Konuk yazarımız Ahmet Meral listeledi, haberiniz olsun.
Otomobil ve aksiyon tutkunlarının, her filmini bir öncekinden daha da heyecanla beklediği Fast and Furious (Hızlı ve Öfkeli) serisinin yedinci filmi Furious 7, 3 Nisan’da yani bugün vizyona giriyor. Koltuğumuza yaslandığımızda bizi hızlı arabalar, silahlar, patlamalar, güzel kızlar ve yakışıklı erkekler ile karşılayacaklarından eminiz. Ama ekranda Paul Walker‘ı her gördüğümüzde biraz daha duygulanacağımız da aşikar.
Sinema salonlarına doluşmamıza saatler kala, ListeList olarak 7. filmi sabırsızlıkla bekleyen hayranlar için bir güzellik yaptık ve muhtemelen daha önce hiç duymadığınız bilgileri derledik. Kemerlerinizi takın ve sadece madde aralarında hızlanın.
1. Ehliyet-Ruhsat, lütfen!
Tehlikeyi seven ve hızlı arabalar süren kişileri canlandıracak bir ekip kurarken, bütün oyuncuların arabalar ile içli dışlı olması gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Serinin hızlı aktrislerinden Michelle Rodriguez ve Jordana Brewster ilk film için seçildiklerinde ehliyetleri bile yoktu.
Hatta ikinci filmde pembe arabası ve “cool” tavırları ile bizi bizden alan Devon Aoki’nin, daha önce sürücü koltuğuna bile oturmadığını öğrendiğimizde biz de çok şaşırdık.
2. Arabamızı evden mi getiriyoruz?
Paul Walker gerçek hayatta da arabalara gönül vermiş bir oyuncuydu. Hatta ikinci filmde Walker’ın kullandığı Nissan Skyline kendi koleksiyonundan seçilmiştir. Vefatından sonra araç satışa çıkarılmış fakat 5 milyon Euro’ya kadar değer biçilen araç henüz satılmamıştır.
3. Gerçek Drift King
Serinin üçüncü filmi Tokyo Drift’te, “Drift” sürüş stilinin mucidi ve gerçek Drift King olan Keiichi Tsuchiya, küçük bir sahnede oynamıştır. Hatta dağlarda çekilen bazı yarış sahnelerinde sürüş yeteneklerini bile sergilemiştir.
4. Animasyon’a bütçe ayırmasak?
“Tokyo Drift”i izlerken inanmakta güçlük çektiğiniz, “bunlar hep animasyon” dediğiniz yarış sahneleri aslında Rhys Millen, Rod Millen, Tanner Foust gibi profesyonel yarışçıların direksiyon hakimiyeti sayesinde ortaya çıkmıştır.
5. Konuşmasak da anlaşabiliyoruz
Hafızanızı zorlayın; Brian (Walker) ve Letty (Rodriguez)’nin seri boyunca kaç kez konuştuğunu hatırlıyor musunuz? Hatırlayamamanızın sebebi bu sayının “bir” olması olabilir. 6. filmde Brian’ın Letty’ye yaklaşıp özür dilemesi ile bu ikiliyi ilk defa iletişim kurarken izleyebildik.
6. Hiçbir masraftan kaçınmadık
Animasyon ile hazırlanması planlanan 6. filmdeki tank sahneleri, yönetmen Justin Lin’in ısrarı ve yoğun güvenlik önlemleri ile kanlı canlı çekilmiştir. Filmde kullanılacak araçları hazırlayan Dennis McCarthy’nin açıklamasına göre; 100’den fazla araç, kazalar ve tekrarlar yüzünden kullanılamayacak hale gelmiştir.
7. Omuzlardan biraz dar oldu
Vin Diesel’in birinci filmde kullandığı Mazda RX-7’nin içinde bulunan güvenlik demirleri, aktörün araca sığmaması nedeni ile sökülmüştür. Koskoca Vin Diesel’e kilo ver demek kolay değil tabii.
8. Tek parça getirirseniz seviniriz
Walker’ın serinin açılış filminde kullandığı yeşil Mitsubishi Eclipse, 7 yıl sonra Sex Drive isimli filmde de bazı yarış sahnelerinde boy göstermiştir.
9. Nisan’ın uğuru
Nisan ayında seyirci ile buluşan filmler sıralamasında, Hızlı ve Öfkeli 4, 72.5 milyon dolar ile en yüksek hasılata sahip olan film ünvanını elinde tutuyor. Aynı zamanda Universal Stüdyoları tarafından çekilen filmler arasında en iyi “İlk Üç Gün” hasılatına sahip. Bu rekoru, 3 Nisan’da 7. filmle vizyona girdiklerinde kırabilecekler mi acaba?
10. 8 Mil Yarışı
Casting araştırmaları yapılırken Paul Walker’ın oynadığı Brian O’Conner karakteri için Mark Wahlberg, Christian Bale ve Eminem de düşünülmüştü. Modifiye tutkunu bir Eminem’i gözümüzde canlandırmakta zorlandık açıkçası.
11. Orijinal Hızlı ve Öfkeli
1954 yılında, başrollerinde John Ireland ve Dorothy Malone’un oynadığı The Fast And The Furious filmi, hakları Universal Stüdyoları tarafından alınana kadar “Hızlı ve Öfkeli” denildiğinde akla gelen tek filmdi. Arabalar konusunda 2001 versiyonu ile benzerlik gösterse de 54 yapımı filmde esas konu, Ireland’ın oynadığı karakterin hapisten kaçışı ve Meksika’ya kaçma çabası üzerineydi.
12. Bitmeyen pist yapmışlar
6. filmin en çok tartışılan konularından biri de uçak sahnesinin uzunluğuydu. Dünya ortalamasına göre normal bir pistin uzunluğu ortalama 1 mil iken filmde 115 mile yakın hızla ilerleyen uçağın 13 dakika boyunca pistte kalması biraz absürt kaçmıştı. Çünkü bu hesaplama ile pistin neredeyse 29 mil olması gerekiyordu.
Not: Bu liste Top Gear, Sploid ve Ranker‘dan faydalanılarak hazırlanmıştır.