Sosyal medyada artan çadır, ateş başı ve tatil fotoğraflarından da farketmişsinizdir, tüm dünyada outdoor aktivitelerinin son dönem yükselen trendi, şüphesiz ki çadır konaklama!
Şehir hayatından uzaklaşma ve doğayla iç içe olma arzusuna, zorlaşan ekonomik koşullar da eklenince, çadır konaklamalı kamp, macera severlerin en çok tercih ettiği tatil seçeneklerinden biri haline geldi. Ülkemiz muhteşem doğasıyla, kamp severlere cömert davransa da hem dalış yapabileceğiniz hem de kamp deneyimi yaşayabileceğiniz bölgelerin sayısı çok fazla değil. ListeList okurları için, İstanbul’a yakın dalış ve kamp alanlarını sizler için derledik. İşte İstanbul’a yakın 6 dalış kamp alanı!
1. Uzunkum – Mecidiye – Keşan
Keşan’a bağlı Mecidiye beldesinden denize doğru yol aldığınızda, sağa doğru kıvrılan toprak yolun sonunda karşınıza Uzunkum Plajı çıkar. 2018 sezonu itibari ile kamp konaklama için önemli kriterlerden çadır alanı, yeme-içme, elektrik, temiz duş ve tuvalet olanaklarını bir arada sunan plaj, dalış merkezlerinin bulunduğu İbrice Limanı’na sadece 3 km uzaklıkta. 2018 sezonu için çadır başına günlük 50 TL ile ücretlendirilen plajda şezlong ve şemsiye için günlük 15 TL ödemeniz gerekiyor. Gün batımının en güzel manzaralarından birine sahip olan plajda konaklayıp, İbrice’den kıyı girişli deneme dalışı ve sertifikalı dalıcılar için botla gezi dalışı yapma imkanı kampı benzerlerinden ayıran en avantajlı noktası.
2. Gökçetepe Tabiat Parkı – Keşan
Saros’un kayıp cenneti Gökçetepe, çam ağaçlarının dalgalara sarıldığı bir vaha adeta… İbrice Limanı ve Gökçetepe sahili arasında kalan kamp yeri, bakir koyları ve ciğerlerinize işleyen çam kokusuyla, orman içinde kamp olanağı sağlıyor. Bir kaç farklı plaja yayılmış kamp alanının en popüler kamp mekanı, sahili oluşturan çakıl taşlarından ismini alan Çakıl plajı. Medeniyetten uzak daha bakir koy tercih edenler için Deli Liman Plajı mavinin yeşile büründüğü bir alanda çok keyifli bir kamp olacağı sağlıyor. Dalış severler için bu koylardan İbrice Limanı’na ulaşım 5-6 km. Yol uzun gelmesin, deniz ile kucaklaşan orman sahil yolu, unutamayacağınız manzaraları sunmaya hazır ve nazır bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor.
3. Kömür Limanı – Gelibolu
Gelibolu Yarımadası’nın kuzey sahilinde buluna Kömür Limanı, sahip olduğu keyifli dalış noktaları nedeniyle kamp alanı vasfına kavuşmuş yerlerden biri. Ulaşım koşulları biraz zor olsa da yolculuğun sonunda ayak bastığınız yerin keyfi sizi büyüleyecek. Herhangi bir dalış botu veya teknesine ihtiyaç duymadan, kıyı girişleri ile yapılan dalışlar, Kömür Limanını en gözde dalış kampı alanlarından biri haline getiriyor. Kömür Limanı’ndan tekne ile ulaşacağınız Minnoş ve Despot Kayalıkları, Saros’un dalış severlere en cömert davrandığı dalış noktaları arasında yer alıyor.
4. Sokakağzı Limanı – Assos
Assos, ören yeri, antik limanında bulunan otelleri ve pansiyonları ile turistlerin hücum ettiği bir tatil cenneti olmasının yanında, merkezden biraz uzak ancak uygun fiyatlı kamp ve dalış yapabileceğiniz Sokakağzı limanına ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de hem dalış yapıp hem kültürel etkinlikte bulunarak çadır konaklamalı bir tur istiyorsanız, Assos tam size göre…
5. Yıldız Koyu – Gökçeada
Gökçeada’da bir çok kamp alanı bulunuyor. Ancak Gökçeada Su Altı Milli Park’ının başlama noktası olan Yıldız Koyu, dalış amaçlı konaklama için çok daha uygun olacaktır. Merkeze 4 km uzaklıkta bulunan koy, mili parka karadan araçla ulaşım için tek seçeneğiniz. Buradan yıldız koy, mavi koy ve yeşil koy ile batıklara dalış yapabilir, şnorkelle milli parkı gezebilirsiniz. Sıcak su, ortak duşlar ve tuvaletler, bulaşıkhane, kablosuz internet, otopark, ortak kullanımlı buzdolabı, şarj amaçlı prizler, kamp içi sedir ve hamaklar ücretsiz. Çamaşırhane, şemsiye ve şezlonglar ücretli. Eğer kamp malzemesine henüz yatırım yapmadıysanız, yataklı çarşaflı çadır da kiralayabilirsiniz. Çadır konaklama kişi başı kahvaltı hariç 40 TL
6. Aydıncık Koyu – Gökçeada
Denize nazır, sakin, basit ama temiz bir kamp alanı arıyorsanız, diğer bir seçenek de Gökçeada’nın en eski kamping alanı olan Aydıncık Koyu. Koy, adanın güney kesiminde ve merkeze 9 km uzaklıka bulunuyor.Sahil, 1.2 km uzunluğunda, incecik kumları ve dalgasız denizi var. Bu nedenle su aktiviteleri için ideal şartları taşıyor. Meraklıları ve denemek isteyenler için dalış ve sörf deneyimini yaşayacağınız okullar mevcut. Kamp alanında konaklama kişi başı 25 TL. Eğer kahvaltı dahil alternatif arıyorsanız 40 TL ücret ile konaklayabilirsiniz. Yiyecek için bir mutfak alanı bulunmasa da ortak masa alanlarını yemek hazırlığı için kullanabilir, elektrik ve ortak buzdolabından faydalanabilirsiniz. Arzu ederseniz çevrede yemek yiyebileceğiniz bir restoran da mevcut.