilikten muzdarip değilim her anın tadın çıkarıyorum.”
6. Sigmund Freud
“Güçsüz olduğumuz noktayı kabullenerek kendimizi güçlü kılabiliriz. Buna benzer Nietzsche’nin ‘Çelişkilerimiz, umutlarımızdır.’ sözü de hayatın bir gerçeğidir.”
7. Ernest Hemingway
“Onaracak kişi o olduktan sonra; kalbinizin kırılıp parçalanmasının zerrece önemi yok.”
8. Matthieu Ricard
“Mutluluğu yakalamak istiyorsanız, çaba harcamanız, gelişmeniz gerektiğini kabul edin. Hayat sipariş kataloğu değildir.”
9. Albert Camus
“Çekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir.”
10. Mark Twain
“Başımızı derde sokan kötü gelişmelerin kaynağında bilmediğimiz şeyler değil, başımıza asla gelmeyeceğinden emin olduklarımız vardır.”
11. Gustave Flaubert
“Bütün kötülükler insanların sınıf atlama, lüks içinde yaşama gibi modern arzularında yatıyordu.”
12. Abraham Lincoln
“Neredeyse bütün erkekler güçlüklere dayanabilir, ama bir adamın karakterini test etmek istiyorsan, ona güç ver.”
13. Samuel Beckett
“Çektiğim acılar varlığımın inşasının irili ufaklı parçalarıdır. Sadece düşünmek var etmez insanı; duygularını, ruhunu ve hatta zekasının geliştiren asıl öğreticiler acılardır. O halde varım çünkü acı çekiyorum.”
Kaynak;1