1950’li yıllarda gıda sektöründe kullanılmaya başlanan kanola bitkisinin Trakya bölgesindeki ekimi gün geçtikçe artıyor. Ülkemizin tabiatına ve ekonomisine zenginlik katan kanola görülmeye değer manzaralar oluşturuyor. Çiftçilerin umudu olan, doğa severlerin arşivini süsleyen Trakya’nın sarı incisini yakından tanıyalım…
Kanola çiçekleri, Trakya bölgesinin birçok noktasını son 15 yıldır sarıya boyuyor.
Güneş’in sarısıyla ahenk içinde bütünleşen, insanın içini huzurla dolduran kanola çiçekleri hem çiftçilerimize geçim kaynağı sağlıyor hem de bizlere görsel resital sunuyor.
Kanola, bölgenin kış bitkisi sayılıyor. İstenen gelişimi göstermesi için yeterli oranda yağmur yağması gerekiyor.
Güzelliğiyle seyrimize zevk katan Kanola çiçekleri neden aynı zamanda iyi bir geçim kaynağı sayılıyor?
Çünkü ayçiçeğine alternatif olarak ekilen kanolanın tohumundan bitkisel yağ elde ediliyor. Ülkemiz, dış alımda petrolden sonra en çok parayı yağ için harcıyor.
Yani ekilen kanola tohumları, tabiatımızı zenginleştirdiği gibi ülke ekonomisinin kalkınmasına da büyük fayda sağlıyor.
Daha bitmedi! Kanola, biyodizel yapımında da kullanılıyor. Bu sayede ülkemizin bir diğer dış ihtiyacı olan petrol konusununda da ekonomiye çözüm alternatifi sunuyor.
Kanola çiçeklerinin zarif görüntüsüne yakından tanık olmak ve güzel fotoğraflar çekeceğiniz bir keşfe çıkmak isterseniz, Silivri’de Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünün civarındaki kanola tarlarlarını görmenizi öneriyoruz…