Hepimiz biliyoruz ki; pandemi sürecinde online eğitimin zirve yapmasıyla birlikte derslerinden geri kalmak istemeyenlerin, online eğitim için telefondan daha pratik bir cihaz olan tabletlere ihtiyacı arttı. Bu fonksiyonelliği ve pratikliği sebebiyle pek çok insan, masa başı işler de dahil olmak üzere bilgisayar veya yazı aracılığıyla yapabileceklerini pek çok işi tablet bilgisayarlar aracılığıyla yapmayı tercih ediyor. Telefonların rahat kullanımını ve bilgisayarların donanımı bir arada sunma iddiasını taşıyan bu cihazlar, son dönemlerde yeni ve farklı fonksiyonlarıyla da dikkat çekiyorlar. Hem uzaktan eğitim sürecinde yanınızda olacak, hem de günlük kullanımda işinizi görecek en fonksiyonel tablet önerilerini sizler için derliyoruz, bugün de bu cihazlardan birisi ile karşınızdayız. Ürünün tanıtımına geçmeden öncesinde üretici firma bilgilerini ve marka değerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Lenovo, Çin merkezli uluslararası bilgisayar ve akıllı telefon üreticisidir. Lenovo bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarla ilgili donanım üretimi yapmaktadır. Şirket, Legend Grup Ltd. adıyla Pekin’de 1984 yılında kuruldu. Lenovo, 1988 yılında Legend şirketi bünyesine dahil olmuştur. Lenovo’nun ana merkezi şu an için Pekin’de yer almaktadır. Diğer yönetim ana iş merkezleri ABD ve Singapur’dadır. Ayrıca Şanghay, Shenzhen, Xiamen, Chengdu ve Yamato’da araştırma merkezleri bulunmaktadır.
IBM’in PC bölümünü satın almasıyla, 2004 yılında Çin’de pazar lideri oldu. 2005 yılında yaklaşık 1,75 milyar dolara IBM firmasının bilgisayar bölümünü satın aldı. 2009 yılında HP, Dell ve Acer’ın ardından %28,6 pazar payıyla dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar üreticisi konumundaydı. 2010 yılında toplam hasılatı 16.604 milyar dolar, net geliri ise 129 milyon dolar oldu. IDC ve Gartner’ın yaptığı açıklama ile 2013 2.çeyrekte PC pazar payını %16,7′ ye çıkararak global pazar payında HP’yi geride bıraktı ve pazarın yeni lideri oldu. Google’ın 2012 yılında 12.5 milyar dolara satın aldığı Motorola’yı, 2014 yılında 2.91 milyar dolar karşılığında Google’dan satın aldı.
Tüketiciye güven vermek adına üretici firma bilgilerini vermeyi önemli buluyoruz, şimdi ürünün genel geçer bilgileri ile ürün tanıtımına başlayabiliriz.
İlginizi Çekebilir:
Lenovo Smart Tab M8 teknik özellikleri:
Ekran Boyutu: 8.0 inch
Ekran Teknolojisi: IPS
Ekran Çözünürlüğü: 1200 x 800 piksel
İşlemci: MediaTek SoC
CPU Frekansı: 2.00 Ghz
CPU Çekirdeği: 4
Grafik İşlemcisi (GPU): IMG GE8300
Bellek (RAM): 2 GB
Dahili Depolama: 32 GB
Boyutlar: 199.1 x 121.8 x 8.2 mm
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Kamera Çözünürlükleri: 5 MP ana kamera + 2 MP ön kamera
İşletim Sistemi Versiyonu: Android 9 (10 güncellemesi aldı)
Wi-Fi Kanalları: Wi-Fi 5
Bluetooth Versiyonu: 5.0
Lenovo Smart Tab M8 cihaz özellikleri ve kullanıcı deneyimleri:
Bu kısımda çeşitli kullanıcı deneyimlerinden de yararlanarak cihazın çeşitli özelliklerinden, ayrıca pozitif ve negatif yönlerinden bahsedeceğiz.
Smart Tab M8’in temel modeli, 1000 tl’nin altında bir ücret karşılığında 2 GHz MediaTek A22 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı elde etmenizi sağlar. Cihazın temel yazılımının zaten 6,1 GB depolama alanı kapladığını düşünürsek, yalnızca 100 tl karşılığında 32 GB depolama alanına yükseltmeye değer olabilir. Bu seçeneklerin hiçbiri depolama açısından aslında pek bir şey sunmasa da, hafızayı 1 TB’a kadar genişletmek için bir microSD kart yuvası var.
Kutudan çıkar çıkmaz Smart Tab M8, büyüklük vaatlerini fısıldıyor. Tamamen cam malzemeden ön kısım ve Arduvaz Gri alüminyum arka kısım, kesinlikle ucuz görünmeyen veya hissettirmeyen inanılmaz derecede çekici bir cihaz oluşturuyor. Siyah çerçeveler yanlarda hoş ve incedir, üst çerçeve ise öne bakan selfie kamerasına yer açmak için biraz daha kalındır. Ayrıca arkada otomatik odaklı bir kamera var ve neyse ki çok fazla dışarı çıkmıyor, bu yüzden lensi çizme endişesi yok. Levhanın sağ kenarında bir kilit/güç düğmesi, bir ses düğmesi ve 2 mikrofon deliği bulunur. Hem üst hem de alt kenarlarda hoparlör ızgaraları vardır.
Bu cihazda bulunan üç bağlantı noktası vardır. Şarj için microUSB altta bulunurken, üstte bir ses jakı bulunur. Bu cihazdaki tek farklı eklenti, cihazın sol tarafında bulunan microSD kart yuvasıdır. Tek ihtiyacınız olan sd kart girişini açığa çıkarmak için bir iğne ve bu ekstra depolama alanına giden hafıza kartınız…
Güzel bir HD ekrana yönelik ilk beklentilerim Smart Tab M8’i kullandıktan sonra pek karşılanmadı. 8 inç, 1280 x 800 ekran kesinlikle HD iken, renk ve parlaklık olarak biraz arzulananı vermiyor diyebiliriz.
Smart Tab M8 yalnızca ortalama 344 nit parlaklığa sahipti, bu da ekranın ne kadar parladığını düşünürsek, kendi yansımanıza oldukça sık bakacağınız anlamına geliyor.
Cihazın ortalama kalitedeki stereo hoparlörlerinin yanı sıra kulaklık kullandığınızda ses dengesi ayarlarını değiştirmenize izin veren bir Dolby Atmos uygulaması var. Tabletin hoparlörleri bazı hoş, zengin, bas tonlarını kavrayamıyor.
Smart Tab M8 ile ilgili övülecek bir şey varsa, o da bataryadır. Tablet, Wi-Fi üzerinden 150 nit’te 14 saat kesintisiz web taramasına dayandı. Seyahat etmek veya gece geç saatlerde tıkınırcasına izlemek için harika bir seçenek.
Lenovo Smart Tab M8 artıları ve eksileri:
Bu etapta cihazın olumlu ve olumsuz puan alan yönlerine değineceğiz.
Cihazın +’ları:
+ Uygun fiyat
+ Üst düzey pil ömrü
+ Google asistan ile entegre çalışma
+ Stereo hoparlör
+ 2 TB’a kadar bellek desteği
+ Kullanışlı şarj yuvası ve tasarım
Cihazın -‘leri:
– Vasat kameralar
– Ortalama altı performans
– Çoklu görev için ideal değil
– Düşük çözünürlüklü ekran
Lenovo Smart Tab M8 alınır mı?
Lenovo Tab M8, metal gövdeli ve HD ekranlı, uygun fiyatlı 8 inçlik bir tablettir. Ayrıca çok uzun bir pil ömrüne ve dört çekirdekli bir işlemciye sahiptir. Bir dizi olumlu özelliği ve birkaç dezavantajı var. Google Asistan entegrasyonu ve akıllı şarj istasyonu, kıskanılacak özelliklerinden bazılarıdır. Ayrıca Dolby Atmos ve hızlı bağlantı gibi multimedya geliştirmelerine sahiptir.
Lenovo Smart Tab M8, mükemmel pil ömrüne ve çekici bir ekrana sahip uygun fiyatlı bir tablettir; ancak performansı, işlemcisi yoğun görevlere ayak uyduramaz. Daha küçük bir çocuğa oyun ve eğlence için hediye edebileceğiniz bir tablet arıyorsanız, bu cihaz mükemmel. Kullanıcı arayüzü sevimli ve ilgi çekici, çocukların yapabileceği pek çok şeye sahiptir. Smart Tab’ın ağırlıklı olarak video kullanımına yöneldiğini bilin. Ekranın hemen üzerinde YouTube ve YouTube Müzik uygulamalarının yanı sıra sol tarafta, YouTube’u anında getirmek için kayan ekstra bir sekme var. Dolayısıyla, video konferans, içerik izlemek, hızlı görsel arama için ikinci bir ekran arıyorsanız, bu iyi bir seçenektir. YouTube’da bir şeyler izlemek, internette gezinmek veya kitap okumak gibi basit görevler için harika bir tablet arıyorsanız, Lenovo Smart Tab M8 ideal bir seçenektir. Kameraları ve hoparlörleri premium tabletlerde bulacağınız özelliklerle eşleşmeyen bu giriş segmenti cihaza benzer performansa sahip muadil bir tablet istiyorsanız Amazon Fire HD 8’i veya Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T290’i tercih edebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Lenovo Smart Tab M8, 1 yıllık depo garantisiyle gelir; bu, cihazla ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, onarım için sertifikalı bir onarım tesisine gönderilmesi gerektiği anlamına gelir.
Lenovo Smart Tab M8 kullanıcı yorumları:
Şimdi de modelinin yorum sayfalarında yer alan detaylandırılmış tecrübelerden birkaçını da sizlerle paylaşıyoruz:
“ Kitap okumak için ideal boyutta. 305 gr ağırlığı insanı yormuyor. Otomatik ışık ayarı kapatılabiliyor ki bu benim istediğim bir özellikti. Dokunmatiği hassas, iyi. Kitap okuma, Twitter, Instagram, haritalar, Web’de gezinme, YouTube, Netflix ve diğer film-dizi izleme konularında ben hiç sorun algılamadım. Yeni bir model olduğu, hafızası benim amaçlarıma uygun olduğu ve tabii ki fiyatının uygunluğu yüzünden tercih ettim. Aksiyonlu oyun zaten oynamıyorum. Orada sorun var mıdır, onu bilemem. Film ve dizilerde renk ve keskinlik gayet HD. Takılma, kasma, donma yok. Tek beğenmediğim yanı şarj kablosunun takıldığı yer. Açılı bir noktaya konmuş, insan takamadım diye zorluyor. Hızlı şarj yok, fiyat düşünülünce önemi de yok. Ekran parlak, yansımayı mat nano film alarak çözdüm. Şarjı güzel dayanıyor. Benim gibi ortalama ihtiyacı olanlar çok da para vermek istemiyorlarsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Bir de resimlerde Microsoft Office görünüyor ama yüklü gelmiyor, bilerek alın. “
” Tablet çok elit kullanım hissi sağlıyor, elinize aldığınızda kameraların güzel olduğunu fark ediyorsunuz, eskiden çamur gibiydi tablet kameraları. 14-15 saat ekran süresi veriyor; batarya güzel, kasası güzel işlemci, güzel ekran çok iyi çocuk PUBG Minecraft tarzı oyunlar oynuyor, donma kasma yok, hafızası yeterli kullanılan işletim sistemi sade ve hızlı çift tıklama uyandırma var pil temizlik optimizasyon dahili Android 10’a güncelledik daha da hızlandı ekran video kaydetme vs var. Samsung t290 tercih etmedim bunu aldım 2 sinide elime aldım test ettim Lenovo’da karar kıldım içim rahat “