Günümüzde pek çok insan kırsal kesimlerdense kalabalık şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Tabii böyle bir durumda apartman dairelerine yerleşmek de kaçınılmaz oluyor. Müstakil evlere göre daha ufak olan apartman daireleri, doğru dekore edildiğinde harika bir yaşam alanı olabilir. Eğer siz de küçük bir evde yaşıyorsanız doğru yerdesiniz! Salonunuzu geniş ve ferah gösterecek mobilya düzenlerini sizler için araştırdık ve derledik. İşte küçük salonlar için hayat kurtarıcı mobilya düzenleri ve dekorasyon önerileri…
1. 2 odak noktası olan salonlar için
Bu düzenleme 2 odak noktası olan salonlar için oldukça ideal. Burada odak noktasından kastımız ise televizyonlar, şömineler, pencereler ya da ilgi çeken diğer eşyalar. Bu düzenlemeyle odak noktaları herkes için ulaşılabilir hale gelecek. Salonunuzu bu şekilde organize etmek istiyorsanız ilk olarak büyük eşyaları yerleştirerek başlayabilirsiniz.
2. Sohbete düşkün olanlar için
Eğer salonda uzun sohbetler yapmayı seviyorsanız bu düzen tam size göre! Salondaki her insanın birbirine ulaşmasını sağlayan bu mobilya düzeni, kare salonlar için de oldukça ideal.
3. Dengeli bir salon düzeni için
En sık karşılaştığımız salon düzenlerinden biriyle devam edelim. Odak noktasını herkes tarafından ulaşılabilir kılan bu düzen, hem TV izlemek hem de sohbet etmek isteyenler için oldukça ideal. Dikkat etmeniz gereken tek nokta ise eşyaların odak noktasına paralel konumlandırılması.
4. Sehpa kullanmayı sevenler için
Küçük bir salon, kalabalık grupları ağırlamaya engel değil! Misafirlerinizi dilediğiniz gibi ağırlamanıza imkan sağlayan bu salon düzeni, sehpalı evler için oldukça ideal. Üstelik oldukça konforlu.
5. Açık düzen tercih edenler için
Eğer salonunuz mutfakla ya da başka bir odayla birleşiyorsa bu mobilya düzeni tam size göre! Böyle bir düzenle hem oturma alanınızı ayırabilir hem de rahat bir köşe yaratabilirsiniz. Ek olarak sehpa kullanabilir, salonunuza derinlik katabilirsiniz.
6. TV düşkünleri için
Film ve dizi düşkünlerini buraya alalım! Eğer salonunuzda TV kullanımına önem veriyorsanız buna uygun bir mobilya düzeni yapmanız şart. Aksi takdirde herkes TV’yi göremeyebilir, film geceleri sekteye uğrayabilir! Böyle bir düzen için dikkat etmeniz gereken iki nokta var. İlk olarak tüm koltukların TV’ye dönük olduğundan emin olmalısınız. İkinci olarak ise TV’yi pencerenin karşısına yerleştirmekten kaçınmalısınız. Mümkünse TV’yi pencerelerin olduğu duvara yerleştirmelisiniz. Böylelikle olası ışık ve yansıma problemlerinin önüne geçebilirsiniz.
7. Köşe koltuk tercih edenler için
Küçük salonlar için en sık tercih edilen mobilya düzenlerinden biriyle devam edelim. Eğer küçük bir salonunuz varsa bir köşe koltuk ve orta sehpa satın alarak konforlu bir ortam yaratabilirsiniz. Böylelikle kalabalık grupları ağırlamak da dert olmaktan çıkar! ?
8. Şömineli evler için
Eğer şömineli bir salonunuz varsa TV düzeninde önerdiğimiz mobilya düzenini kullanabilirsiniz. Yani şöminenin herkes tarafından ulaşılabilir ve görülebilir olması şart. Eğer hem şömine hem de TV kullanmak istiyorsanız TV’nizi şöminenin üzerine yerleştirebilirsiniz. Böylelikle hem TV hem de şömine herkes tarafından görülebilir.
9. Büyük orta sehpa kullananlar için
Buradaysa odak noktamız orta sehpa! Orta sehpayı salonun ortasına yerleştirdikten sonra mobilyalarınızı sehpa çevresinde konumlandırabilirsiniz. Eğer daha geniş bir salonunuz varsa iki adet küçük sehpa da iş görecektir.
10. Farklılık arayanlar için
Eğer kare bir salonunuz varsa ve klasik düzenlerden sıkıldıysanız köşegen mobilya düzenlerine bir şans verebilirsiniz. Estetik olarak dengeli, kolay ve ferah bu düzen, salonunuza yepyeni bir hava katacak. Tek yapmanız gereken tüm mobilyalarınızın açısını 45 derece kadar değiştirmek.
Bonus: Daha geniş bir salon için mobilyalarınızı duvara yaslamaktan vazgeçmelisiniz!
Konu küçük salonlar olduğunda en sık yapılan hatalardan biri de eşyaların tamamını duvara yaslamak. “Ortası açık kalsın, geniş gözüksün” mantığıyla yapılan bu düzen, aslında odayı çok daha sıkışık ve küçük gösteriyor. Bunun yerine eşyaların arkasına farklı objeler yerleştirebilir, farklı dekorasyonlar yaratabilirsiniz.
Kaynak: 1