Başarılı şirketler bir günde kurulmuyor. Dışarıdan baktığımızda yalnızca başarı hikayeleri görüyor olabiliriz ancak o hikayeler yazılana dek dökülen alın terini, verilen emeği, çekilen stresi görmüyoruz. Güzel bir iş fikri bulmak, bu fikri doğru zamanda, doğru şekilde hayata geçirmek ve başarılı şekilde yönetip karlı bir iş haline getirmek hiç kolay değil ancak imkansız da değil. Başarıyı yakaladıktan sonra alınan ödüller de oldukça tatmin edici sayılabilir. Kendi işinizi kurmak için bir kıvılcım bekliyorsanız Forbes’un yayınladığı bu 7 maddede aradığınızı bulabilirsiniz.
1. Hayatınızdaki monotonluktan kurtulup kendi yolunuzu çizmek
Belki ilk günlerde gecenizi gündüzünüze katıp çalışmanız, uykusuz kalmanız gerekecek ancak 9-5 mesaili bir işin size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu riski alıp hayatınızı değiştirmek, mantıklı bir neden sayılabilir. Sonuçta yorulsanız da kendi istediğiniz şekilde yorulacaksınız.
2. Kendi iş fırsatınızı yaratmak
Onlarca genç girişimcinin kendi işlerini kurduğu ve başarılı bir şekilde sürdürdüğü dünyada kendi işinizi yapmak, o kadar da zor sayılmaz. Eğer çalıştığınız işi sevmiyorsanız ya da o işin çok daha iyi şekilde yönetilebileceğine inanıyorsanız, bunu kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz.
3. Sunacağınız ürünün talep görmesi
Güzel bir fikre sahip olmanız elbette başlangıç için en önemli adımlardan biri ancak sunduğunuz ürün ya da hizmetin pazarda talep görüyor olması da oldukça önemli. Eğer sattığınız ürün için piyasada bir talep yoksa ve bunu siz oluşturamazsanız, başarılı olmanız mümkün değil.
4. Para kazanmak
Kulağa çok basit gelebilir ancak para en büyük motivasyon kanyaklarından biri. Girişimcilerin de büyük bir yüzdesi sevdiği işi yapmaktan ziyade para kazanmak için kendi şirketini kuruyor. Çalışmak zordur ancak mali dengenizi pozitifte tutup akıllı harcamalar yaparak dengeli bir şekilde büyüyebilirseniz, yaptığınız işin karşılığını alacaksınız.
Eğer halihazırda yürüttüğünüz bir ek işiniz varsa ve kar getiriyorsa, belki de artık sadece o işe odaklanıp daha çok para kazanmanın vakti gelmiştir.
5. Çalışılan işi sevmiyor olmak
Sevmediğiniz bir işte çalışıyor olmanız, işi ve sabit gelirinizi bir kenara bırakmak için yeterli bir sebep olmayabilir ama kendi işinizi kurmak için oldukça yeterli bir sebep. Çalıştığımız yıllar hayatımızın çok büyük bir bölümünü kapsıyor ve hayat, mutsuz olmak için çok kısa.
6. İnsanlara yardım etmek
Çalışanlarınızın başarısından sorumlu olmak ve onlara bir şeyler kattığınızı bilmek, şüphesiz büyük bir mutluluk. Birilerinin hayatını sürdürmesi, ailesini geçindirmesi, hayallerini gerçekleştirmesi için ihtiyaç duyduğu geliri sağlıyor olmak, paha biçilmez bir his.
7. Fark yaratmak
Dünyayı değiştirmeyi istemek, kendi işinizi kurmak için bir sebep sayılabilir. Eğer bir problemi ortadan kaldıracak bir çözümünüz varsa, bu diğer insanlara fayda sağlayacaksa ve dünyayı daha iyi bir yer yapacaksa neden kendi işinizi kurmayasınız?
Kendi işinizin patronu olmak zor bir iş olabilir ancak her yeni gün bir şeyleri daha başarıyor olmak, insanlara yardım edebilmek ve sevdiğin işi yapmak, gerçekten büyük mutluluk.