Binlerce yıl önce inşa edilmiş gizemli piramitlerin sırlarını daha yeni yeni çözmeye başlıyoruz. Çözdüğümüz her yeni sır, bir yeni sırrı daha beraberinde getiriyor. Bu keşif sürecinin daha ne kadar devam edeceğini yaşadıkça göreceğiz ancak yeni bulgular, bu sürecin uzun yıllar daha devam edebileceğini gösteriyor. Bilim adamlarının yeni açıklamasına göre yine ilginç bir sır ile karşı karşıyayız. Keşfedilen bu yeni sır, gündelik hayatımızı etkilecek yeni bir teknolojinin habercisi olabilir. Daha önce içerisinde, hangi amaçla inşa edildiği bilinmeyen, yaklaşık 30 metre uzunluğa sahip bir boşluk keşfedilen Keops Piramidi ile ilgili bu yeni gelişme, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Dünyanın Yedi Harikası’ndan en eskisi olduğu bilenen Büyük Gize Piramitleri, elektromanyetik enerjiyi toplayabiliyor
Büyük Gize Piramitleri’nin en büyüğü olan Keops Piramidi’nin yaklaşık 140 metre yüksekliğe ve 4500 yılın üzerinde bir geçmişe sahip olduğu tahmin ediliyor.
Rusya’da bulunan ITMO Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı araştırmada, Keops adıyla bildiğimiz, ünlü firavun Khufu adına inşa edilen piramidin, elektrik enerjisini ve manyetik enerjiyi odalarında ve temelinde toplayabildiği ve yoğunlaştırdığı ortaya çıktı.
Elektromanyetik kapasitesini ölçmede nano ölçekli modelleme yöntemi kullanılıyor
Piramidin elektromanyetik kapasitesini ölçebilmek için örnek bir modelleme geliştiren araştırmacılar, farklı rezonanslarda enerjinin nasıl toplandığını ve yayıldığını test ediyorlar. 200m – 600m rezonans aralığında yapılan testlerde radyo dalgalarının etkileşimleri inceleniyor.
Günlük hayatımızı değiştirecek teknolojiye dair ipuçları, piramitlerde saklı olabilir
Araştırma ekibinin koordinatörü Dr. Andrey Evlyukhin, piramitler hakkında hala çok fazla bilinmeyen olduğunu ve birçok konuda varsayımlarla ilerlediklerini söylüyor. Piramitlerin içinde hiç boşluk olmadığı varsayımı ya da piramitlerin içinde ve dışında kullanılan yapı malzemesinin sıradan bir kireçtaşı olması, bu varsayımlardan sadece birkaçı.
Sensör ve güneş paneli teknolojisinde çığır açma potansiyeline sahip
Eğer piramidin enerji toplama gücü, nano ölçekli piramit modellerinde de işe yarar ise bu teknoloji çok daha verimli sensörler ve güneş panelleri üretiminde kullanılabilir.
Radyo dalgalarının kontrol edilmesi, birçok teknolojik yeniliği beraberinde getirebilir
The Journal of Applied Physics’de yayınlanan araştırmaya göre, belirli bir alt yapıya kurulmuş ve çok kutuplu resonansları destekleyen piramit şekilli objeler, elektromanyetik dalgaların yansımasını önemli ölçüde engelleyebiliyor. Bu bulgu aynı zamanda radyo dalgalarının yayılmasını kontrol edebileceğimiz anlamına da geliyor.