İnternette milyarlarca farklı kitlesel fonlama kampanyası var. Kickstarter veya Indiegogo’da bir gezintiye çıktığınızda, bazı gerçek mücevher değerindeki projelerin yanı sıra tuhaf, yararsız ve düpedüz aptalca projeleri bulmakta sıkıntı çekmeyeceksiniz. İnternette bulabileceğiniz en sıra dışı, iddialı ve heyecan verici yeni kitlesel fonlama projelerini bulmak için bir yolculuğa çıkıyoruz. En iyi niyetli olanların bile başarısız olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Eğer bir projeye destek olacaksanız, iyice araştırın.
1. Think Board X – Bulut bağlantılı beyaz tahta
Yazı tahtaları fikir geliştirmek ve diğer insanlarla iletişim kurmak için inanılmaz derecede faydalı bir araç. Eğer karalamalariniz kurtarmaya değer ise, tek seçeneğiniz bir sonraki kişi tarafından silinmeden önce biri tarafından not alınması ya da fotoğraf çekmektir. Bunu daha iyi bir yolu olsaydı? Rocketbook uygulaması tarafından desteklenen yazı tahtası Think Board X ile tanışın. Rocketbook’un akıllı telefon uygulamasıyla sayfanın dijitalleştirilmiş kopyası seçtiğiniz bulut depolama platformuna anında gönderilebiliyor.
2. Lumapod – Ultra kompakt tripod
Tripod kullanımı bazı çekim türleri için çok önemlidir, ancak tripod kurmak büyük ve zaman alıcı bir süreçtir. Lumapod’un bir çözümü var. Tripod, baştan ayaklara doğru uzanan teller vasıtasıyla stabil durmak için bir germe sistemini kullanıyor. Lumapod’un patentli germe sistemi, tripodun bel kemiğini oluşturuyor. Lumapod, Go85 ve Go120 olmak üzere iki farklı boyutta tercih edilebiliyor. Hem kompakt kameraları hem de değiştirilebilir objektifli kameralarla gösterdiğini kullanılabiliyor. Akıllı tasarım sayesinde, Lumapod’u katlayıp açmak yaklaşık 4 saniye sürüyor.
3. Segway Drift W1 – Elektrikli patenler
Yeni Segway Drift W1s ile tanışın. Drift W1 modeli, şirketin e-Skates kategorisindeki ilk ürün. Segway’in Segway scooter modellerinde kullandığı kendini dengeleme özelliğiyle donatılmışlar. 2015 yılında Ninebot tarafından satın alınan şirket, Drift W1 modeliyle 2018’in yeni trendini belirleyecek gibi görünüyor.
4. DaVinci Color Mini – Renkli 3D yazıcı
3D yazıcıların bu günlerde akla gelebilecek her türlü malzemeyi yazdırabilirsiniz. Ancak renkler söz konusu olduğunda, seçimleriniz maalesef sınırlı. Elbette, seçim yapmak için neredeyse sonsuz sayıda tekli filaman var, ama çoğu yazıcı bir seferde sadece bir veya iki filament tipini işleyebilir. Çok renkli bir şey yapmak istiyorsanız, fazla şansınız yok. Renk oluşturmak için ayrı filamentleri sıkmak veya karıştırmak yerine DaVinci Color Mini özel beyaz filaman ile basılıyor. Her katman tamamlandıktan sonra, yazıcı bir mürekkep püskürtmeli baskı kafasıyla renk uyguluyor.
5. SureKey – Akıllı anahtar
Muhtemelen hepimiz kapının kilitli olup olmadığını unutmuşuzdur. Bu olduğunda, iki seçeneğiniz var. Ya eve gidip kontrol edersiniz ya da hırsızlara açık kapı bırakmış olursunuz. Kapınızın kilitli olup olmadığını kesin olarak anlatabilecek bir cihaz olsaydı ne olurdu? Teknik olarak, bu tür cihazlar zaten var. İnternet’e bağlı akıllı kilitlerin çoğu, kapınızın kilitli olup olmadığını size bildirebilir. Ancak olumsuz olan akıllı kilitlerin nispeten zorlu bir kurulum işlemi gerektirmesidir. Diğer taraftan SureKey’in geliştirdiği, sensör yüklü plastik parçasını anahtarınıza takmanız yeterli.