Modern dünyada sürekli bir yerlere yetişmek, koşturmak zorundayız. Bu koşturmaca içerisinde telefonlar asla elimizden düşmüyor. Hatta telefonlarımızı elimizden bıraktığımızda birçok işimiz sekteye uğrayabiliyor. İşte bu tempoda size yardımcı olacak, belki koşturmacayı keyifli hale getirecek mobil uygulamaları sizler için derledik.
5 Kategoride Hayatınızı Kolaylaştıracak Mobil Uygulamalar
Evde
Koşuşturma dünyasında 24 saatlik zaman diliminin ancak küçük bir kısmını evde geçirebilir bir hale geldik. Bu değerli vaktimizi daha efektif kullanmak için tavsiye ettiğimiz bir kaç uygulamaya göz atmalısınız.
1. Octovan
Ev taşıma sürecinin zorluklarının hepimiz farkındayız. Bizden daha farkında olan Octovan evimizi taşırken yanımızda. Sabit, düşük fiyatlar, eşya sigortası ve belki de en önemlisi aplikasyon üzerinden nakliye aracını takip edebilme özelliği uygulamayı diğerlerinden bir tık daha öne taşıyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
2. bakkaldan
Son zamanlarda çok fazla duyduğumuz laflar arasında olan “Sen alışverişini süpermarketten yaparsın ama cenazene bakkal gelir.” sanki bakkaldan uygulaması için söylenmiş. Her zaman yanımızda olan mahalle bakkalları artık akıllı telefonlarımızda. Uygulamanın web sitesini ziyaret etmek ve indirmek için buraya tıklayın!
3. MutluBiEv
Temiz olmak hepimizi mutlu eden faktörlerden biri peki ya temizlik yapmak? Sıra temizlik yapmaya geldiğinde birçoğumuz kendimizi oylamak için bir sürü farklı yola başvuruyoruz ve bu süreçten kaçmaya çalışıyoruz. Halbuki bu işi bizim için yapmaya hazır kişiler var. MutluBiEv sizin titizliğinizde sizin evinizi temizleyerek hayat standardınızı artırıyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
4. getir
Evde Netflix’in başına kurulmuş durumdasınız, dizi film izlerken abur cubur, içecek bitmiş kim yerinden kalkıp pijamalardan kurtulacak da sokağa çıkıp alışveriş yapacak. Bu tip durumlarda hayatınızı kolaylaştıran getir hiç yanınızdan ayırmadığınız akıllı telefonunuzda. Siz keyfinize kaldığınız yerden devam ederken kısa bir süre içinde ihtiyaçlarınız ayağınıza gelmiş oluyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
Trafikte
Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız trafik çekilmez bir hale bürünüyor. Gün geliyor trafikte harcadığımız zaman günün geri kalanında harcadığımız zamandan daha fazla oluyor. Trafikte kaybettiğimiz zamanı nasıl minimuma indiririz sorusu birçoğumuzun aklına takılanlardan. Trafikte geçirdiğiniz anları kolaylaştıracak uygulamalara göz atmakta fayda var.
5. BiTaksi
Evin önüne çıkıp taksi beklediğiniz süreyi bir düşünsenize. Hele bir de yağmur varsa… Başka birinin birkaç adım ötenizde durup “çakallık” yaparak sizin uzun zamandır beklediğiniz taksiye konması da cabası. Kesinlikle hepimizin yaşadığı bu durum yeterince sinir bozucu. Peki sıcak evimizden çıkmadan bizim için gelen bir taksi kulağa hoş gelmiyor mu? Hem de gideceğiniz yerin bilgisini yazdığınızda tutarın aşağı yukarı ne kadar olacağını görebiliyorsunuz. Bu tür bilgilerin hayatımıza küçük mutluluklar kattığını inkar edemeyiz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
6. Yandex Navigasyon
İstanbul’un trafik çilesi hiç bitmiyor. Hafta içi mesai saatlerinde bile artık trafik hayatımızdan hiç eksik olmuyor. Eskilerin “En kısa yol en iyi bildiğin yoldur.” lafı Yandex ile son bulmuş durumda. Yandex bize daha önce hiç geçmediğimiz, bilmediğimiz yerleri tarif ederek trafiği atlatmamızı sağlıyor. Akıllı algoritması bizi o kadar iyi tanımış ki tam bir Türk gibi davranarak en kısa yol için size benzinlikten geçmenizi bile öneriyor. İş böyle olunca Yandex’siz yola çıkmak bir kabus haline dönüşüyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
7. Uber
Uber taksiye alternatif gibi gözükse de aslında çok daha başka ihtiyaçlara çözüm oluyor. Örneğin Amerika’ya gideceksiniz, yanınızda kocaman 2-3 bavul ”normal taksiye nasıl sığacak?” derdine düşmek yerine akıllı telefondan Uber uygulaması ile kocaman lüks araç çağırabiliyorsunuz. Konforlu bir şekilde yolculuğunuzu gerçekleştirmenin yanı sıra önceki süreçte yaşayacağınız stresi azaltarak hayatınızı kolaylaştıran uygulama olarak tanımlayabiliriz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
8. Scotty
İtalya’da geçen filmlerde hep Vespa görürüz ve “aayy çok tatlısh” diyoruz. Bu deneyimi neden İstanbul’da yaşamayalım? Sürekli bir koşuşturma içerisinde bir yerden bir yere yetişme mücadelesi epey bir can sıkıyor. Üstelik istanbul trafiğini bunun üstüne eklediğinizde sıkıntı katmerleniyor. Bu tarz zor durumlarda kalmamak için Scotty hayatımızı vespa’larıyla kurtarmaya geliyor. İstediğiniz yere tam zamanında ulaşmak için Scotty’i kullandığınızda büyük bir dertten kurtulmuş olursunuz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
9. Mobiett
istanbul’da otobüs beklemeyen yoktur sanırım. Beklediğin otobüs geldi mi gitti mi hep bir sorun. Durakta başka birine sormak büyük bir bariyer. “Durakta duran kime sorsam acaba?” sorusu bile başlı başına bir dert. Bir de alacağın cevap var tabii ki. Kim bilir nasıl cevap verecek, bizim bir suçumuz yok bu keşmekeş durumda kafasında tonlarca şey düşünürken bir anda sen karşısına çıkıp “Pardon 500t geçti mi?” diye soruyorsun. Sana ne cevap verse tatmin olmayacaksın. İşte böyle bir sürü çile ile uğraşacağına akıllı telefonundan mobiett ile o duraktan hangi otobüs geçiyor, hangisi ne zaman gelecek, ne zaman geçmiş gibi birçok ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorsun.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
Seyahatte
Tatile gitmek, iş seyahatine çıkmak, fikri ile birlikte bir sürü stresli süreci de beraberinde getiriyor. Neyle gitsem, nasıl gitsem, nerede kalsam bin bir soru üstelik hepsi birbirini etkiliyor. Bu yüzden iş içinden çıkılmaz hale geliyor. Daha yola çıkmadan lanet etmeye başlıyorsun. 21. yüzyılda hala böyle konuları dert etmek çok saçma değil mi? Siz dert etmeyin diye sizin hayatınızı kolaylaştıracak uygulamaları derledik.
10. Bitransfer
Sabahın erken saatinde yada gecenin köründe hiç seyahatte bulundunuz mu? Güzel geçecek toplantının heyecanı olması gerekirken aklınız tamamen “şimdi sabah oraya nasıl gideceğim?”, “o saatte taksi bulunur mu?” “otoparka o kadar para ödenir mi?” “taksici ne anlatacak kim bilir?” gibi bir çok soru aklınızı meşgul ediyor Bitransfer’in vip yolculuk deneyimi sizi bütün streslerden uzaklaştırıyor olacak.
11. Airbnb
Hem uygun olsun hem evimde hissedeyim diyenler için yapılmış bu uygulama. İstediğiniz şehirde, ülkede ev bulmanızı sağlıyor. Beklentiniz olan özellikleri seçtiğinizde korkutan sürprizlerle karşılaşmayacağınızdan emin olabiliyorsunuz. Hele kalabalık bir seyahate çıkıyorsanız Airbnb sizin için biçilmiş kaftan. Otel odasına ödeyeceğiniz toplam tutarın çok daha azına bütün her şeyi halletmiş oluyorsunuz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
12. Tripadvisor
Yurt dışında internet en büyük dertlerden biri oluyor. Neyin nerede olduğunu bilmediğiniz için istediğimiz dükkanı, yeri bulmakta bayağı zorlanıyoruz. Turistik harita kullanmak ise hem zor hem de hırsızları üzerinize çekiyor. Tripadvisor, wifi kullanarak indirdiğiniz şehir haritasını GPRS ile kullanmanıza olanak sağlıyor. Böylelikle hem oranın yerlisi gibi gözüküyorsunuz hem de istediğiniz noktaya gidebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra size güzel yemek yerleri sunduğu gibi turistik gezi anlamında da hazır rotalar çiziyor ve o yerlerin bilgisini aktarıyor. Bunların dışında günün sonu geldiğinde şehrin ara sokaklarını gezerken daha önceden işaretlediğiniz otelinize dönmek istediğinizde kolaylıkla bulmanıza yardımcı oluyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
13. Splittr
Yurt dışındasın, arkadaş ortamı geziyorsun her şey iyi giderken markete girip yolluk su vs alıyorsunuz. O an kim ödeyecek şimdi en son kim ödemişti, sıra kimde gibi değişik sorular havada uçuşmaya başlıyor. Bu sorunun çözülmesi en az 10 – 15 dakika sürüyor. Kayıp olan süreyi boş ver ortamın ambiyans bozuluyor ve onu geri toplamak imkansız hale geliyor. Bu durumun en güzel çözümü: bu durumu hiç yaşamamak. Tatilin başında Splittr’ı telefonunuza kuruyorsunuz ve her alışveriş sonrası kimin ödediğini uygulamaya yazıyorsunuz. Tatil sonunda uygulama size kimin kime ne kadar alacağı vereceği var hepsini söylüyor. Hem bu şekilde olunca ‘param bitti mi, kaldı mı?’ gibi dertlerden kurtulduğunuz gibi banka hesabınıza da kolayca ulaşabildiğiniz için olay hızlıca çözüme ulaşıyor. Tatilinizin büyük bir kısmını size geri kazandırıyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
14. Nutshell
Güzel güzel gezip Instagram’a güzel video koymak istiyorsun. Yok üstünde yazı olsun yok üstünde yıldız derken işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Hem de video olmayıp iyice tadınızı kaçırıyor. Bu uygulama ile paylaştığınız videolar birçok yorum alırken “hangi aplikasyonu kullanıyorsun söylesene” gibi sorularla popülerleşiyorsunuz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
İşte
İş hayatımız o kadar yoğun hatta bunlar yetmezmiş gibi bir de üzerine yöneticimizin sevimsiz istekleri ile uğraştırıyor bizi. Kaos içinde olan iş hayatımızı kolaylaştırmak hangimizin hoşuna gitmez ki? İşte bunu Kolaylaştırmak için ihtiyacımız olacak uygulamaların listesi aşağıda yer alıyor.
15. Pocket
Gün içerisinde çok yoğunken bir sürü yazı, haber ile karşılaşıyoruz ancak, kafamızı excel’den ayıramıyoruz. Beyaz yakalıların en büyük sorunların biri olan kendi ilgi alanlarıyla ilgili hiçbir içeriği tüketememek. Hele bir de internetin akış hızının iyice arttığını düşünürsek hepimiz fomo( fear of missing out) “gündemi kaçırma hissi” yaşıyoruz. Gördüğünü hatırlıyorsun ama kim bilir nerede? Üstüne kaç kişi ne paylaştı onu bulacağım diye uğraşırken yılıp vazgeçiyoruz. Bu sıkıntılı durumla uğraşmak yerine gördüğümüz anda Pocket’a kaydedince istediğimiz zaman çok kolay şekilde bulabiliyoruz. Hayatınız inanılmaz kolaylaşırken bilgi olarak da zenginleşiyorsunuz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
16. Slack
Aranızda Mirc kullanan elbette vardır. “asl” “#zurna” “#istanbul” ne günlerdi. Icq ile devri kapandı. Icq’nun sonunu msn messenger getirdi derken facebook çıktı, hepsini hayatımızdan alıp götürdü. Bu platformların hepsinin özelliklerinden biraz biraz alan Slack iş dünyasının vazgeçilmez uygulaması haline geldi. Dosya paylaşmak, şirket içinde iletişimi sağlamak, bunların hepsi başlı başına sorunken Slack hepsini tek bir çatı altında topladı. Eğer iş yerinizde Slack kullanmıyorsanız denemenizde fayda var. Kaybolan toplantı notları, yüksek sesle konuşma gibi birçok soruna çözüm oluyor. Hem de iş hayatınızın kalitesini bir hayli yükseltiyor. Verimli kullandığı taktirde şirketinizin başarı grafiğinin yükselişini hızla göreceksiniz.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
17. Any.do
Her ay, her pazartesi rejime başlayanlar gibi düzenli olmaya çalışanların varlığı da bir hayli fazla. Bir sürü method denediniz; duvara post-it yapıştırmak, elinize not almak, çılgınlar gibi alarm kurmak, günlük liste yapmak gibi ama sonuç hep hüsran oldu. Bu süreç ilk başta uzun zaman alıyor. Hangi gün ne yapacağım, elimde hangi iş var, ne zaman teslim etmem lazım? diye uzanan bir dipsiz kuyu. Var olan her şeyi toparlamak onları not etmek başlıca mesai. Any.do’ya benzer bir sürü uygulama mevcut ancak en büyük problem yetiştiremediğiniz işlerin ertesi güne kalması. Planda o işlerin hala geçmiş günde kalması da cabası. Maddeleri yeniden zamanlama içine koymak, zamanını ayarlamak başka bir uğraşken Any.do ile geçmişte kalan bütün görevleri sanki bugünün işiymiş gibi görebiliyoruz. Hayatımız da bir hayli kolaylaşmış oluyor.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
Boş Vaktinde
Günün koşturmacası içerisinde kaybolup giderken kendimize de zaman ayırmak şart. Gülüp eğlenmek, kafamızı dağıtıyor. Teknoloji bu kadar hızlı değilken boş vaktimizde yapabileceğimiz şeyler sınırlıydı. kitap okumak, müzik dinlemek, film izlemek. Şu anda o kadar çok seçenek var ki hangisini yapacağımızı bilemiyoruz. Hatta çoğu kişi dizi izlemenin alternatifinin kahve içmek olduğunun farkında bile değil.
18. Udemy
Yeni bir hobi edinmek istiyorsunuz ama bunu nasıl yapacağınızı, nasıl öğrenebileceğinizi bilmiyorsunuz. Udemy burada devreye girip birçok farklı kategoride farklı seviyelerde online eğitim hizmeti sağlıyor. Bu işin profesyonellerinden aldığınız hizmeti bir sınıfta dinlerken, herkesin bilgi birikimi seviyesi farklı olduğundan bazen size çok yavaş bazen çok hızlı geliyor. Uygulamanın en güzel yanı videoları kendi hızınızda anlayacağınız şekilde ayarlayabiliyor olmanız. Standart bir kurs olduğunda bu işin en iyisi anlatıyor bile olsa -ki birçok dalda en iyiler hep bizden uzak noktalarda oluyor- belirli bir takvimi oluyor ve bunu hayatınızın akışına uydurmanız gerekiyor. Udemy ile bu zamansızlıkta araya sıkıştırmıyor, siz istediğiniz zaman eğitiminizi gerçekleştiriyorsunuz.
Websitesine gitmek için link
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
19. Falladin
Kahve dendiği an hepimizin aklına şüphesiz fal geliyor. Taksimin ara sokaklarında Bakırköy’ün ucra köşelerinde fal baktıranlar hatta eşinize, dostunuza, birbirine bakanlar hep etrafımızda. Hepimiz fal ile bir şekilde temas halinde bulunmuşuzdur. Bu işin gizemi falcıya gitmek daha sonra arkadaşlarla üstüne dedikodusunu yapmak bile olsa herkes her an geleceğini merak ediyor. Falladin bu merak konusunu hızlıca çözmek adına sürekli telefonumuzda. Evde yemek hazırlarken, iş yerinde kafa dağıtırken kendinize zaman ayırdığınız o anlarda ‘geleceğini öğrenmek isteyenlerdenseniz’ uygulamayı indirmekte fayda var.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
20. Ted Talks
Günümüzde her an yeni bir gelişme oluyor. Hangi birisini takip edebiliyoruz, hangisi gündemde yer bulabiliyor? Birçoğu, hakkında en küçük fikrimiz bile olmadan kaybolup gidiyorlar. Oysa birçok başarı elde etmiş insan var. Tanışma fırsatını geçtim adını bile duymuyoruz. Birçok kişi için geminin limana varıp varmaması önemlidir. Geminin okyanusta mücadele ettiği rüzgar ve dalgalar gemidekiler dışında önemsiz oluyor. Başarıya ulaşan kişiler aslında bu zorluklara göğüs gerenlerdir. Bu serüvende elde edilen bilgi aslında bütün insanlık için önemli. Bu tecrübe dolu konuşmalar ilginizi çekiyorsa Ted Talks’daki muhabbetlere kulak kabartmak iyi olur.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki
21. Memrise
Hepimizin yabancı dil bilmediği için sürekli dert yanan akrabalarımız olmuştur. “Evladım ne fırsatlar kaçırdım hep şu yabancı dil yüzünden” cümlesini ileride sarf etmek zorunda değilsiniz. Yok o kursa git yok tonlarca para harca gibi bahaneler de yok artık. Memrise uygulaması ile boş vakitlerinizde 200’den fazla dili kolayca öğrenebilirsiniz. Gamification(oyunlaştırma) tekniği ile eğlenceli şekilde hızlıca dil öğrenebilirsiniz. Üstelik bu uygulama Google tarafından 2017 yılının en iyi uygulaması seçilmiş.
Android için indirme linki
IOS için indirme linki