Sosyal medyada içerik oluşturmanın oldukça kolay olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak düzenli içerik oluşturmak görünenden çok daha fazlası… Mükemmel müziği seçmekten kusursuz videolar oluşturmaya kadar içerik üreticilerinin dikkat etmesi gereken çok fazla detay var. Fakat endişelenmeyin! Bu süreçte size yardımcı olacak harika programları bir araya getirdik. Gelin içerik üreticilerinin hayatını kolaylaştıracak araçları detaylıca inceleyelim.
1. Canva
Sosyal medya araçları dendiğinde ilk akla gelen platformlardan biri olan Canva, kullanıcıların poster, grafik ve sunum gibi görsel içerikler oluşturmasına olanak tanıyor. Bu platformda sayıları binleri geçen profesyonel şablon ve görsel bulunuyor. Bu sayede fikirlerini hayata geçirmek isteyen içerik üreticileri işe bir adım önde başlıyor. Üstelik Canva tamamen ücretsiz! Ancak hayal gücünün sınırlarını zorlamak isteyenler aylık 100 lira ödeyerek premium içeriklere de ulaşabilir.
2. Animoto
Videolar, pazarlama stratejilerinin oldukça önemli bir parçası. İçerik üreticileri potansiyel müşteriler oluşturmak, satışlarını ve tabi marka bilinirliğini artırmak için videolardan destek alıyor. Haliyle video düzenleme araçları da bu konuda içerik üreticilerinin en büyük yardımcısı oluyor. Animoto, sisteme kayıtlı hazır efekt ve şablonları kullanarak ya da kendi dosyalarınızı ekleyerek muhteşem video klipler oluşturmanıza imkan sağlıyor. Bulut tabanlı bir video oluşturma hizmeti sunan Animoto’nun ücretsiz olduğunu belirtelim. Ancak bu platformun da profesyonellere özel sunduğu bazı paketleri bulunuyor. Fiyatlandırmaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
3. Snapmuse
Carva ve Animoto ile videonuzu hazırladınız. Şimdi de arka plan müziğine ihtiyacınız var. Fakat çok sevdiğiniz şarkıları telif haklarından dolayı istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz. Bu noktada telifsiz müzik tercih ederek daha sonra karşınıza çıkabilecek yasal sorunları en başından önleyebilirsiniz. Snapmuse, aklınıza gelebilecek her tarzda telifsiz müziğe ulaşabileceğiniz harika bir platform. İster YouTube videonuz ister belgeseliniz için müzik seçiyor olun. Snapmuse’da her kullanım alanına uygun bir müzik bulabilirsiniz. Ayrıca ses kitaplığından doğru müziği bulmanın da oldukça basit olduğunu belirtelim. Yapmanız gereken tek şey hesap oluşturarak Snapmuse’un eşsiz arşivinden kendinize en uygun müziği bulmak!
4. Hashtagify.me
Popüler Hashtag seçimi yaparak beğeni sayınızı mı artırmak istiyorsunuz? O halde Hashtagify.me tam da ihtiyacınız olan bir araç! Aracın kullanımı ise oldukça basit. Bir konu hakkında arama yaparak en popüler hashtag’leri kısa süre içinde inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda merak ettiğiniz bir hashtag’in Twitter ve Instagram gibi farklı platformlardaki performansını ölçebilirsiniz. Hashtagify.me’nin hem ücretsiz hem de ücretli eklenti özellikleri sunduğunu da belirtelim.
5. Prezi
Animasyon ve görsel açıdan zenginleştirilmiş bulut tabanlı sunum hazırlama sitesi Prezi, kişisel ya da profesyonel gereksinimler için fark yaratan bir hizmet sunuyor. Prezi’de sunumlarınıza YouTube videoları, görsel, animasyon ekleyebilir ya da şekil ve semboller çizebilirsiniz. Ancak sunumlarınıza grafik, ses ve video eklemek istiyorsanız Plus ya da Premium paketlerinden birini almanız gerekiyor. Fiyatlandırma politikasını detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
6. Grammarly
İngilizce blog yazıları yayınlayanlar için harika bir eklenti olan Grammarly ile devam edelim. İnteraktif bir yazım kılavuzu olarak tanımlayabileceğimiz Grammarly, yapay zeka teknoloji sayesinde metninizdeki tüm hataları düzeltir. Aynı zamanda imla kurallarına uygun bir metin oluşturmanıza yardımcı olur. Yazılımın en güzel tarafı bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebiliyor olmanız. Grammarly’nin web sitesine giderek “Add to Chrome” seçeneğine tıklamanız yeterli!
7. Typeform
Soru sormak, sosyal medyada etkileşim almanın en kolay ve eğlenceli yollarından biridir. Peki hedef kitlenizin ilgisini çeken soruları nereden bulacaksınız? İşte tam da burada Typeform devreye giriyor. Typeform’u kısaca anket ve form oluşturucu olarak tanımlayabiliriz. Program sayesinde görüntü tabanlı, çoktan seçmeli ve kısa yanıtlı gibi farklı seçeneklerde sorular oluşturabiliyorsunuz. Testinizi hazırladıktan sonra hedef kitleniz için uygun bir format belirleyerek birden fazla sosyal medya platformunda paylaşabiliyorsunuz. Ayda 10 soru ve 10 yanıtı ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz. Daha fazla kullanım için Basic, Plus ve Business sürümleri de bulunuyor.
8. Lumen 5
Lumen 5, kullanabileceğiniz en iyi video kurgu araçlarından biridir. Araç, blog gönderilerinizin içeriğini analiz ederek sizin için otomatik bir video oluşturuyor. Hatta kolayca sürükleyip videoya ekleyebilecek görsel ve videolar da öneriyor. Ancak Türkçe metinler üzerinde çalışırken bazı düzeltmeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yine de bilgiyi hızla videoya dönüştürmek isteyen içerik üreticilerinin imdadına koşuyor!
9. Unsplash
Blog yazılarında, sosyal medya hesaplarında ya da basit bir sunumda dahi yüksek kaliteli görsellere ihtiyaç duyarız. Ancak yasal sorunlar yaşamamak için görsel seçimi yaparken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Telifsiz görselleri, belirli bir ücret karşılığından stok fotoğraf sitelerinden temin edebiliyoruz. Fakat bazen sosyal medya projeleriniz için fazladan bütçe oluşturmakta zorluk çekebilirsiniz. Unsplash, ücretsiz stok fotoğraflar sunan bir web sitesi. 2021 yılından beri Getty Images’e ait olan sitede 4 milyondan fazla fotoğraf bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve basit tasarımıyla içerik üreticilerinin imdadına koşan Unsplash’e bir göz atın deriz.
10. Hootsuite
Gün içinde az paylaşım yapıyorsanız sosyal medya platformlarını kullanmak çok zor olmayabilir. Ancak birden fazla sosyal ağ kullanıyor ve paylaşımlarınızı düzenli bir şekilde yapmak istiyorsanız işler biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcıların yardımına Hootsuite uygulaması koşuyor. Hootsuite sayesinde sosyal ağlarınızı tek bir noktadan basit bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu araç, planlı paylaşımlar yapmanıza da imkan sağlıyor. Böylece içerik üreticileri zamandan tasarruf sağlayabiliyor. Hootsuite’in Professional, Team ve Business gibi sürümleri bulunuyor. Sürümler ve fiyatlar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
11. Storyluxe
Muhteşem Instagram hikayeleri mi oluşturmak istiyorsunuz? Cevabınız evetse Storyluxe’ü mutlaka incelemelisiniz. Storyluxe; polaroid, neon ve çiçek gibi dinamik şablonlara ulaşabileceğiniz oldukça yararlı bir araç. Bu araçta 650’den fazla video şablonu, filtreler, arka planlar ve çerçeveler var. Kullanışlı arayüzü sayesinde gönderinizi en iyi şekilde yansıtan şablonu kolayca bularak takipçilerinizi etkileyecek hikayeler hazırlayabilirsiniz!
12. Pexels
İçerik üreticileri için bir başka yaratıcı güçten bahsedelim. Pexels, sunduğu ücretsiz stok fotoğraflarla içerik üreticilerinin birbirinden güzel tasarımlar oluşturmasına yardımcı oluyor. Buradaki görsellerin tamamına yüksek kalitede ve Pexels lisansı kapsamında ulaşabiliyorsunuz. Sitede yüz binlerce ücretsiz stok fotoğraf bulunuyor ve her gün yeni görseller eklenmeye devam ediyor.
13. Infogram
Blog yazılarında ya da videolarında bilgi grafikleri paylaşmak isteyenleri de unutmadık. Verilerini görselleştirmek isteyen içerik üreticileri Infogram’da kendi grafiklerini kolay bir şekilde oluşturabilir. Elinizdeki verileri sisteme yükleyerek hızlı ve kolay bir şekilde verilerinizi görselleştirebilirsiniz. Sisteme veri girişi yaptıktan sonra grafikleriniz güncellenir. Eğer tasarımdan hoşlanmadıysanız hiç sorun değil! Sitede bulunan onlarca şablon arasından dilediğinizi seçebilir ve grafiğinizi güncelleyebilirsiniz. Infogram’ı temel sürümde ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha profesyonel ihtiyaçlarınız için Pro, Business ya da Team gibi sürümleri deneyebilirsiniz.
14. Anchor
Anchor, podcast’inizi ücretsiz olarak oluşturmanıza ve dağıtmanıza imkan sağlayan popüler bir platformdur. Bu platform sayesinde podcast’iniz sosyal medya platformlarıyla bütünleşir. Ayrıca Anchor, Spotify ile basit bir dağıtım sunar ve podcast’inizin performansını analitik ve etkileşimlerle analiz etmenizi sağlar. Sadece podcast için değil video ve ses kayıtları oluşturmak için de Anchor uygulamasını kullanabilirsiniz.
15. Vista Create
Popüler site Canva’ya bir alternatif arıyorsanız Vista Create’e göz atmanızı öneririz. Vista Create sayesinde çok fazla tasarım bilgisine sahip olmadan çarpıcı grafikler oluşturabilirsiniz. Peki burada sizi neler bekliyor? 75.000’den fazla ücretsiz tasarım şablonu, 1 milyon fotoğraf, 32.000 video ve 15.000 illüstrasyon ve müzik kitaplığı ve dahası… Vista Create’i sınırlı erişimle ücretsiz kullanabileceğinizi hatırlatalım. Daha profesyonel çözümler arıyorsanız aylık 10 dolar karşılığında pro sürümü kullanabilirsiniz.